Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere rond de feestdagen

De afgelopen weken heeft het team van Niezing Almere een aantal wedstrijden en (andere) activiteiten gedaan. In dit verslagje kunt u lezen wat ons zoal heeft beziggehouden. Op 4 december speelden we na lange tijd weer met ons eigen team. Bas en Monique waren, na een 7 weken rondreis door Australië, weer terug en zo waren we eindelijk weer eens compleet.

Maar Australië zat nog een beetje in de benen en helaas moesten we de overwinning aan onze tegenstander, Swish uit Krommenie, laten. Slechts een singeltje en een mixje werden gewonnen. In Krommenie dus op de platte kar en wij met een kater.

Twee dagen later moesten we alweer spelen, op dinsdagavond 6 december naar Kudelstaart om Volant 90 te bestrijden. Nu is voor ons twee wedstrijden in drie dagen wel erg veel, en als we dan nog zo weinig hebben getraind wordt het wel een erg grote opgave. Dus, u begrijpt het al, ook de gladiolen voor Volant en wij maar 3 puntjes, echter dus wel een punt beter als een paar dagen geleden.

Daarna waren we een tijdje vrij en we hebben deze tijd gebruikt voor veel (tactisch) overleg, video analyses, trainingen en wat je nog meer kan bedenken.

Het harde week had direct resultaat. Op 17 december kwam “Van Zijderveld” naar Almere en we hebben een zeer goede 7-1 overwinning gehaald. Dat “Van Zijderveld” onderaan staat zal hier wel mee te maken hebben, maar je moet het toch maar wel even doen, en we hadden de zoete smaak van de overwinning weer te pakken.

Daarna brak een zeer drukke tijd aan voor Niezing Almere, immers, er moesten oliebollen worden gebakken. We hebben voor de BV Almere leden in totaal 1035 oliebollen gebakken. Ik hoop dat ze in de smaak zijn gevallen; de reacties zijn (tot nu toe) wederom erg goed.

Na de kantine en keuken te hebben gesopt snel gedoucht en de oliebollenkleding ingewisseld voor feestkleding, want traditioneel viert Niezing Almere oud en nieuw met elkaar. Uiteraard was ook de sponsor Arjan & Magda Niezing uitgenodigd en dit jaar voor het eerst sponsor Rob en Marja van Bodegom van “De Wijnkelder”. Ronald had een pubquiz in elkaar gezet. Zeer fanatiek hebben we deze tot ongeveer de wisseling van de jaren gespeeld. 2017 zijn we begonnen met wat andere spellen en zoals onze nieuwste deelnemers het noemde, in een prettige chaos werd tot in de kleine uurtjes om spelwinst gespeeld. De genoemde pubquiz was een echt succes en we hebben besloten om deze in het K&B-assortiment op te nemen. Kom op de Nieuwjaarsreceptie, want daar gaan we het aankondigen.

Over spelwinst gesproken: De volgende dag (2 januari) moesten we alweer spelen. Wijk aan Zee kon de wedstrijd van 14 januari niet in de hal spelen, dan is er het Tata Steel schaaktoernooi. Dus in plaats van shuttles is dan het adagium: e2-e2, Pg8-f6 d2-d3, e6-e4, enz. En in plaats van clear, drop en lob, zijn dan de Siciliaanse opening, en het Dame-Indisch populair.

Het team van Wijk aan Zee is door ruzie uit elkaar gevallen, dus we hadden een tweetal nieuwe spelers tegenover ons. En eerlijk gezegd is dat niet goed bevallen. Ik heb zelden tegen zo’n jojo gespeeld als de nieuwe heer: een bloemlezing:

Kortom een zeer vervelend heerschap dat eigenlijk mijn badmintonavond grondig heeft vergald, ondanks dat ik twee van de drie partijen van hem heb gewonnen (dat dan weer wel). En zoals Nico Haak in de jaren 70 al zong “Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn”, nou, ze zijn er nog steeds.

Na de wedstrijd kwamen we de kantine in en konden we nog net de laatste pijlen zien die Michael van Gerwen gooide om wereldkampioen te worden. Geweldige prestatie, ook hier klaar met de discussie deze man moet genomineerd worden voor sportman van het jaar (dan maar van 2017)

Komend weekend hebben we het weer druk: want we gaan de Nieuwjaarsreceptie voor jullie organiseren. Bij deze nodigen we jullie allemaal uit om zondag 8 januari 2017 vanaf 17.00 elkaar een heel goed 2017 te wensen. De voorzitter zal ook weer de traditionele nj-toespraak houden en K&B gaan iets meer vertellen over onze eerstvolgende activiteit: De pubquiz.

Tot Zondag!!!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Geert op 03-01-2017 om 17:12 uur

    De oliebollen waren heerlijk. Volgend jaar weer en tot zondag!

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere rond de feestdagen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)