Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De maand december is een heerlijke feestmaand, maar tegelijkertijd ook een drukke maand voor een aantal van onze vrijwilligers. We hebben het pepernotentoernooi met Sinterklaas en Zwarte Pieten voor de jeugd nog maar nauwelijks gehad of het SinterKersttoernooivoor de recreanten moest worden georganiseerd. En laat ik in dit rijtje ook vooral niet vergeten om de kerstbrunch te noemen van de woensdagochtendgroep. Bijna aansluitend staat C&B Entertainment weer klaar om oliebollen te bakken voor onze leden en dan op zondag 8 januari 2017 houden we de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. We zijn een bruisende vereniging zou je kunnen zeggen.

Op 3 januari 2017 hebben we een bespreking met Barbara Mura over de nieuwe opzet van de jeugdcompetitie en ik hoop dat we er snel daarna mededelingen over kunnen doen, want we moeten de vaart er in houden. Ik heb inzake de krankzinnig hoge competitiebijdrage nog eens bij andere badmintonbonden en sportbonden geïnformeerd naar de teambijdragen, maar nergens kom ik een bijdrage tegen zo hoog als de BNL-bijdrage. Bij één van de badmintonfederaties vraagt men slecht € 17,50 voor de jeugdcompetitie. En de KNVB vraagt een bedrag voor de pupillen van nog geen € 7,--. BNL vraagt € 187,--. Tja, hoe prijs je jezelf uit markt.

Ik denk dat BNL er verstandig aan doet een stagiair in te schakelen om een soort vergelijkend warenonderzoek te doen naar de hoogte van de teambijdragen van jeugdcompetities bij de andere sporten. Moet niet al te ingewikkeld zijn om dat nader te onderzoeken in het Huis van de Sport.

Het vlaggenschip van onze vereniging AviAir Almere, ook wel triple A genoemd, presteert buitengewoon goed in de kampioenspoule van de Carlton Eredivisie. De tot nu toe in deze poule gespeelde wedstrijden werden alle drie gewonnen. Tegen Duinwijck werd het 6-2 voor de onzen en uit werd er met 5-3 gewonnen van DKC en met dezelfde cijfers werd er thuis in Sporthal Raggers gewonnen van Van Zundert Velo. Dat zegt allemaal nog niets over het verdere verloop, maar die drie overwinningen zijn toch lekker meegenomen.
In het weekend van 7 en 8 januari 2017 komt AviAir Almere tweemaal binnen de lijnen. Op zaterdag uit tegen FZ Forza Amersfoort en zondag uit tegen Duinwijck. Een vast groepje supporters heeft al een busje gehuurd om deze twee wedstrijden te bezoeken.

Ook de beide Victorteams doen het trouwens uitstekend. Met een tweede plek en een gedeelde eerste plek komen deze teams meer dan goed mee in de twee eerste divisies.

De ALV van 12 december 2016 was met acht leden goed bezocht. We hebben er wel eens minder gehad. Serieuze vragen waar we wat mee moeten en kunnen en een kascommissie met goede aanbevelingen. Op basis van de kascommissieverklaring stemde de ALV in met de jaarstukken 2015/2016 en werd het bestuur decharge verleend.

In de voormalige bowlshal wordt druk gewerkt om de hal te transformeren tot een boulderhal. Gaat er professioneel aan toe en de werkzaamheden zijn voor BVA soms erg lastig, omdat op sommige momenten het krachthonk even niet beschikbaar is. In overleg met de boulders proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Emmy Vlaar zal met ingang van 1 januari 2017 niet langer als combinatiefunctionaris werkzaan zijn. De gemeente heeft er voor gekozen om anders met de combinatiefunctionarissen om te gaan en andere eisen te stellen aan de functionarissen. Zo worden alleen nog mensen aangesteld met een ALO- of CIOSdiploma. Emmy heeft 'slechts' een SL4 badmintondiploma, deed haar werk meer dan uitstekend en werd zeer gewaardeerd op de scholen waar zij badmintonclinics gaf. Er zal achter een of ander bureau wel goed nagedacht zijn over deze andere aanpak..........

Nadat ik mijn kleindochter Sara van school had gehaald liep zij samen met haar broertje Jayden van de auto naar onze voordeur. Ik moest de auto nog afsluiten en mijn jas pakken en dus ik kwam ietsje later aan bij de voordeur, hetgeen mijn kleindochter deed opmerken: "Wat loop je sloom opa, het lijkt wel of je stil staat". Ik kon het er weer mee doen.

Prettige kerstdagen en een fijne jaarwissel en een gezond en sportief 2017.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Teus op 24-12-2016 om 14:28 uur

    Prima verhaal weer Henk, ook jij en je familie fijne feestdagen toegewenst
    Hoop wel dat we in 2017 wel met betere shuttles gaan spelen, want dat kan echt beter.

  2. Henk Staats op 24-12-2016 om 17:36 uur

    Is in de ALV toegezegd!

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)