Badminton Vereniging Almere

Ruime maar wel moeizame winst AviAir Almere

AviAir Almere heeft in sportcomplex Raggers een 6-2 overwinning geboekt op TFS Barendrecht onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters. Zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden was het beslist niet. De ploeg van coach Erik Staats en assistent Joris van Soerland speelde 4 partijen waarbij de derde game de beslissing moest brengen. Daarvan werden er uiteindelijk 3 gewonnen. Barendrecht bood uitstekend partij. Zonder Sebastiaan Li en Ilse Vaessen plaatste AviAir Almere zich wel definitief voor de zogenaamde kampioenspoule waarin om het landskampioenschap wordt gestreden.

AviAir

Dave Khodabux en Adam Hall beten de spits af tegen Ruben Kweekel en Ruud Nagel in het mannen dubbel. Dat moest een eenvoudige overwinning gaan worden en dat werd het ook. De uit Schotland afkomstige Adam (vorig jaar bronzen medaillewinnaar in de dubbel op de Europese Junior Kampioenschappen) vormde een goed koppel met Dave. De tegenstanders hadden geen schijn van kans en Dave en Adam gingen dan ook voortvarend van start. Via 11-6 werd de eerste game met 21-12 binnen gehaald. De tweede game ging met 21-10 zelfs nog iets makkelijker en het eerste punt voor AviAirAlmere was binnen.

Gita Tamara

Op de andere baan speelden Tamara van der Hoeven en Gita Djajawasito hun dames dubbel tegen Kristey Latukolan en Sandy Bommeleyn. Ook hier was het verschil snel gemaakt. Beide games kenden een ruststand van 11-5 en een eindstand van 21-14. Zonder zich overmatig te hoeven inspannen brachten Tamara en Gita de stand op 2-0.

Raggers

Aram Mahmoud kon zijn spel na de winst van vorige week op Alex Vlaar een goed vervolg geven in de partij tegen Saber Afif. Hoewel Saber snel een ruime voorsprong nam kwam Aram goed terug tot 10-11. Aan het eind van de game drukte Saber door naar 17-21. In de tweede game een heel ander beeld. Na een 11-8 ruststand stoomde Aram snel door naar een 21-10 winst. De beslissende derde game ging gelijk op maar de ervaren Saber wist de game met weer 21-17 te winnen en dus de partij toch in winst om te zetten en bracht Barendrecht op 2-1.

Manon

In de eerste dames enkelpartij nam Manon Sibbald het op tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Wat op papier een makkelijke partij leek te zijn bleek maar weer eens het tegenovergestelde. Als het spel je van je tegenstander niet ligt kan je een heel moeizame partij spelen en dat ondervond Manon. Zeker als haar tegenstandster ook nog eens op die dag heel goed speelt. Pascalle had regelmatig een goed antwoord op het spel van Manon. Hoewel ze nog met 11-7 de rust in ging was de winst met 21-23 voor Pascalle. Manon had moeite om haar spel aan te passen en had ook nog eens de pech dat de shuttle een aantal keer net in het net of buiten de lijnen ging. De tweede game ging dan ook verloren met 16-21 en Barendrecht kwam daarmee verrassend op 2-2.

Beround

Léon Nottelman speelde in zijn enkelpartij tegen Ruud Nagel. Léon begon niet goed aan de eerste game en kwam op een 8-4 achterstand. Gelukkig weer op tijd bij de les won hij die game toch noch eenvoudig met 21-13. In de tweede game leek er ook geen vuiltje aan de lucht want Léon stond steeds op voorsprong maar liet Ruud toch langszij komen die dankbaar van de mogelijkheden gebruik maakte en de game met 21-17 won. In de derde game hadden beide spelers de mogelijkheid om de partij winnend af te sluiten. Vanaf 15-15 kwam Léon op een 20-17 matchpoint maar Ruud naderde tot op 1 punt. Bij 20-19 had Léon het geluk aan zijn zijde en ploft de shuttle via het net, voor hem aan de goede zijde, op de grond. 3-2 Voor AviAir Almere.

Madouc Linders schoot in de eerste game uit de startblokken, nam een 11-1 voorsprong en maakte het ene punt na het andere tegen Sandy Bommeleyn. Met 21-4 winst had Sandy helemaal niets in te brengen. Na een 6-1 voorsprong voor Madouc in de tweede game kwam Sandy toch wat beter in haar spel en kwam terug tot 6-6. Maar via 11-9 ging Madouc weer verder waar ze mee bezig was en speelde de game eenvoudig uit met 21-13 en bracht de stand op 4-2 voor AviAir Almere.

Dave

In de eerste gemengd dubbelpartij stonden Dave Khodabux en Gita Djajawasito tegenover Saber Afif en Pascalle van Nielen-Janssen. De eerste game werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen met 21-12. Zo makkelijk werd de tweede game niet. Saber en Pascalle haalden nog even alles uit de kast en bij Dave en Gita liep het even wat minder waardoor de game met 17-21 verloren ging. De derde ging als de eerste. Via 11-6 was de spanning in deze game snel verdwenen. Dave en Gita speelden het probleemloos uit en wonnen wederom met 21-12. De winst was in ieder geval binnen met de 5-2 tussenstand.

De laatste partij was het gemengd dubbel tussen Léon Nottelman met Tamara van der Hoeven en Ruben Kweekel met Kristey Latukolan. Dat leek ook een partij die simpel gewonnen zou worden gezien de eerste game. Die werd met 21-11 gewonnen. Onnodig, mede door een aantal missers, ging de tweede game met 17-21 verloren en leek de spanning in de partij terug. Maar Léon en Tamara hielden Ruben en Kristey in de derde game eenvoudig op afstand en wonnen die met 21-15. De eindstand kwam daarmee op 6-2.

Autoradam

Hiermee is plaatsing in de kampioenspoule een feit. Want nu worden de teams onderverdeeld in twee poules van 5. De nummers 1 t/m 5 spelen vervolgens een hele competitie. Na deze competitie spelen de nummers 2 en 3 een halve finale om te bepalen wie tegen de nummer 1 mag strijden in een finale om het Landskampioenschap.
De nummers 6 t/m 10 spelen in een hele competitie voor handhaving. De nummers 9 en 10 kunnen direct degraderen of spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen teams uit de Eerste Divisie. De eerst volgende wedstrijd van AviAir Almere zal volgens het huidige schema gespeeld worden op zaterdag 3 december in sportcomplex Raggers om 19.00 uur tegen Duinwijck BC.

Victor
Uitslagen Carlton eredivisie 5 november 2016
AviAir Almere TSF Barendrecht 6-2
FZ Forza Amersfoort Hoornse BV 6-2
Roosterse BC DKC BC 3-5
Van Zundert/VELO Van Zijderveld BV 7-1
6 november 2016
Victoria BC Duinwijck BC 1-7
Stand per 5 november 2016
1 Van Zundert/VELO 9-52
2 Duinwijck BC 9-51
3 DKC BC 9-50
4 AviAir Almere 9-49
5 FZ Forza Amersfoort 9-40
6 Roosterse BC 9-38
7 Victoria BC 9-26
8 Van Zijderveld BV 9-24
9 TFS Barendrecht 9-23
10 Hoornse BV 9-7

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 05-11-2016 om 23:13 uur

  Nette overwinning. De warming-up hebben we gehad nu gaat de competitie echt beginnen!

 2. Henk Staats op 06-11-2016 om 08:13 uur

  Mooi verslag Geert!

 3. Jos Wu op 06-11-2016 om 09:34 uur

  De wedstrijd nog een keer zien? Hierbij de livestream van Barendrecht:

  Carlton Eredivisie: Almere vs TFS Barendrecht -- VIDEO LIVESTREAM -- https://youtu.be/isDlTH19bZY

 4. Stephan op 06-11-2016 om 09:36 uur

  Mijn complimenten aan TFS voor de live stream, heb de wedstrijd daardoor goed kunnen volgen! Zouden meer verenigingen moeten doen!

 5. Henk Staats op 06-11-2016 om 10:05 uur

  Zag er goed verzorgd uit. Komt het badminton ten goede!

Reageer op dit bericht (“Ruime maar wel moeizame winst AviAir Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)