Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Een mooie maand januari in vele opzichten. Een gezellig drukke Nieuwjaarsreceptie, prima sportieve prestaties zowel bij de jeugd als de seniorenteams en een goed bezochte themaochtend. Wat wil een voorzitter nu nog meer.

Wel, de op de Nieuwjaarsreceptie door Cock van Puffelen aangekondigde pubquiz, daar kijk ik echt naar uit. Gaat vast een heel gezellige avond worden op zaterdag 25 februari 2017. En na de pubquiz op zondagmiddag 26 februari in Sporthal Raggers de tweede play-offwedstrijd tegen DKC om een finaleplaats. Rechtstreekse plaatsing voor de finale zijn we misgelopen, maar er wachten ons nu wel weer twee spannende badmintonpotten tegen het Haagse DKC. Wellicht leuk om te bedenken dat zo'n tien jaar terug beide teams tegen elkaar streden om lijfsbehoud in de eredivisie, die toen door het leven ging als de Big Bossliga en nu dus spelen om een finaleplaats om het landskampioenschap. Het kan verkeren en zich ten goede keren, dat blijkt wel.

Veel jeugdteams werden kampioen en een ook een tweetal seniorenteams konden de kampioensvlag hijsen. Voorts maakt Victor Almere-3 nog kans op het kampioenschap in de eerste divisie afdeling 2. Maar er degradeerden ook drie teams en dat maken we niet vaak mee, maar dat hoort er ook bij.

Op de themaochtend hebben we het uitgebreid gehad over de social media en één ding werd ons wel duidelijk gemaakt door Arjan Rodenburg dat dit voor onze vereniging van elementair belang is en daar zullen we ook naar gaan handelen.

Edwin Gijsen liet vervolgens de aanwezigen in groepjes van drie uiteengaan bij het onderwerp gastvrijheid van de vereniging. Hebben we ook weer dingen van opgestoken en ook daar zullen we naar gaan handelen.

Naar ik heb begrepen kunnen de verenigingen rond 10 februari van BNL een brief verwachten over de nieuwe opzet van de jeugdcompetitie. Ik hoop dat we er vervolgens in slagen het afkalven van het aantal jeugdteams binnen een drietal jaren daadwerkelijk tot staan te kunnen brengen.

Over media-aandacht hebben we niet te klagen. Omroep Flevoland heeft ons de laatste wedstrijden consequent in beeld gebracht en ook de geschreven pers, De Almere Deze Week en de Almere Vandaag, bracht kopij over de prestaties van AviaAir Almere. Voorts kreeg Manon Sibbald een interview bij Media 036 en Gita Djajawasito bij de Almere Deze Week. Onze vereniging wordt op waarde geschat, zullen we maar zeggen. Maar het moet ook gezegd dat we er hard aan werken om onze vereniging en daarmede ook de Carlton Eredivisie over het voetlicht te brengen. En de BVA-geïnterviewden stellen zich ook beschikbaar, ook niet geheel onbelangrijk.

Voorts wordt er weer hard gewerkt door de commissies aan de jaarplannen voor het seizoen 2017/2018 en aansluitend daarop aan de financiële begroting. Penningmeester Vincent Festen werkt hierbij nauw samen met onze nieuwe penningmeester Richard Schrijer.

En wat de inrichting van de bouldershal betreft, alles ligt op schema.

Wellicht ten overvloede maar in het kader van de zorgvuldigheid, vergeet niet het Carlton NK Badminton in de Topsporthal in Almere Poort met talloze Almeerse deelnemers. Wordt gehouden van vrijdag 3 februari tot en met zondag 5 februari 2017.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)