Badminton Vereniging Almere

Duinwijck te sterk voor AviAir Almere

AviAir Almere heeft de uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck BC met 2-6 verloren. Hierdoor moeten de Almeerders Duinwijck ook nog eens voorbij laten gaan in de stand van de Carlton eredivisie. Alleen de Manon Sibbald en het gemengd dubbel Dave Khodabux en Ilse Vaessen wisten hun partijen te winnen. Zorgen bestaan er voor Sebastiaan Li die geblesseerd op moest geven.

AviAir

Dave Khodabux en Leon Nottelman stonden op de baan om hun partij te spelen tegen Ralph Starren en Jordy Hilbink. Ze begonnen niet goed en stonden snel op een 7-2 achterstand. Gedurende die eerste game kwamen ze wel dichterbij maar moest de winst laten aan de Haarlemmers. In de tweede game een heel ander beeld. Nu een 7-2 voorsprong en in deze game een maatje te groot voor hun opponenten. Met 21-10 trokken ze de stand in de partij weer gelijk. Hoe anders liep het weer in de derde game. Bij Ralph en Jordy liep het lekker maar bij Dave en Leon viel alles net verkeerd en moesten hun meerdere erkennen aan de mannen van Duinwijck met 14-21.

Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven traden voor hun dames dubbel aan tegen Akvile Stapusaityte en Victoria Williams. Ook hier snel een achterstand van 2-7 al kwamen de Almeersen sterk terug om met 11-10 de rust in te gaan. Helaas konden de dames de voorsprong niet vast houden en ging de game naar Duinwijck met 17-21. Ook in de tweede game gingen Ilse en Tamara de rust in met 11-10. De beide koppels ontliepen elkaar niet erg veel maar Akvile en Victoria trokken aan het langst eind met 21-19 en brachten de stand op 2-0 in Haarlems voordeel.

Haje

Aram Mahmoud nam het op tegen Jerry Natenstedt. Aram speelde zijn eerste wedstrijd voor team 1. Van de 12 wedstrijden die hij in de 1e divisie speelde won hij er maar liefst 11 dus een plek in team 1 had hij wel verdiend deze avond. Hoewel hij eerder Jerry al twee keer had verslagen lukte dit vanavond niet al had er wel meer ingezeten. Via 10-11 en en 18-21 won Jerry de eerste game. In de tweede nam de Duinwijcker snel een 11-4 voorsprong. Aram kwam nog wel terug maar met 15-21 kwam de stand op 3-0 in Haarlems voordeel.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald. Manon gaf haar goede optreden van vorige week een goed vervolg en was in de eerste game veel te sterk voor Dorien Lups. Smashes, drops, schijnslagen, alles zat er in met veel mooie punten. De tweede game leek een formaliteit maar hoe anders kan het lopen. Een constante achterstand en Dorien leek grip te krijgen op het spel van Manon. Manon verloor de tweede game toch wel verrassend met 18-21. Maar in de derde game ging pakte ze de draad weer op en speelde weer zoals in de eerste game. Met 11-4 in de rust kwam ze bij 20-14 op matchpoint en benutte die direct. Er was echter één persoon in de hal die de shuttle in zag en dat was de lijnrechter. Dus geen 2-0 maar 20-15. Manon liet zich niet van de wijs brengen en pakte het tweede matchpoint alsnog.

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Jordy Hilbink. Die partij duurde slechts een paar minuten want Sebastiaan moest geblesseerd opgeven. Dat betekende een 4-1 voorsprong voor Duinwijck.

De 16-jarige Madouc Linders speelde niet onverdienstelijk tegen de geroutineerde tweevoudig Litouwse kampioene en tweevoudig Olympiaganger Akvile Stapusaityte. Beide speelsters ontliepen elkaar niet veel en gingen rusten op 9-11 in het voordeel van Akvile. Voornamelijk door eigen toedoen gaf ze de set met 16-21 weg. Ook in de tweede game een gelijk opgaande strijd maar Manouc speelde een ietwat ongelukkig tweede deel en verloor die game met 13-21. Madouc liet echter zien dat ze zeker een belofte voor de toekomst is. Akvile moest alle zeilen bijzetten om Madouc te verslaan. De stand wel inmiddels 5-1 voor Duinwijck.

Raggers

Nog twee gemengd dubbels te gaan. Dave Khodabux en Ilse Vaessen haalden het tweede punt binnen tegen Jerry Natenstedt en Victoria Williams. Hoewel er in de eerste game lang tegen een achterstand werd aangekeken kwamen Ilse en Dave knap terug tot 19-19. Na enkele gamepointen en met hulp van een paar foute Haarlemse services werd de eerste binnen gesleept met 23-21. De tweede game verliep een stuk eenvoudiger. Met 21-10 werd het tweede punt voor AviAir veilig gesteld: 2-5.

Het laatste gemengd dubbel ging tussen Leon Nottelman met Tamara van der Hoeven en Ralph Starren met Dorien Lups. De eerste ging werd simpel met 21-10 gewonnen. In de tweede waren de koppels meer aan elkaar gewaagd maar de winst was met 21-19 voor Ralph en Dorien. Spannend was het in de derde game. Leon en Tamara kregen op 16-20 vier matchpoints tegen maar werkten die allemaal weg. Ook het vijfde matchpoint leek weggewerkt te zijn maar de lijnrechter besliste anders en wonnen de Duinwijckers met 21-23 en dus de partij.
Eindstand 6-2 voor Duinwijck.

Van 11 t/m 16 oktober vindt het Yonex Dutch Open plaats in het Topsportcentrum Almere.
Daarom de volgende wedstrijd thuis op 22 oktober in sporthal Raggers tegen Victoria. Aanvang 19.00 uur.

Uitslagen Carlton eredivisie 8 oktober 2016
Hoornse BV - TFS Barendrecht 3-5
Duinwijck - AviAir Almere 6-2
Victoria - FZ Forza Amersfoort 2-6
Uitslagen Carlton eredivisie 9 oktober 2016
Van Zijderveld - Roosterse 2-6
DKC - Van Zundert/Velo 3-5
Victor
Stand Carlton eredivisie per 9 oktober 2016
1 Van Zundert/Velo 6-37
2 Duinwijck 6-33
3 DKC 6-32
4 AviAir Almere 6-31
5 FZ Forza Amersfoort 6-28
6 Roosterse 6-27
7 Victoria 6-21
8 TFS Bartendrecht 6-16
9 Van Zijderveld 6-11
10 Hoornse BV 6-4

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. conny cashoek op 09-10-2016 om 10:35 uur

    Geert weer genoten van het verslag, dank je wel en voor Sebastiaan hopelijk snel weer op de been !

Reageer op dit bericht (“Duinwijck te sterk voor AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)