Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere zakt wat weg

Niezing Almere heeft de laatste twee weken drie wedstrijden gespeeld, waarbij het resultaat minder is als dat we gewend zijn. Dat is wel even slikken, maar zo erg is dat nu ook weer niet. Voordat de wedstrijden waren gespeeld stonde we op een gedeelde tweede plaats met Wijk aan Zee, twee punten achter op koploper Sparta.

Vorig weekend werd de wedstrijd tegen Wijk aan Zee gespeeld, een topper dus. Onze topdame Monique is nog steeds op vakantie in Australië en we hadden voor alle afwezige weken keurig een vervangster geregeld. Totdat de vervangster een dag van tevoren afbelt met de mededeling dat ze een peesontsteking in haar arm heeft. Erg vervelend voor ons, maar vooral voor de dame in kwestie. Debbie, heel erg veel sterkte en beterschap gewenst, we hopen je weer snel op de baan te zien.

Intussen moest er snel worden geschakeld, gelukkig is er op vrijdag altijd een grote schare recreanten aan ’t spelen. Dus snel naar de sporthal om een dame te regelen. Er was een nieuwe dame die in het verleden competitie gespeeld had en die graag mee wilde doen.

Probleem dus opgelost, alleen het niveau van onze competitie ligt wat hoger dan wat de dame in haar mars had, dus 3 dikke nederlagen. Ook de heren dolven het onderspit, resultaat 2-6 nederlaag. Gelukkig kwam ik Rick en Arjen in de kleedkamer tegen, zij hadden met 6-2 gewonnen, samen hadden we dus 8-8 gespeeld (klinkt toch wat beter).

Zoals Marco Borsato al zong: “even slikken en weer doorgaan”, want de volgende tegenstander “US” uit Amsterdam stond al klaar om ons te ontvangen.

US is de badmintonclub van de UvA, dus jong ambitieuze studenten als tegenstander. Dit keer viel recreantendame Marjan bij ons in, en dat voelde als vanouds. Met een klinkende 6-2 overwinning als gevolg.

Wij hebben liever wat oudere tegenstanders, omdat we dan wat meer gesprekstof hebben na de wedstrijd, tijdens de borrel, echter bij dit team ligt dit anders. Een aantal jongelingen hadden zeer interessante studies (o.a. taalwetenschappen, muziekgeschiedenis, waarbij beide studenten ook nog een aantal jaren conservatorium hadden gestudeerd), en konden hier zeer boeiend over vertellen. Erg interessant en derhalve een prima tijdsbesteding.

Tenslotte kwam koploper Sparta naar Almere toe. Sparta begon met 5 punten voorsprong aan de wedstrijd, we moesten dus flink huishouden wilde we de competitie nog spannend houden.

Dat konden we dus mooi op onze buik(en) schrijven. Het klasseverschil tussen Sparta (heren) en ons was erg groot. Dat bleek al in de eerste wedstrijd de HD, voordat we goed en wel waren begonnen stonden we met 10-1 achter. Daarna ging het wat beter maar toch deze wedstrijd dik verloren.
Al met al wederom een 6-2 nederlaag en dus niet veel punten gescoord in de laatste wedstrijden. Gelukkig kwamen in de kleedkamer een ander team tegen dat het hele seizoen niet veel punten haalt (vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse, en ook nu weer met 7-1 had verloren. Gedeelde smart is halve smart.

Sparta is waarschijnlijk niet meer te achterhalen, op de tweede plaats Wijk aan Zee op 3 punten en wij daarachter op een gedeelde derde plaats (maar wij hebben Sparta al twee keer gehad).

Komend weekend zijn we vrij en ik kijk uit naar het weekend daarop. Bas en Monique zijn na een rondreis in Australië van zeven weken weer terug en we kunnen dus eindelijk weer met ons complete team spelen. Dit maakt ons ook weer eens sterker, laten we maar streven om aan het einde van het seizoen op het (virtuele) podium te komen.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere zakt wat weg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)