Badminton Vereniging Almere

Regiokampioenschappen teams: J4 kampioen!

Het afgelopen weekeinde werden de Regiokampioenschappen Noord-Holland voor teams verspeeld. Zaterdag was Sporthal Raggers gereserveerd voor de senioren teams en zondag traden alle jeugd kampioensteams aan, waaronder drie BVA jeugdteams, de J2, J4 en de J14.

In de klasse U15 nylon mocht onze J14 een gooi doen naar de prijzen. In deze klasse waren er vier poules met stuk voor stuk bijzonder sterke kampioensteams. Het zou dus moeilijk worden voor ons team, zeker ook omdat de eerste wedstrijd tegen van Zijderveld J3 ging en de winnaar door zou gaan naar de finale.

De trofee!

En moeilijk werd het zeker voor Zoe, Marisa, Yutaro, die werden bijgestaan door een sterke invalbeurt van Raphael in plaats van Thijs. Ook Fabienne ontbrak vanwege de vakantie. Ondanks dat de J4 als team bleef gaan voor elk punt bleken de van Zijderveld youngsters toch wel duidelijk de sterkste. Raphael wist nog wel een set af te snoepen in de single en ook de damesdubbel verliep in drie sets. De overige partijen gingen allemaal in twee sets verloren. Al met al toch een seizoen om met trots op terug te kijken. Overigens verloor het team van Van Zijderveld in de finale op hun beurt ook met 5-0 van de J4 van Duinwijck.

De BVA aandacht ging verder vooral uit naar de strijd in de U17V klasse. Twee sterke BVA teams in deze klasse, de J2 en de J4, mochten samen met het eerste team van Huizen strijden om de titel. Beide teams wisten de wedstrijd tegen Huizen met duidelijke cijfers te winnen. Tweemaal 5-0 winst en er ging zelfs geen zet verloren.

Druk overleg over...

Dus was de finale in deze klasse een Almeers onderonsje. Het puzzelen over de ideale opstelling was al weken geleden begonnen. De herensingle ging tussen Robin van de J2 en Joost van de J4. De eerste set ging aanvankelijk nog redelijk gelijk op, maar de tweede set en de partij ging toch overtuigend naar Joost.

De afwezigheid van Anne in de J2 werd opgevangen door een sterke invalbeurt voor May. Zij maakte het Andrea van de J4 in de damessingle nog bijzonder lastig en wist de tweede set te winnen. Hierna wist Andrea het tij tijdig te keren. En zo stond het al 2-0 voor de J4 zodat de gemengd dubbel al de beslissing kon brengen. Victor en Laura namen het daarin op tegen Noah en Iris.

Na een sterke eerste set van Noah en Iris, vochten Victor en Laura zich goed terug in de wedstrijd en wonnen zij de tweede set. In de beslissende derde set namen Naoh en Iris weer het initiatief. En dat werd niet meer uit handen gegeven waarmee er onverwacht snel 3-0 op het formulier stond. Het Regiokampioenschap was binnen! De beide dubbels werden niet meer gespeeld en dus hoefde Yevgeni niet eens in actie te komen.

De trotse kampioenen!

Blijdschap uiteraard bij de spelers over het kampioenschap. Trots werd geposeerd met hun trofee die door Ger Tabeling werd uitgereikt na een vlekkeloos verlopen toernooi. De trouwe en terecht trotse supporters noteerden alvast de datum van 25 juni in de digitale agenda’s. Dan treedt de J4 aan in Zutphen om een gooi te doen naar het NK voor teams, samen met de J1 in de U19V klasse.

Papparazzi en mammarazi...

Zondag 26 februari zetten we onze jeugdteams nog een keer extra in het zonnetje met de traditionele huldiging. Deze zal een half uur voorafgaand aan de wedstrijd van AviAir Almere tegen DKC plaatsvinden. Een mooi podium voor een dergelijk moment en hopelijk een zetje in de rug van de spelers van het eerste.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Astrid Brahimi op 24-02-2017 om 06:01 uur

    Papparazzi en Mammarazzi πŸ˜‚
    Eddy je bent geweldig! Weer een mooi stuk geschreven. En ja, de ouders zijn super trots om deze kanjers!

Reageer op dit bericht (β€œRegiokampioenschappen teams: J4 kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)