Badminton Vereniging Almere

Stand van zaken BVA Champions League, editie 2017, dag 1

Zondagochtend 12 februari vond de aftrap plaats van dag 1 van de traditionele BVA Champions League. Een serie van drie zondagen bedoeld om beginnende jeugd badmintonners kennis te laten maken met het spelen van heuse wedstrijden in een team. En ditmaal hadden zich 40 spelers opgegeven, verdeeld over acht teams en vier verenigingen. Liefst drie teams doen er dit jaar mee van Zeewally, een team van deTreffers, een team van Weesp en ook drie BVA teams.

Traditioneel wordt elke dag begonnen met een gezamenlijke warming-up, verzorgd door een BVA trainer. Daarna werden in overleg met de begeleiders de partijen ingedeeld, waar al snel mee begonnen werd. Mooi om te zien is altijd weer het enthousiasme waarmee deze spelers elk punt begroeten en de wijze waarop je de teamspirit ziet ontstaan.

Gezamenlijk!

Deze teams spelen elke keer een complete competitiewedstrijd. Dus twee herenenkels, wat de meisjes overigens ook prima afgaat zoals we hebben gezien. Daarnaast twee damesenkels die, jawel, ook door jongens gespeeld kunnen worden. En ook voor de vier dubbels geldt dat deze in elke mogelijke samenstelling gespeeld kunnen worden. Ook al staan op het formulier nog steeds een herendubbel, damesdubbel en twee gemengd dubbels.

De deelnemers zijn dit jaar gemiddeld zo rond de tien jaren jong. Halverwege de wedstrijd duiken de teams gezamenlijk de kantine in om gezamenlijk wat te drinken en iets lekkers naar binnen te werken voor de resterende partijen. Aan het eind van deze eerste dag bleek dat de meeste wedstrijden ditmaal behoorlijk in evenwicht waren, Maar net als in de echte competitie blijven er individueel best grote verschillen mogelijk. Alles bij elkaar leidt dit tot de volgende stand.

Plaats Totaal Totale punten Gewonnen Games Gewonnen wedstrijden
1 Treffers1 331 14 7
2 BVAlmere1 349 13 6
3 BVAlmere2 313 11 5
4 Zeewally1 284 10 5
5 BVAlmere3 276 8 3
6 Weesp1 259 6 3
7 Zeewally2 239 4 2
8 Zeewally3 233 3 1

De resterende speelzondagen zijn op 12 maart en 2 april.

Reageer op dit bericht (“Stand van zaken BVA Champions League, editie 2017, dag 1 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)