Badminton Vereniging Almere

Wat als......

Halverwege het seizoen vroeg ik mezelf nog af wat als wij Victor Almere-3 Sebastiaan niet af hadden moeten staan team 1 (het is overigens nog steeds wachten op de transfersom maar dat terzijde). Tot de laatste wedstrijd had deze vraag ook gesteld kunnen worden over Madouc. Ook zij werd getransfereerd naar team 1.

Het antwoord op deze vraag is even simpel als onverwachts. Er zou geen verschil zijn geweest!! In een spannende poule waarbij de verschillen het hele seizoen klein zijn geweest werd er heel even gedacht dat een kampioenschap verspeeld zou zijn tijdens de uitwedstrijd met Van Zijderveld 2. Deze wedstrijd werd namelijk met 6-2 verloren. Dit resulteerde niet alleen in een achterstand van 2 punten maar ook een slechter onderling resultaat waardoor er 3 punten goed gemaakt moesten worden. Het gat met Van Zijderveld bleef tot aan de laatste wedstrijd 2 punten.

Op de laatste speeldag trad Van Zijderveld aan tegen de nummer 3 en wij tegen de nummer 9. Dus op papier een veel makkelijker tegenstander. Gelukkig speelde Van Zijderveld al in de middag en werden wij keurig op de hoogte gehouden door Amersfoort 3. Zo wisten wij dat er nog een hele kleine kans was nadat Van Zijderveld niet verder was gekomen dan 4-4. Wij moesten dan wel 7 punten halen tegen Trilan dat nog tegen degradatie vocht en dus in een voor hun zo sterk mogelijke opstelling speelde. De start was voortvarend. De dubbels werden beide gewonnen. En ook de herensingels gingen eenvoudig naar ons. invalster Amy speelde alsof ze al jaren eerste divisie speelt en won ook dik. Onze andere invalster Jessela had het veel zwaarder in de op papier lastigste partij van die dag. Haar tegenstandster had namelijk voor 33 punten gezorgd van de 57 die Trilan in totaal heeft. Na een lange en zware singel wist Jessela deze partij in 3 sets te winnen.

Er hoefde nog maar 1 partij gewonnen te worden van de twee mixen. Zondag hebben we gezien dat zoiets niet vanzelfsprekend is. Maar nadat de eerste mix makkelijk werd gewonnen ging ook de 2de mix in drie sets naar Almere. Een 8-0 overwinning zorgde toch nog voor een verrassende titel in de eerste divisie. Je zou zeggen dat de coaches van team 1 Erik en Joris die beide aanwezig waren een goed voorbeeld hadden gehad (ik zou de opstelling voor de mixen wel weten als Almere 1 straks weer met 4-2 voorstaat).

Hierbij wil ik alle heren en dames, jongen en meisjes die hebben ingevallen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit kampioenschap. En natuurlijk de supporters die aanwezig waren om ons naar deze titel te schreeuwen.

Raggers

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jeannette op 13-02-2017 om 21:08 uur

    Weer mooi geschreven Dennis!
    Gefeliciteerd met het kampioenschap, jullie hebben het verdiend.
    Heel jammer dat we juist deze thuiswedstrijd moesten missen.

  2. Ernst op 14-02-2017 om 13:34 uur

    Inderdaad leuk geschreven Dennis. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. De hoeveelste kampioenschap is dit inmiddels in de eerste divisie? Ben de tel kwijt😂😂😂😂

Reageer op dit bericht (“Wat als...... ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)