Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere met 7-1 te sterk voor Van Zijderveld

Nu eens niet op zaterdagavond maar op zondagmiddag de wedstrijd in de Carlton-eredivisie tegen Van Zijderveld. Op papier een makkelijk te nemen horde maar in de praktijk weet je het maar nooit dus ging het publiek, in redelijke getale opgekomen, er maar eens goed voor zitten. De meeste partijen werden in twee games gewonnen maar er zaten toch wel wat moeizame zeges bij.

Zoals altijd worden de teams voorgesteld door de altijd plezier uitstralende Josina Wu en konden de teams beginnen aan de wedstrijd.

Raggers

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen beten de spits af tegen Mireille van Daal en Ivea Pope. Zoals de gamestanden al doen vermoeden (21-18 en 21-17) was het geen appeltje-eitje. Tamara en Ilse moesten wel even alles uit de kast halen om de partij binnen te slepen en uiteindelijk moesten Mireille en Ivea hun meerdere erkennen in Tamara en Ilse. Daarmee kwam AviAir Almere na deze eerste partij op een 1-0 voorsprong.

AviAir

In het mannen dubbel speelden Dave Khodabux en Leon Nottelman een vrij gemakkelijke wedstrijd tegen Marco den Haan en Elwin Wu. Zonder zich overmatig te hoeven inspannen werd de eerste game via 11-3 gewonnen met 21-8. Vrijwel hetzelfde beeld was te zien in de tweede game. Weer de rust in met een 11-3 voorsprong en konden onze mannen simpel uitlopen om deze met 21-11 te winnen. 2-0 in het voordeel van AviAir Almere.

Gelijktijdig op de baan om hun partij te spelen waren broer en zus Sibbald. Manon uitkomend voor AviAir Almere en Thomas voor Van Zijderveld. Niet tegen elkaar spelend maar ieder apart in hun enkelpartij.
Manon speelde tegen Ieva Pope. Pope had in de lopende competitie nog geen enkelpartij verloren dus zou het een zware pot voor Manon gaan worden. Maar niets was minder waar. Manon oogde getergd, speelde een heel goede partij en trakteerde met agressief en aanvallende spel Pope op haar eerste competitienederlaag. In de eerste game liet ze haar opponente volledig kansloos met een prachtige 21-10. In de tweede game kon Pope het nog wel bijbenen maar nam Manon weer duidelijk afstand (21-16) en bracht de stand op 3-0 in Almeers voordeel.

In één beeld gevangen. Manon en Thomas Sibbald.

Broer(tje) Thomas stond op de baan om tegen Leon Nottelman te spelen. Leon, net zijn mannen dubbel achter de rug, speelde gedegen en ging de rust in met een 11-7 voorsprong en won de eerste game betrekkelijk eenvoudig met 21-13. In de tweede een ander beeld. Thomas schakelde een tandje bij en daar had Leon toch wat moeite mee en kwam op een 12-17 achterstand. Maar de ervaren Nottel liet zich niet van de wijs brengen en sloop puntje voor puntje dichterbij maar ondanks dat kwam Thomas op gamepoint. Dat werkte Leon weg en kwam zelf op matchpoint. Thomas gaf zich niet zomaar gewonnen maar moest op het tweede matchpoint toch capituleren: 23-21 en een 4-0 voorsprong voor AviAir.

Haje

Sebastiaan Li was veel te sterk voor Marco den Haan. In deze eenzijdige partij nam Sebastiaan snel een 11-1 voorsprong en liep daarna snel uit naar 21-6. Ook de tweede game bracht geen moment spanning en werd gewonnen met 21-8. De stand was hier mee gekomen op 5-0.

Tamara van der Hoeven had een taaie tegenstander aan Manouk Los. In de eerste game keek Tamara lang tegen een achterstand aan maar knokte zich knap terug. Op 15-17 was het nog wel even schrikken want het leek erop dat Tamara met een blessure de strijd moest staken. Gelukkig viel het mee en besloot ze de game met een mooie drop op 21-19. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en won Manouk met 21-13 en dwong daarmee een derde game af. Tamara stelde daarin orde op zaken en stelde haar winst veilig met 21-13 en dus 6-0 voor Almere.

/sponsor

Sebastiaan Li en Gita Djajawasito speelden een ongelukkige wedstrijd tegen Elwin Wu en Mireille van Daal. Een overwinning zat er voor de Almeerders de hele partij niet in en verloren met 17-21 en 16-21. Daarmee pakte Van Zijderveld hun eerste punt op 6-1.

In de laatste partij stonden Dave Khodabux en Madouc Linders tegenover Thomas Sibbald en Manouk Los. Madouc speelde haar eerste thuiswedstrijd voor team 1. Samen met de Bux was er de winst in de eerste game met 21-17. Ook de tweede leek een prooi voor Dave en Madouc maar met name het tweede deel leek meer op een foutenfestival aan beide zijden. Thomas en Manouk profiteerden er het meest van en wonnen nipt met 20-22. Maar in de derde game was hun verzet gebroken en met 21-12 werd de eindstand bepaald op 7-1.

Zaterdag 8 oktober wacht in Haarlem Duinwijck op de Almeerders. Dat wordt een heel andere wedstrijd.

Victor
Uitslagen 1 en 2 oktober 2016 Carlton eredivisie
TFS Barendrecht - DKC 0-8
FZ Forza Amersfoort - Duinwijck 4-4
Van Zundert/Velo - Victoria 7-1
Roosterse - Hoornse BV 7-1
AviAir Almere - Van Zijderveld 7-1
AviAir
Stand per 2 oktober 2016
1 Van Zundert/Velo 5-32
2 DKC 5-29
3 AviAir Almere 5-29
4 Duinwijck 5-27
5 FZ Forza Amersfoort 5-22
6 Roosterse 5-21
7 Victoria 5-19
8 TFS Barendrecht 5-11
9 Van Zijderveld 5-9
10 Hoornse BV 5-1

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 04-10-2016 om 09:56 uur

    Foto's te vinden op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2016-2017/aviair-almere-van-zijderveld-02-10-2016

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere met 7-1 te sterk voor Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)