Badminton Vereniging Almere

Nieuwe opzet jeugdcompetitie seizoen 2017/2018

Middels deze uitleg willen we jullie graag informeren omtrent mogelijke veranderingen in de opzet van de jeugdcompetitie voor het volgende seizoen. Een werkgroep van de BV Almere heeft de afgelopen maanden uitgebreid gesproken met de BNL in de hoedanigheid van Clemens Wortel en Paul Kleyn omdat we ons gezamenlijk ernstige zorgen maken over de toekomst van (jeugd)badminton in Nederland.

We zien dat er steeds minder jeugdleden competitie gaan spelen en dat ook het aantal jeugdleden zelf terugloopt. Naar onze mening is hier een aantal oorzaken voor aan te wijzen

BV Almere en BNL willen het jeugdbadminton weer beter op de rails gaan zetten door kinderen weer aan te moedigen competitie te gaan spelen. BNL wil graag de competitieopzet gaan veranderen maar door het bureaucratische proces dat gevolgd zal moeten worden zal dit een aantal jaren vergen. BV Almere wil samen met jullie gaan proberen een nieuwe vorm van jeugdcompetitie op te zetten waarbij we de nadrukkelijke steun van BNL hebben. We willen dan ook proberen om hier in het seizoen 2017/2018 een start mee te maken.

We denken dat we hierin een groot aantal verbeteringen kunnen doorvoeren zoals onder meer

We kunnen dit echter niet zonder jullie steun en input. Graag horen we van jullie hoe jullie hierin staan en wat jullie voor andere wensen hebben. Stuur ons dus een email conny.cashoek@bvalmere.nl voor 24 november a.s.

Als jullie badminton bij de jeugd een warm hart toedragen help ons dan mee om jullie jeugdleden te behouden voor onze mooie badmintonsport

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Floor op 13-11-2016 om 14:25 uur

  De meeste nieuwe ideeën klinken goed (wij spelen al competitie dus voor ons speelt dit niet).
  Alleen de mogelijkheid de competitie ook op zaterdag te kunnen gaan spelen betekent dat het niet meer te combineren is met de andere sport. En dat zal bij mijn zoon betekenen dat hij niet meer competitie zou gaan spelen.

 2. conny cashoek op 13-11-2016 om 14:34 uur

  Beste Floor, bedankt voor je input.
  Nu is het ook al zo dat de competitie in het weekend gespeeld wordt. Bij BV Almere spelen we de thuiswedstrijden voor de jeugd op zondagochtend. Andere verenigingen kunnen dit nu naar eigen keuze ook al op zaterdag of zondag doen. Speel je een uitwedstrijd kan het dus zo maar zijn dat je op zaterdag speelt afhankelijk van je tegenstander.

 3. conny cashoek op 13-11-2016 om 14:51 uur

  Beste Floor,
  Je geeft aan dat het voor jullie niet speelt omdat je al competitie speelt. Ik weet natuurlijk niet waar je speelt maar ook voor jullie vereniging zou dit wel degelijk van belang kunnen zijn, denk oa. aan veel goedkopere inschrijfgelden per team of andere voordelen !!

 4. Floor op 15-11-2016 om 22:31 uur

  Connie, Tieme speelt in de j17 en ik bedoel dat hij dus niet in de doelgroep valt van spelertjes die geen competitie spelen.
  En Goedkoper is altijd goed!

 5. Nils op 19-11-2016 om 11:16 uur

  Goed initiatief! Ik help hier als regiocompetitieleider graag aan mee!

  De jeugd heeft de toekomst

 6. conny cashoek op 19-11-2016 om 13:32 uur

  Wat geweldig Nils, ik weet zeker dat jouw kennis op dit gebied een hoop positiefs kan bijdragen. Dank je wel !! :)

Reageer op dit bericht (“Nieuwe opzet jeugdcompetitie seizoen 2017/2018 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)