Badminton Vereniging Almere

Gelijkspel voor AviAir Almere tegen DKC

Voor zo'n 250 toeschouwers hebben AviAir Almere en DKC in een goede en vermakelijke wedstrijd met 4-4 gelijk gespeeld. Hierdoor blijft de strijd in de kampioenspoule om de twee finaleplaatsen voor de landstitel ongekend spannend. Almere blijft tweede met 2 punten achterstand op DKC met een wedstrijd minder gespeeld. Van Zundert/VELO won met 5-3 bij Duinwijck en volgt op twee punten van Almere. Morgen de kraker Van Zundert/VELO-AviAir Almere.

aviair

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van scheidsrechter Tim Pellemans begonnen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen aan hun damesdubbel tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Dat liep niet zoals verwacht. Hoewel er bij de rust een 11-8 voorsprong was stonden de Almeersen binnen de kortste tijd met 18-13 achter en verloren ze de eerste game met 21-16. In de tweede game moest dat wel recht gezet worden. Via 11-10 en 15-13 op weg naar de winst maar niets was minder waar. Alyssa en Marlies bogen de achterstand om in een 19-17 voorsprong en pakten ook deze game met 21-19. Dat was toch wel een domper voor Almere maar een mooie overwinning voor de Haagse dames.

Adam

De herendubbel was de partij tussen Dave Khodabux met Adam Hall en Joran Kweekel met Thomas Wijers. De gelouterde Almeerders bleken te sterk voor de Hagenaars. De eerste game werd met 21-15 gewonnen en ook de tweede kende geen problemen voor Dave en Adam. Met 21-14 brachten ze de stand met 1-1 weer gelijk.

De eerste enkelpartij bij de heren was die tussen Léon Nottelman en Michiel Kruijt. Léon begon goed aan zijn partij en ging met een 11-6 voorsprong de rust in. Hij vervolgde zijn goede spel en pakte die game met 21-14. In de twee game was Michiel beter bij de les. Hij domineerde de rest van de partij en won vervolgens met 21-11 en 21-10 en zette daarmee DKC op een 2-1 voorsprong.

Aram
Haje

Aram Mahmoud nam het in zijn partij op tegen Joran Kweekel. Aram was niet altijd even gelukkig met zijn acties en uitte dat bij 11-8 met een trap tegen zijn racket welke dat niet overleefde. Dat kwam Aram op een gele kaart te staan. Het hielp hem niet wat Joran kwam op een 17-9 voorsprong. Maar toen kwam toch de ommekeer. Via 13-17 kwam hij langszij op 19-19. Met een geluksballetje via het net toucheerde Joran de dwarsbalk van het dak en kwam Aram zowaar op gamepoint. Dat werd meteen benut en dus was de eerste game met 21-19 een prooi voor Aram. In de tweede game ging het gelijk op maar uiteindelijke trok Joran met 22-20 aan het langst eind. De tegenstand van Aram was toen gebroken en Joram pakte de derde game eenvoudig met 21-12. Almere stond toch wel verrassend ineens met 3-1 achter.

Raggers

Manon Sibbald schoot uit de startblokken en nam snel een 8-0 voorsprong tegen Marlies Baan. Manon was veel te sterk voor Marlies en won de eerste game eenvoudig met 21-8. In de tweede game kwam ze zowaar met 3-0 achter een liep het toch wat moeizamer tot de rust met 11-9 in het voordeel van Manon. Ze gaf weer even wat gas bij en pakte ook de tweede game toch nog vrij simpel met 21-12 en bracht de achterstand op DKC terug tot 3-2.

Madouc

Madouc Linders nam het op tegen haar 16-jarige leeftijdgenoot Alyssa Tirtosentono. In de vorige ontmoeting tussen deze twee talenten bleek Madouc al eens te sterk voor Alyssa. Alyssa pakte de eerste game met 21-15. Madouc nam in de tweede game via 11-9 een 18-13 voorsprong. Alyssa, vechtend voor wat ze waard was, knokte terug tot 20-20 en 22-22. Madouc bleef het koelst en sleepte de tweede game binnen met 24-22. Ook in de derde game nam Madouc een voorsprong. Na 11-6 en 16-11 leek de buit binnen. Maar weer vocht Alyssa zich terug en kwam tot 19-18. Madouc schatte twee keer een uitbal goed in en won met 21-18 en de partij. Zo was de stand weer 3-3.

Adam Ilse

De gemengddubbelpartijen moesten dus de doorslag geven. Als eerste waren Adam Hall en Ilse Vaessen aan de beurt. Zij wonnen de eerste game uiteindelijk vrij simpel van Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn met 21-13. De tweede game ging erg moeizaam. Een constante achterstand leidde tot een verlies met 15-21. In de derde game pakten Adam en Ilse de draad weer op. Niet altijd overtuigend maar toch op de juiste momenten scorend brachten ze met 21-17 AviAir Almere op een 4-3 voorsprong.

De laatste partij was die tussen Dave Khodabux met Tamara van der Hoeven en Michiel Kruijt met Veerle Wijers. In de eerste twee games ontliepen beide koppels elkaar niet veel. De eerste met 22-20 gewonnen door Michiel en Veerle en de tweede was met 21-18 een prooi voor Dave en Tamara. Ook de derde game ging gelijk op tot 9-11. Toen was het verzet van de Almeerders gebroken en namen Michiel en Veerle snel afstand. Met 21-11 wonnen zei de partij en deelden AviAir Almere en DKC de punten: 4-4.

Zondag 22 januari worden nog de wedstrijden gespeeld Van Zundert/VELO - AviAir Almere en Duinwijck BC - FZ Forza Amersfoort.

Victor
Uitslagen Carlton Eredivisie 21-01-17 kampioenspoule
Duinwijck BC Van Zundert/VELO 3-5
AviAir Almere DKC BC 4-4
Stand kampioenspoule per 21-01-17
1 DKC BC 7-34
2 AviAir Almere 6-32
3 Van Zundert/VELO 6-30
4 Duinwijck BC 7-29
5 FZ Forza Amersfoort 6-18
Uitslagen Carlton eredivisie 21-01-17 handhavingspoule
TFS Barendrecht - Van Zijderveld BV 5-3
Roosterse BC - Victoria BC 5-3
Stand handhavingspoule per 21-01-17
1 Roosterse BC 5-32
2 Victoria BC 6-29
3 TFS Barendrecht 6-25
4 Van Zijderveld BV 6-25
5 Hoornse BV 5-16

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rob op 22-01-2017 om 10:05 uur

  Zie ik nu Robbert de Keizer zitten achter Alyssa, tegen selectiegenoot Madouc? Volgens mij was daar vorig jaar ook een discussie over, destijds het coachen tegen Sebastiaan Li.

  Hoezo belangenverstrengelinen? Dit moet je als coach toch niet willen? Zeker niet als er een tweede capabele coach beschikbaar is (Dennis). Wat moet Madouc nu denken van Robbert? Hij kent haar door en door. Geef die informatie door aan Dennis, maar ga daar zelf niet zitten! Zo krijg je alle schijn tegen! Bizar dat dit überhaupt mag vanuit de nationale selectie. Spelers op een toernooi die tegen elkaar spelen mogen niet gecoached worden, maar in de competitie (en ik snap dat hij in dit geval als clubtrainer werkt) mag hij wel tegen zijn pupil coachen. Zal Madouc lekker wat vertrouwen geven in zo een trainer! Wel voelt die overwinning van haar dan extra lekker denk ik. Hoewel ik niet voor Almere of voor DKC ben vind ik wel dat Madouc deze overwinning echt verdiend heeft op deze manier!

  Ik hoop dat de discussie eens gevoerd wordt bij de nationale selectie of dit kan of niet. Het zal je niet verbazen, ik ben er geen voorstander van.

 2. Henk Staats op 23-01-2017 om 07:35 uur

  Rob heeft gelijk. Een trainer van de nationale jeugdselectie moet zo niet acteren.

 3. Frank op 23-01-2017 om 11:56 uur

  Rob heeft zeer zeker helemaal gelijk , wat een knulligheid.
  Als je dan zo "proffesioneel" bent en je dan toch zo "amateuristisch" te werk gaat .

 4. Eric op 23-01-2017 om 12:15 uur

  Madouc heeft de partij op karakter en techniek dik verdiend gewonnen. Als Madouc last heeft gehad van de coaching van Robbert aan Alyssa dan was dat niet te merken. Madouc: TOP gespeeld, het was een geweldige partij om naar te kijken. Verder geen woorden meer aan verspillen aan deze discussie. Madouc heeft laten zien dat zij mentaal en sportief haar "mannetje" staat. Focus op de laatste partij tegen Amersfoort nu. Heel veel succes team AviAir Almere.

Reageer op dit bericht (“Gelijkspel voor AviAir Almere tegen DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)