Badminton Vereniging Almere

Zeer geslaagd FIFA toernooi

Een groep van 28 mannen, 5 Playstations, 20 controllers, mooie doelpunten, gejuich, gevloek en veel bier. Dat kan maar 1 ding betekenen… een zeer geslaagde FIFA avond in de kantine van Sporthal Raggers.

Op 11 November was het zover, het 3e BV Almere FIFA toernooi. Na weken van voorbereidingen en het enthousiast maken van de deelnemers, waren er op vrijdagavond 28 deelnemers aanwezig in de kantine. Daar stonden 5 tv’s en Playstations al warm te draaien voor de drukke avond met potjes FIFA 17.

Tijdens de 2 eerdere edities werd er 1 tegen 1 gespeeld, dus leek het ons leuk om eens wat nieuws te doen, namelijk 2 tegen 2 met vaste koppels. De deelnemers konden bij inschrijving al zelf een dubbelpartner kiezen, of ze werden door ons gekoppeld. Ook enkele deelnemers van buiten BV Almere waren uitgenodigd en zij pasten perfect in de groep.

Na de loting in Champions League stijl waren de teams gekozen en poules ingedeeld. De wedstrijden konden beginnen en het schema liep daarna soepel door. In het begin was het voor sommige koppels nog even aftasten hoe het was om samen te spelen. Ook moest de tactiek goed besproken worden. De ene ging voor aanvallend en de andere parkeerde de bus zoals dat in voetbaltermen heet.

Het leuke aan FIFA, en het spelen als koppels, is dat het niet uitmaakt met welk team je speelt. Het talent van degene achter de controller bepaald hoe de wedstrijd verloopt. Dit zorgt soms voor verrassende uitslagen en dat het ego van bepaalde deelnemers even zakte tot een laag niveau. Gelukkig kon het verdriet weggedronken worden met een lekker drankje aan de bar. De fantastische bardames Tessa, Deborah en Lisa zijn we daarom ook erg dankbaar voor hun hulp.

Nadat er voldoende strijd was geleverd in de poulefase speelden alle koppels nog een kruisfinale. Hiervoor werd opnieuw geloot voor teams. De nummers 1 en 2 uit de poules stonden in de halve finale, en konden nog spelen om de prijzen. Niet geheel toevallig zaten bij de halve finalisten een aantal winnaars en finalisten van de vorige edities. Dus dat beloofde spannende wedstrijden.

Uiteindelijk werd tegen 12 uur de finale van het toernooi gespeeld door Dion en Stephan tegen Daniel en Arjan. De loting had bepaald dat in de finale werd gespeeld met FC Barcelona tegen Arsenal. Voor Stephan zijn 3e finale van het FIFA toernooi met FC Barcelona, en tot op heden nog zonder succes. Hij was gebrand op een 3 maal is scheepsrecht, en dat gebeurde ook. FC Barcelona liet niets heel van Arsenal in een eentonige finale. De tot dat moment succesvolle tactiek van Daniel en Arjan werkte niet tegen de ontketende Catalanen. De uitslag werd 6-1 en daarmee wonnen Dion en Stephan het FIFA toernooi 2016. Als prijs mochten zij 2 lekkere flessen speciaal bier mee naar huis nemen en natuurlijk de eer!

Al met al een super leuke avond voor alle spelers en ook de aanwezige aanhang heeft zich goed vermaakt aan de bar. We hopen iedereen weer te zien bij het volgende FIFA toernooi, naar alle waarschijnlijkheid in mei of juni 2017.

Reageer op dit bericht (“Zeer geslaagd FIFA toernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)