Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Vandaag 19 oktober 2016 hebben we opnieuw rond de tafel gezeten met Clemens Wortel en Paul Kleijn. Namens onze vereniging waren aanwezig onze secretaris Conny Cashoek, de voorzitter van Topsport Bas van Os en ik als eenvoudig voorzitter. Een aantal onderwerpen is aan de orde geweest zoals, de jeugdcompetitie, het speelschema van de Carlton Eredivisie, de Kick-Off en een aantal punten de integriteit betreffende. Het was een openhartig gesprek, zoals dat zo fraai in diplomatieke termen kan worden aangemerkt, maar nooit een naar gesprek. En dat moet ook niet, want als het goed is, is er meer dat ons zou moeten binden, dan ons zou moeten scheiden.

We hebben de zegen van BNL met het opstarten van een eigen jeugdcompetitie, want BNL krijgt het niet voor elkaar om voor het seizoen 2017/2018 de jeugdcompetitie te hervormen, omdat het proces dat gevolgd moet worden nogal langdurig is. En aangezien het volgens alle aanwezigen de bedoeling is dat kinderen badmintonnen, moeten we gewoon starten met een eigen competitie. Op onze verenigingswebsite zullen wij daar over enkele weken kond van doen en andere verenigingen uitnodigen om aan deze competitie deel te nemen. één ding is zeker, het gaat beslist geen € 185,-- per team kosten, want dat is een absurd hoog bedrag.

Opnieuw hebben we aandacht gevraagd voor het speelschema van de eerste fase van de eredivisie. Heel erg onevenwichtig met de uit- en thuiswedstrijden tegen de sterkere tegenstanders en het ons eerder toegestuurde proces kan ons niet bevredigen. Want als de uitkomst van het proces is, zoals het nu geworden is, dan deugt het proces niet. Maar we krijgen antwoord hoe dit nu kon gebeuren.

De Kick-Off kwam ook ter sprake mede omdat we van het bondsbureau gisteren een vragenlijstje kregen. In de mail van het bondsbureau werd gesteld dat een commissie tot de conclusie was gekomen dat men gematigd positief is over de Kick-Off. Nu krijg ik één dezer dagen een nieuwe bril, maar die wijkt qua sterkte van de glazen niet af van mijn oude bril. Wat heeft deze commissie dan gezien om tot een gematigd positief oordeel te komen, wat ik niet heb gezien en met mij vele andere aanwezigen ook niet? Het was gewoonweg voor het tweede opeenvolgende jaar helemaal niets. Geen toeschouwers en die er waren hadden een verrekijker nodig, geen media-aandacht, een slechte geluidsinstallatie, een volkomen onleesbaar scherm met tussenstanden enz. Nee, in deze vorm is een Kick-Off niet voor herhaling vatbaar. Onze topsportman Bas van Os kwam nog met het idee om de wedstrijden niet gelijktijdig, maar volgtijdelijk te spelen. Wordt over nagedacht is ons verzekerd, want dat zou wellicht iets kunnen zijn.

Zoals al gezegd hebben we ook het begrip integriteit onder de aandacht gebracht bij Clemens Wortel en Paul Kleijn. We hebben gewoonweg vraagtekens bij sommige zaken en daar hebben we melding van gemaakt. We maken van ons badmintonhart geen moordkuil, laat staan een valkuil.
Tot zover een impressie van een goed gesprek.

Onze penningmeester Vincent Festen heeft aangegeven dat dit zijn laatste seizoen als penningmeester is van onze vereniging. Ik zou het precies na moeten kijken, maar Vincent zou zo maar 20 jaar penningmeester kunnen zijn geweest. We gaan Vincent nu nog niet bejubelen, want hij is immers tot het eind van het seizoen onze penningmeester, dat komt nog. Maar het zal hem goed doen dat we inmiddels met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid met ingang van het seizoen 2017/2018 een nieuwe penningmeester kunnen verwelkomen!

Onvermeld wil ik ook niet laten dat onze voorzitter van de Sporttechnische Commissie, Stephan Melein door de Stichting Partnersteden Almere (SPA) is aangezocht om bestuurslid te worden van de SPA. Een hele eer en wij feliciteren Stephan van harte met deze benoeming!

Ook wil ik niet onvermeld laten dat we er bij de start van het nieuwe seizoen weer een 40-tal nieuwe leden bij hebben gekregen en die zijn van harte welkom!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Nils op 26-10-2016 om 17:38 uur

  Beste Henk,

  Goed om te horen dat BNL jullie de kans geeft om een jeugdcompetitie op te starten. Jammer dat ze mij niet van te voren hebben ingelicht. Zou op zijn plaats zijn geweest.

  Ondanks dat ben ik erg benieuwd wat jullie ideeen zijn voor deze nieuwe competitie. Zeker omdat er ook nog een senioren bonds en regiocompetitie overblijft. Ook zullen er clubs zijn die misschien niet voor jullie competitie kiezen en dus voor de competitie van de bond kiezen.
  Mochten jullie vragen hebben bij het opzetten van deze competitie dan mogen jullie mij altijd benaderen voor informatie.
  Belangrijkste is ten slotte dat de jeugd met plezier blijft badmintonnen.

  groetjes Nils

 2. Henk Staats op 26-10-2016 om 17:48 uur

  Beste Nils,

  Wij zullen in ieder geval contact met je opnemen! We hebben een intern inputclubje en ik sta er verbaasd van met welke goede ideeën de mensen komen. We houden je nauwgezet op de hoogte en zullen de verenigingen benaderen als we één en ander in concept klaar hebben.

 3. Nils op 31-10-2016 om 19:37 uur

  Bedankt!

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)