Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere doet goede zaken in kampioenspoule

AviAir Almere heeft goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Terwijl alle concurrenten punten verspeelden boekte AviAir Almere een 6-2 overwinning op FZ Forza Amersfoort. Beide teams konden niet in de gewenste opstelling aantreden. Bij Almere ontbraken Sebastiaan Li, Gita Djajawasito, Ilse Vaessen en Madouc Linders en Amersfoort miste Koen Ridder en Edwin Ekiring.

aviair
Dave Adam

Onder de uitstekende leiding van de scheidsrechters vandaag begonnen Adam Hall en Dave Khodabux aan hun dubbelpartij. Zij hadden weinig te duchten van Luc Maessen en Remco Pots. Met 21-11 en 21-9 werden de mannen uit Amersfoort simpel aan de kant gezet door de veel betere Almeerders.

Raggers

Bij de dames dubbel kon je wel spreken van een gelegenheidskoppel. Niet vaak samen gedubbeld maar toch moesten Manon Sibbald en Georgy van Soerland proberen het Amersfoortse duo Xandra Stelling en Renske Kwakkenbos te verslaan. De eerste game ging tot 11-9 nog gelijk op maar daarna werd de voorsprong uitgebouwd en met 21-15 binnen gehaald. De tweede game werd met een nog iets ruimere marge gewonnen (21-13) en brachten de dames de stand op 2-0 voor Almere.

Leon

Tijd voor de singels. Léon Nottelman wachtte een zware klus want Vincent de Vries was zijn tegenstander. Via 8-11 en 16-18 moest Vincent alle zeilen bijzetten om de game met 19-21 te winnen. Léon begon uitstekend aan de tweede game en nam een 6-2 voorsprong en ging met 11-8 de rust in. Na wat uitballen liet hij Vincent toch terugkomen tot 13-13. Bij een zeker punt van Vincent retourneerde Léon de shuttle toch nog met een geweldige reflex en dat gaf hem blijkbaar vleugels. Hij won de tweede game met 21-16. In de derde game ging het tot 8-11 redelijk gelijk op. Maar toen ging het bij "de Nottel" wat minder lopen. Met wat behulp van wat missers en uitballen van Léon liep Vincent uit en won toch vrij eenvoudig de game en dus de partij. Almere 1 en Amersfoort 2.

Autoradam

Geen bestandsnaam opgegeven

De eerste damesenkelpartij ging tussen Tamara van der Hoeven en Debora Jille. Op voorhand een lastige opponente voor Tamara en dat bleek tijdens de partij. Dat de verschillen nooit groot waren was zichtbaar gezien de tussenstanden. Bij 13-16 had Debora een gaatje geslagen maar kwam Tamara toch weer op 16-16. Op haar beurt scoorde Debora een aantal punten achter elkaar en won de game met 21-17. In de tweede game nam Tamara nog wel een voorsprong op 15-14 maar was toch weer Debora met een puntenreeks en won ook die game met 21-17 en plotseling was de stand tussen Almere en Amersfoort weer in evenwicht: 2-2.

Beround

Manon Sibbald trad aan tegen Xandra Stelling. Het ging gelijk op ook al was er meest een kleine voorsprong voor Manon. Maar bij 18-16 kwam Xandra terug tot 18-18 en 19-19 en kwam Xandra zelfs nog op gamepoint en benutte dat meteen. In de tweede game een zelfde beeld. Nog wel met 7-11 achter bij de rust maar bij 18-18 en 19-19 was het nu Manon dat op gamepoint kwam en dat meteen benutte. In de derde game nam Manon afstand. Veel scorend met haar smash maar ook afgewisseld met subtiele plaatsballen bouwde ze haar voorsprong gestaag uit won de game dan ook verdiend met 21-13. Almere weer met 3-2 aan de leiding.

Aram

De laatste enkelpartij ging tussen Aram Mahmoud en Remco Pots. Aram leek een makkelijk avondje te beleven en was
veel te sterk voor Remco. Met 11-4 de rust in om vervolgens de game met 21-13 te winnen. Nu nog even de tweede game binnen halen. Maar dat liep anders. Remco paste zijn spel wat aan en Aram stapelde fout op fout en leverde de game verrassend in met 21-13. In de derde game pakte Aram zijn spel van de eerste game weer op en pakte bij de rust een 11-4 voorsprong om die game eenvoudig te winnen met 21-12. Zo stond het 4-2 voor Almere.

Zoals altijd zijn de laatste twee partijen een mixed-dubbel. Ook kon het duo Adam Hal en Georgy van Soerland een gelegenheidskoppel worden genoemd. Ondanks dat kenden zij niet veel moeite met Luc Maessen en Renske Kwakkenbos. In de eerste game gingen zij met 11-7 de rust in en wonnen die met 21-14. De tweede game verliep nog iets eenvoudiger. Een 11-5 ruststand en een 21-12 winst bracht AviAir Almere op een 5-2 voorsprong.

Sindjaja

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven mochten tegen Vincent de Vries en Debora Jille proberen om ook het laaste punt binnen te slepen. De verschillen tussen beide koppels waren niet groot maar Dave en Tamara hadden in beide games vrijwel steeds een kleine voorsprong. Die voorsprong leidde in beide games tot het benutten van de gamepoints en de winst met twee keer 21-18. Een heel nuttige 6-2 overwinning behaald tegen Amersfoort. Geen ander team in de kampioenspoule kwam dit weekend tot winst en dus deed AviAir Almere heel goede zaken.

Tamara Dave

Volgende week een dubbelweekend. Zaterdag 21 januari om 19.00 uur in sporthal Raggers tegen DKC uit Den Haag. Dat belooft weer een mooie badmintonavond te worden. Zondag 22 januari om 15.00 uur in Wateringen tegen regerend landskampioen Van Zundert/VELO. De laatste wedstrijd is op 28 januari om 19.00 uur tegen FZ Forza Amersfoort in Amersfoort. Dan weten wie eerste is geworden in de kampioenspoule en zich dus rechtstreeks heeft geplaatst voor de finale om het Nederlands kampioenschap. De nummers twee en drie strijden in een thuis- en een uitwedstrijd om de resterende plek.

Victor
Uitslagen Carlton Eredivisie 14/15-01-16 kampioenspoule
FZ Forza Amersfoort Van Zundert/VELO 4-4
AviAir Almere FZ Forza Amersfoort 6-2
DKC BC Duinwijck BC 4-4
Stand kampioenspoule per 15-01-17
1 DKC BC 6-30
2 AviAir Almere 5-28
3 Duinwijck BC 6-26
4 Van Zundert/VELO 5-25
5 FZ Forza Amersfoort 6-18
Uitslagen Carlton eredivisie 14/15-01-17 handhavingspoule
Victoria BC - Van Zijderveld BV 5-3
Roosterse BC - Hoornse BV 5-3
Stand handhavingspoule per 15-01-17
1 Roosterse BC 4-27
2 Victoria BC 5-26
3 Van Zijderveld BV 5-22
4 TFS Barendrecht 5-20
5 Hoornse BV 5-16

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere doet goede zaken in kampioenspoule ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)