Badminton Vereniging Almere

Goede start AviAir Almere in kampioenspoule

Twee dagen later dan gebruikelijk wegens onderhoud aan onze website, dan toch het verslag van de wedstrijdstrijd tegen Duinwijck. In de eerste fase van de competitie nog een 6-2 nederlaag, maar nu een mooie 6-2 overwinning in Sporthal Raggers. Ondanks dat velen al het Sinterklaasfeest vierden toch een redelijk aantal toeschouwers. Sebastiaan Li ontbrak nog steeds vanwege een blessure.

AviAir

Dave Khodabux en Adam Hall speelden tegen Jorrit de Ruiter en Ralph Starren. Na een wat moeizaam begin stoomden Dave en Adam van een 3-5 achterstand in een keer door naar een 11-5 voorsprong. Eenvoudig werd de eerste game binnen gehaald met 21-9. Misschien denkende de tweede game ook zo makkelijke te winnen, liep dat toch even anders. Wellicht ietwat te licht opgevat stonden ze bij de rust met 10-11 achter. Bij 18-17 leek de een 2-0 overwinning in zicht maar van een paar foutjes maakten Jorrit en Ralph dankbaar gebruik en trokken de stand met 23-21 weer gelijk in games. Gelukkig pakten Dave en Adam de draad van de eerste game weer op en wonnen via 11-6 en 21-12 de partij.

AviAir

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen wonnen betrekkelijk eenvoudig hun damesdubbelpartij tegen Akvile Stapusaityte en Fabienne van Affelen van Saens. Via 11-6 en 21-14 al snel op 1-0 en via 11-7 en 21-17 in de tweede game was de winst binnen en stond het inmiddels 2-0 voor AviAir Almere.

Léon Nottelman had als tegenstander niemand minder dan Jordy Hilbink. Maar met Gita als coach had Léon een geweldige start en ging met een 11-7 voorsprong de rust in. Hij bouwde zijn voorsprong verder uit en won de eerste game met 21-12. In de tweede game schakelde Jordy een tandje bij en won die vrij gemakkelijk met 21-10. De derde game moest dus de beslissing brengen en die ging tot de rust gelijk op. Maar daarna nam Jordy toch afstand en kwam met 19-14 voor. Léon kwam nog wel even terug maar had niet bepaald het geluk aan zijn zijde en kon Jordy de game met 21-16 afmaken en dus de partij winnen.

Haje

Ondertussen was Manon Sibbald begonnen aan haar enkelpartij tegen Dorien Lups. Manon verloor de eerste game voornamelijk door eigen toedoen. Te veel buiten de lijnen geplaatste shuttles brachten Dorien met 21-14 op een 1-0 voorsprong. Geweldige reddingen en mooie punten brachten Manon in de tweede game steeds op kleine voorsprong. Toch kwam Dorien terug tot 18-18 en 20-19. Een foutje kostte Dorien wel de game en Manon pakte die game met 21-19. In de beslissende derde game ging het ook redelijk gelijk op maar op 18-18 maakte Manon drie punten op rij en won, zij het dus moeizaam, wel de partij en stond het 3-1 voor AviAir Almere.

Victor

Aram Mahmoud verloor in zijn debuut voor team 1 in de reguliere competitie nog met 2-0 van Jerry Natenstedt. Maar nu waren de rollen omgedraaid. Met 21-15 en een iets zwaarder bevochten tweede game met 21-18 boekte Aram een mooie overwinning. Hoewel Aram op 14-9 Jerry terug liet komen tot 14-14 kon Aram het toch afmaken en bracht daarmee de stand op 4-1.

Geen bestandsnaam opgegeven

Geen bestandsnaam opgegeven

Madouc Linders zou moeten stunten om haar partij tegen Akvile Stapusaityte te winnen. Dat zat er helaas niet in. De eerste game verloor Madouc met 13-21 en de tweede met maar liefst 5-21. Akvile bleek een maatje te groot en zij bracht de stand op 4-2.

Adam Hall en Ilse Vaessen hadden in de eerste game niets te duchten van Jorrit de Ruiter en Fabienne van Affelen van Saens. Heel simpel werd die met 21-8 gewonnen. In de tweede game boden Jorrit en Fabienne meer tegenstand, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Met 21-16 werd de stand op 5-2 gebracht.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven speelden ook een solide partij tegen Ralph Starren en Dorien Lups. Dave “de buks” smashte het ene na het andere punt binnen en ook Tamara scoorde met regelmaat en pakten de eerste game met 21-11. In de tweede game ging het tot 11-8 nog redelijk gelijk op maar liepen Dave en Tamara verder uit om de game met 21-14 te winnen.

Eindstand 6-2 voor AviAir Almere, een tevreden coach Erik Staats en foutloze scheidsen.

Komende zondag 11 december om 14.00 uur de tweede wedstrijd tegen DKC in Den Haag.

Raggers

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 06-12-2016 om 16:26 uur

  Niet alleen heerlijk avondje, maar ook een heerlijke badmintonmiddag. Een sportieve wedstrijd en dit keer voerde AviAir Almere de boventoon en was dan ook de terechte winnaar.
  Proficiat!

 2. ernst op 06-12-2016 om 20:30 uur

  Ik lees in het verslag bij Duinwijck: zoveelste keer draaien van de damessingels. Hoezo wederom draaien met opstelling van de dames? Dat mag toch? Gewoon goede tactische zet van de coach.

 3. Roland Branderhorst op 07-12-2016 om 12:14 uur

  Beste Ernst,

  Ben na het lezen van jouw commentaar naar de website van duinwijck gegaan.
  Kan helemaal geen artikel vinden over deze wedstrijd.
  Bij het aanklikken van team 1 kun je kiezen tussen de stand en het programma in de competitie van team 1.
  Bij aanklikken krijg je de competitie van 2015/2016 te zien.

  In dat jaar was het niet toegestaan de eerste en tweede heer/dame te draaien.

  Dit zou een verklaring voor de verontwaardiging kunnen zijn

  Het zou een goede club als Duinwijk niet misstaan dit te updaten.

 4. Ernst op 07-12-2016 om 14:40 uur

  Beste Roland,

  Het stukje staat linksonder bij het rubriek " terugblik competitieweekend"

Reageer op dit bericht (“Goede start AviAir Almere in kampioenspoule ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)