Badminton Vereniging Almere

Goede bezetting Trofea Junior Master Almere 2017

In het weekend van 25 en 26 maart 2017 organiseert BV Almere voor de 24ste keer de Trofea Junior Master. Met 198 deelnemers is het toernooi goed bezet ent met de komst van de ijzersterke Denen en de nationale selectie van Luxemburg behoort het toernooi wellicht tot de sterkste in het junior master circuit. Zaterdag en zondag worden er 467 partijen afgewikkeld en gezien dit grote aantal wordt er op zaterdag in twee accommodaties gespeeld.

Het Trofea Junior Masters toernooi is onderdeel van het Junior Mastercircuit van Badminton Nederland en jaarlijks vinden er 11 Junior Mastertoernooien plaats, waarbij Almere niet meer weg te denken is uit het rijtje verenigingen dat een Junior Master toernooi mag organiseren.

Het toernooi zal op zaterdag in twee volgende twee sporthallen worden gespeeld:

Sporthal Raggers (10 banen)
Bongerdstraat 6
1326 AB Almere-Stad

In deze sporthal speelt zaterdag de <11 en <15
Speeltijden: 9.00-ca 19.00 uur

Sporthal Almere Buiten (9 banen)
A. Boekenweg 1
1333 VD Almere Buiten

In deze sporthal speelt zaterdag de <13 en <17
Speeltijden: 9.00-ca 19.30

Op zondag zijn alle wedstrijden in Sporthal Raggers. De finales staan gepland vanaf 15.00 uur.

Wegwerkzaamheden A1

Komend weekend vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg. Hierdoor is de A1 tussen deze twee knooppunten vanuit Amsterdam richting Amersfoort afgesloten. De omleidingsroute is over Utrecht, vanaf knooppunt Diemen; de A9 richting Amstelveen - A2 richting Utrecht - A12 richting Arhnem - A27 richting Almere.

Plaatsing

Als toernooiorganisatie zijn wij verrast dat Badminton Nederland geen enkele buitenlandse speler heeft geplaatst. Zeker van de Denen is bekend, na de meer dan uitstekende resultaten de afgelopen twee jaar, dat die best een aardige shuttle kunnen slaan.

Voorbeschouwing

Bij de jongens <11 zouden Joep Strooper en onze eigen Sam Cuntapay elkaar driemaal in de finale tegen moeten komen. Makkelijk zal het niet worden als je bedenkt dat de Denen van de laatste tien finales in de <11 er acht maal werd gewonnen. Een spaarzame nederlaag is er te vinden bij de meisjes enkel waar Flora Wang van BC Geldrop de plaatsingslijst aanvoert.

In de <13 zijn Jasper Buijnink en Rens Lagrouw als eerst en tweede zijn geplaatst in het enkelspel en gezamenlijk in het dubbel. Ze spelen geen gemengd dubbel dus hier liggen kansen voor Sylvan Luijsterbrug en vanuit Belgie Jonah De Smedt. Bij de meisjes is Leonie Rovers tweemaal als tweede gplaatst (enkel en dubbel) en samen met Sylvan Luijsterbrug gaat ze voor de hoogste trede.

Het drukst bezette leeftijdsgroep is de <15. Niet minder dan 33 jongens in het enkelspel en wat te denken van 39 (!) in het enkelspel bij de meisjes! Vanuit Almere hopen wij uiteraard dat Robin Mesman zijn als eerste geplaatste status in het enkelspel en samen met de van badminton Academy Amersfoort afkomstige Kelly van Buiten in het gemengd dubbel waar gaat maken. Kelly van Buiten is in het enkelspel als tweede geplaatst achter Imke Klopstra maar samen met Nienke Kwakkenbos voert ze de plaatsing aan in het meisjes dubbel.

De oudste leeftijdsgroep is de <17. Ook hier zien we een Almeerse speler de plaatsingslijst aanvoeren. In zowel het jongensenkel als dubbel met Lars Kros van BC Reeshof is Timo Stoffelen de man. Waar Timo het bij de jongens is, is Demi Brehler van BC DKC het bij de meisjes. Als eerste geplaats bij zowel het enkelspel als het dubbelspel met Maaike Kamsteeg. Opvallend is bovendien dat zowel Timo als Demi geen gemengd dubbel spelen. Hier zijn Dennis Eversdijk (Zundert Velo) en Mara Lemmens (BC DKC) als eerste geplaats.

De volledige loting en speeltijden zijn te vinden op badminton.toernooi.nl

Reageer op dit bericht (“Goede bezetting Trofea Junior Master Almere 2017 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)