Badminton Vereniging Almere

Stroef begin maar 5-3 winst voor AviAir Almere tegen DKC

Een zwaar bevochten winst op DKC in Den Haag. Meest stroef begin van de partijen van Almeerse kant. Liefst vijfmaal moest de derde game de beslissing brengen. De dubbels en de mixen werden gewonnen en Manon won als enige haar enkelpartij. Een 5-3 overwinning op DKC mag je toch een goede prestatie noemen. Dan ga je toch met een lekker gevoel weer richting Almere.

AviAir

In sporthal 't Zandje in Den Haag speelden Dave Khodabux en Adam Hall een wel heel makkelijke dubbelpartij tegen Casper Binken en Thomas van der Sanden. Binnen een mum van tijd stond het 11-2 en was de eerste game met 21-5 binnen. De tweede game hetzelfde beeld. Op het eind van de tweede game gunden beide koppels elkaar nog een mooie lange rally, maar met 21-8 hadden Dave en Adam zich niet eens overmatig in hoeven spannen.

Heel anders was het bij het damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen hadden hun handen vol aan Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Het kon echt alle kanten op en dat blijkt wel uit de gamestanden. Beide koppels ontliepen elkaar niet veel. De eerste game ging nipt met 19-21 verloren. Ook in de tweede game een gelijkopgaande strijd tot 18-18. De Almeersen scoorden toen drie keer achter elkaar en trokken met 21-18 de stand weer in evenwicht. De beslissing in de derde game viel na 17-17, want de dames namen een kleine voorsprong van twee punten. Met een bekeken geplaatste drop door Ilse en een diep geslagen shuttle van Tamara die op de achterlijn plofte stond de 21-17 op het scorebord en dus een 2-0 voorsprong voor AviAir Almere.

1.Leon

Léon Nottelman stond op de baan voor zijn enkelpartij tegen Joran Kweekel. Ook hier een moeizaam begin, want de eerste game ging met 13-21 verloren. Hoewel Léon sterk terugkwam in de tweede game (21-18) bleek Joran in de derde game toch de sterkste. Via 3-11 en 13-21 sleepte hij het eerste punt voor DKC binnen en dus stond het 2-1 voor AviAir Almere.

Raggers

Aram wachtte de zware taak om Michiel Kruijt proberen te verslaan. Dat zat er echter de hele partij niet in. Na 4-11 won Michiel vrij eenvoudig met 21-15 de eerste game. In de tweede game was het verschil nog wat groter. Aram speelde zeker niet zijn beste partij en Michiel liep in de tweede game na een 11-7 voorsprong uit naar 21-11 en bracht de stand voor DKC weer gelijk op 2-2.

1.Manon

Manon Sibbald begon goed aan haar partij tegen Marlies Baan en nam een 11-7 voorsprong. Toch liet ze haar opponent langszij komen en bij 18-18 ging het mis. Marlies won de game dan ook met 21-18. Dus uiteindelijk ook een stroef begin. Ook de tweede game liep wat moeizaam. Via 11-9 voor- toch weer een 14-15 achterstand, want bij Marlies vielen een aantal slagen precies op de lijn. Op een 19-15 voorsprong voor Manon leek de game binnen, maar het werd toch weer 19-18. Toen kon ze doordrukken en won de game 21-19. In derde game nam Manon een 12-6 voorsprong en dus hard op weg naar de winst. Marlies kwam sterk terug en nam zelfs een 18-20 voorsprong. Manon vocht voor wat ze waard was en scoorde vier keer achter elkaar en won dus haar partij. Misschien niet zo goed gespeeld maar wel knap om op de belangrijkste momenten toe te slaan en toch te winnen. 3-2 voor AviAir Almere.

Autoradam
Haje

Tamara van der Hoeven moest het in haar enkelpartij opnemen tegen Alyssa Tirtosentono. Dat het een moeilijke partij zou worden was niet verrassend. Tamara kon in de eerste game nog afstand nemen van Alyssa en die winnend afsluiten met 21-17. Met agressief spel bestreed Alyssa met succes het spel van Tamara en dat leidde tot twee keer een 21-13 winst. Daarmee was de stand met DKC met 3-3 weer gelijk.

1.adamenilse

Dus moesten de mixen de beslissing brengen. Adam Hall en Ilse Vaesen speelden een goede partij tegen Michiel Kruijt en Veerle Wijers. De Almeerders namen een 4-0 voorsprong. Zelden gezien, want door een slag van Adam belandde de shuttle op de netrand en bleef daar wel erg lang balanceren voordat die op de voor Almere gunstige kant op de grond viel. Wel kwamen ze met 10-11 achter. Sterk spel bracht toch met 21-18 de winst in de eerste game. In de tweede game eenzelfde beeld al namen de Hagenaars nog wel een voorsprong in het tweede deel. Op matchpoint voor Adam en Ilse nog een mooie lange rally die in het voordeel van AviAir Almere werd beslist en dus met 21-19 de game en een 4-3 voorsprong.

De laatste partij was het gemengd dubbel tussen Dave Khodabux met Gita Djajawasito tegen Joran Kweekel en Daisy Bommeleijn. Ook hier een stroeve start en gameverlies met 21-13. Bij Dave en Gita ging het in de tweede game beter draaien. Na een 6-2 voorsprong kwamen Joran en Daisy nog wel dichtbij, maar met 18-21 was de stand in de partij weer gelijk. In de beslissende derde game bleken Dave en Gita nog wat sterker. Met 21-15 brachten zij de 5-3 eindstand op het scorebord.

Een mooie spannende wedstrijd met een goede afloop voor AviAir Almere met Joris van Soerland als coach i.p.v. de verhinderde Erik Staats en onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters. Volgende week zaterdag 17 december om 19.00 uur de wedstrijd tegen regerend landskampioen Van Zundert Velo. In de reguliere competitie wist Almere met 5-3 te winnen. U bent weer van harte welkom om AviAir Almere aan te moedigen in sporthal Raggers.

1.team
Victor
Uitslagen Carlton eredivisie 10 december 2016
Hoornse BV - Roosterse BC 1-7
Van Zijderveld BV - Victoria BC 4-4
Duinwijck BC - DKC BC 4-4
Van Zundert/VELO - FZ Forza Amersfoort 6-2
Uitslagen Carlton eredivisie 11 december 2016
Van Zijderveld BV - TFS Barendrecht 3-5
Victoria BC - Roosterse BC 4-4
DKC BC - AviAir Almere 3-5
Van Zundert/VELO - Duinwijck BC 5-3
Stand Carlton Eredivisie per 11 december 2016
Kampioenspoule
1 Van Zundert/VELO 2-16
2 DKC BC 3-15
3 AviAir Almere 2-13
4 Duinwijck BC 3-13
5 FZ Forza Amersfoort 2-6
Handhavingspoule
1 Roosterse BC 2-16
2 Victoria BC 3-16
3 Van Zijderveld BV 3-15
4 TFS Barendrecht 2-11
5 Hoornse BV 2-5

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 11-12-2016 om 22:28 uur

    Zinderend spannend tot de laatste slagenwisseling. En mooi gewonnen!

  2. michiel op 12-12-2016 om 20:25 uur

    Een aanrader is om via twitter de wedstrijd te volgen. Erg leuk

  3. Geert op 12-12-2016 om 20:41 uur

    Volg tussenstanden van team 1 maar ook het verenigingsnieuws via Twitter @bvalmere

Reageer op dit bericht (“Stroef begin maar 5-3 winst voor AviAir Almere tegen DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)