Badminton Vereniging Almere

Deense suprematie tijdens Trofea Junior Master Almere 2017

In het weekend van 25 en 26 maart 2017 werd in Almere het Trofea Junior Master toernooi gehouden. Met de komst van Denen, Duitsers , Belgen en de nationale selectie van Luxemburg kende het toernooi een sterk internationaal deelnemersveld. Zaterdag werd er in twee sporthallen gespeeld. Op zondag was de plaats van handeling de vertrouwde Sporthal Raggers.

Het was zonder meer een fantastisch toernooi met geweldige wedstrijden en Deense prijswinnaars waar we in de toekomst nog heel veel van gaan horen want ze kunnen zonder meer geschaard worden onder de categorie kanjers.

De komst van de zeer sterke Deense delegatie was mede mogelijk gemaakt door de Stichting Partnersteden Almere. De Denen hadden hun commitment voor drie jaar gegeven aan het toernooi en in het derde jaar lieten ze absolute suprematie zien. Niet minder, waaronder alle eerste plaatsen, dan 28 van de 30 ereprijzen in de categorieën waaraan de Denen deelnamen (<11, <13 en <15) gingen naar de Denen! Alleen de Nederlanders Megan Molier / Flora Wang (VD11) en Ivory Johan / Robin Mesman (MD15) wisten een volledig Deens podium in deze leeftijdsklasse te voorkomen.

Onder de moto ‘jong geleerd’ pakten de Denen alle eerste plaatsen in de <11. Het waren de Nederlandse meisjes die nog enigszins tegenstand konden bieden. Het verst kwamen Megan Molier (Flying Shuttle Barendracht) / Flora Wang (BC Geldrop) die de finale vrouwen dubbel behaalde. Hierin werd in twee games verloren. Daarnaast kwamen Flora Wang en Florine Wille (BS JAWI) beide tot de halve finale van het enkelspel.

In de <13 was het Denmark rules! Alle prijzen werden gewonnen door een Deen. Een bijzondere vermelding vanuit Nederlands perspectief is er voor Eline Eversdijk (Van Zundert Velo) die tweemaal een halve finale bereikte. Zowel in het enkelspel als dubbelspel, waarin ze samen speelde met Leonie Rovers, was Lærke Thomsen, in de dubbel spelend met Frederike Østergaard, te sterk.

Onze eigen Robin Mesman zorgde voor een lichtpuntje in de <15. Samen met Ivory Johan (Duinwijck) bereikte hij de finale welke hij helaas verloor. Daarnaast behaalde hij zowel in het enkelspel als het gemengd dubbel de halve finale. De halve finale van het gemengd dubbel, met Kelly van Buiten (BA Amersfoort), werd nipt in drie games verloren. De halve finale in het enkelspel werd in twee games verloren van Lasse Nielsen.

De Luxemburgers Shana Pauquet en Zoe Sinico bereikten de finale poule van de VD17. In de finale poule werden ze uiteindelijk derde. De als eerste geplaatsten Demi Brehler (DKC) met Maaike Kamsteeg (BS Den Haag) wonnen na een spannende strijd van de als tweede geplaatste Sharena Verbrugge (Roosterse BC) en Sabine de Wit (BA Amersfoort). Maaike Kamsteeg won eveneens de finale van het gemengd dubbel. Haar beide partners, Teun de Mast (BS Den Haag) in het gemengd dubbel en Demi Brehler in de genoemde vrouwen dubbel stonden in de finale van het enkelspel. Demi Brehler won hierin van de Almeerse Chloe Amelo. De andere Almeerder in een finale van de <17 was Timo Stoffelen die samen met Lars Kros (BC Reeshof) wonnen van Finn Achthoven (Hoornse BV) / Andy Buijk (DKC).

Niet alleen is een compliment op zijn plaats voor de spelers, ook voor de toernooiorganisatie, scheidsrechters en de barvrijwilligers. Het toernooi stond onder deskundige leiding van de referee, Esther van Valkenburg.

Alle uitslagen en winnaars staan vermeld op badminton.toernooi.nl. Het Trofea Junior Master Almere maakt onderdeel uit van het Junior Master circuit.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 27-03-2017 om 07:12 uur

Leuk stukje en een mooi toernooi. Jammer dat ik er zondag niet bij kon zijn.

Reageer op dit bericht (“Deense suprematie tijdens Trofea Junior Master Almere 2017 ↑”)