Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere-19 doet nog steeds mee in top 3

Door omstandigheden was het me niet gelukt om van de wedstrijd tegen Van Zijderveld van 15 september een verslagje te schrijven. Het is dan natuurlijk wel leuk, dat mensen je vragen waar het stukje blijft; merk je toch dat mijn proza gelezen wordt, wat natuurlijk voor de schrijver wel leuk is. Daarom in dit stukje het verslag van de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Martinus Amstelveen (5-3 winst), alsmede de wedstrijd tegen Van Zijderveld (8-0 winst!!).

Twee weken geleden hebben we Van Zijderveld maar eens flink op het rooster gelegd. Ze hadden geen schijn van kans. Niet alleen wonnen we alle potjes, maar vaak waren de behaalde setstanden - veel tegen weinig. In slechts twee potjes was het spannend (de VE2 en de ME2), voor de rest was Almere aan het badmintonnen en rende Van Zijderveld van het kastje naar de muur en vice versa.

Dan nog dit: zoals eerder gemeld was de ME2 spannend. Ik speelde deze zelf en ik moest tegen een knaap van 17 jaar. Goede rekenaars kunnen dus uitrekenen dat ik meer dan 3x zo oud ben als mijn tegenstander. Dat is niet erg, maar heb wel een beetje respect voor de oudere.

Tijdens het spel had ik al snel door dat ik technisch en tactisch beter was, hetgeen resulteerde in een eenvoudige eerste set overwinning (21-12). Echter de Van Zijderveld spelers hadden ook gezien dat de vermoeidheid er bij mij aan zat te komen, en een jongen van 17 is natuurlijk niet moe te krijgen. En hier komt het oneerlijke: hij kreeg dus de tip mee om geen punten meer te scoren, maar de shuttle zo lang mogelijk in het spel te houden. Zou ik steeds vermoeider worden, en zou hij winnen. De rally's werden dus extra lang en inderdaad kantelde de wedstrijd en won het knaapje de tweede set en ik liep op mijn tandvlees.

Toen moest ik dus nog een derde. Deze heb ik met heel veel kunst- en vlieg- en vertragingswerk kunnen winnen, maar nogmaals, rekening houden met leeftijd is er tegenwoordig niet meer bij :)

Tenslotte wil ik nog vermelden dat we begonnen met een forse tegenvaller (Ronald Blok had dusdanig last van zijn rug, dat hij niet kon spelen). Een paar uur voor de wedstrijd dus in allerijl naar een vervanger op zoek: Dashvie, grote klasse dat je op zo’n korte termijn wilde invallen, van harte bedankt!

Vervolgens hebben we afgelopen zondagmiddag in onze eigen Sporthal Raggers opgetreden.

Tegenstander was Martinus Amstelveen, en that was different cooke. Wij stonden op de tweede plaats, Martinus op de vierde, met slechts een paar punten achter ons.

We moesten dus alle zeilen bijzetten, maar het is gelukt, met een zwaarbevochten 5-3 overwinning staan we weer wat steviger in de top 3.

Dan nog dit: onze trainer, Eddy Odijk, was ook in de hal. Er speelde wat kinders van hem en daar ging hij naar kijken. Tijdens de mix die ik speelde kwam hij naar ons kijken.

Nu verlies ik in het algemeen weinig mixen, maar in deze wedstrijd kreeg ik geen vat op de tegenstander en zijn wij redelijk kansloos van het veld gespeeld.

Ik vrees dus de training van a.s. woensdag wel een beetje. Ik denk dat er eerst een praatsessie komt met videobeelden en daarna een fikse straftraining. Ik hoop maar dat ik donderdag nog m’n bed uit kan komen.

Het enige dat ik kan vragen: trainer, heb aub een beetje medelijden met mij, maar uiteraard zal ik iedere vorm van geseling zonder protest ondergaan.

Komend weekend staat weer in het teken van een topper, we staan nog steeds tweede, maar nu gedeeld met Wijk aan Zee. Deze ploeg komt naar Almere om ons het leven zuur te maken, en wij gaan er alles aan doen om hen met een enkel puntje terug naar de kust te sturen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Arjan op 01-11-2016 om 17:20 uur

    Die straftraining wil ik woensdag wel zien Cock :+

  2. ronald op 02-11-2016 om 14:14 uur

    Cock, ten eerste, is een straftraining volkomen terecht
    Ten tweede: je komt altijd al moeilijk uit je bed duzzz what's new? :+
    Leuk stukje en ik ben het helemaal met je eens .... Dashvie bedankt.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere-19 doet nog steeds mee in top 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)