Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview; Eddy Odijk

Het allereerste interview in de rubriek “zeven vragen” heb ik gehouden met Eddy Odijk.

Eddy is al 17 jaar lid van BV Almere en heeft best hoog gespeeld. Hij heeft jaren in het tweede en derde gespeeld en zelfs één wedstrijd in team 1. Deze 17 jaar is Eddy’s halve badminton carrière, voor zijn BV Almere tijd heeft Eddy vele jaren eerste divisie gespeeld bij ESPE Papendrechtse. Destijds een grote vereniging, nu een klein clubje.

Momenteel geeft Eddy vooral training aan de BV Almere jeugd, waarbij het zeker zijn voorkeur heeft om de breedte jeugd te trainen. In zijn eigen woorden: “Er zijn heel veel mogelijkheden voor de talentvolle spelers, maar de toppers moeten vooral uit de breedte komen. Daarom is het enorm belangrijk om al die andere kinderen het plezier in het spelletje te geven, zodanig dat ze iedere week weer erg graag naar BV Almere willen komen."

Deze uitspraak brengt hij ook nog verder tot uiting door dat hij ook lid is van de jeugdcommissie. Samen met te weinig andere vrijwilligers organiseert hij mede allerlei leuke dingen zoals ouder kind toernooi, pepernotentoernooi en nog veel meer. En….. hij kan nog wel wat hulp gebruiken!

Last but not least traint Eddy de lagere senioren competitiespelers. Eddy is dus al een paar jaar mijn eigen trainer, en allebei beleven we hier erg veel plezier aan. Wat mij betreft gaan we dus nog vele jaren met elkaar door.

1. Stel je eens voor

Eddy tijdens de seniorentraining op woensdagavond

Ik ben al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Jeanette, we hebben elkaar via het badminton in Papendrecht leren kennen. Als het aan mij ligt, doen we er nog minimaal nog 20 jaar bij. We hebben 4 kinderen: Koen, Roel, Pjotr en Diede. Alle vier zijn zij ook behept met het badmintonvirus en daarom zijn wij zijn dus een flinke sponsor van de club. Ik ken overigens verenigingen die echt aan familiekorting doen!

Ik werk als applicatiebeheerder in de ICT bij een grote verzekeraar. Mijn andere grote hobbies zijn het genieten van natuur in algemene zin en vogels in het bijzonder. Dat kan wandelend, met de hond, op vakantie en fotograferend, liefst allemaal gecombineerd. Onze vakanties stemmen we daar graag op af. Noorwegen is onze favoriet, afgewisseld met andere bergachtige bestemmingen.

2. Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald

Wat een moeilijke vraag zeg.. Na lang nadenken …. Ondanks dat ik het niet erg zal waarderen om wakker gemaakt te worden kies ik dan voor de nieuwste serie van David Attenborough. Denk hierbij aan iets als Planet Earth. Een lekker zoet hapje erbij maakt het dan wel af.

3. Je hebt vast heel veel wedstrijden gespeeld en gezien: wat is de beste partij die je ooit hebt gespeeld of gezien

De wedstrijd die ik in het eerste heb mogen spelen was voor mij heel bijzonder. Ik weet daar nog een hoop details van. Zo was ik erg trots dat ik in mijn tweede badmintonjeugd met Maartje Verheul samen mocht spelen. Ik was altijd erg gecharmeerd van haar badmintonspel. We speelden toen tegen aartsrivaal Van Zijderveld, een topvereniging in die tijd en wonnen die partij in twee sets. Ik ben een van de weinige spelers die in het eerste hebben gespeeld en kunnen bogen op een score van 100% !!!

Ook veel indruk hebben de wedstrijden van Yung Yung Wu (1 jaar BVA trainer) op mij gemaakt. Zo deed hij mee met de Dutch open en zag ik hem toen de finale halen. Ook de partij in het BV Almere Satellite toernooi tegen Rune Massing vond ik indrukwekkend. Rune (toen één van Nederlands topspelers) werd als een beginner compleet weggespeeld.

4. Hoe ben je bij BV Almere gekomen

Eddy en Cock tijdens het interview

Zoals eerder gemeld speelde ik bij Papendrecht. Ik speelde in 1 van mijn laatste seizoenen daar tegen een heel jong Almere, waarin zeker Maartje, Gita en Walter speelden. Op één of andere manier zijn ze er achter gekomen dat ik ging verhuizen naar Almere, en ben ik benaderd om bij BVA te komen spelen. Iets wat ik toch wel zou gaan doen.

Ik heb ook goede herinneringen aan mijn eerste dag bij de BVA. Op die dinsdag kwam ik om te trainen, en voorafgaand was er een huldiging van de jeugdteams. Er waren zeker zeven jeugdteams kampioen geworden, dat waren er al meer dan alle jeugdteams van Papendrecht bij elkaar. Bovendien was de huldiging erg leuk in elkaar gezet, in feite huldigden de BVA topspelers de jeugdspelers. Ik voelde me gelijk thuis bij deze club.

5. Er komen verkiezingen aan, stel jij wordt Minister President. Wat is het eerste dat je in Nederland aan zou pakken.

Sjee , dit is echt een moeilijke vraag, kernwoord vind ik natuurbehoud. We hebben in Nederland veel te weinig natuurgebieden, zoals de Oostvaardersplassen, Veluwe, het Groene Hart en de Waddenzee. Al deze natuurgebieden staan onder druk vanwege economisch gewin. Mijn actie zou zijn: handen af van deze gebieden en juist proberen om meer natuurgebieden te ontwikkelen.

6. Terug naar BV Almere: wat zou je anders willen zien binnen onze vereniging.

De focus van de club moet niet alleen maar liggen bij de topjeugd. We hebben gewoon zo veel mogelijk jeugd nodig. Die kunnen lang niet allemaal de top halen, maar die moeten wel gewoon lekker kunnen badmintonnen en daar veel plezier aan beleven. Daar zetten we ons ook voor in met de jeugdcommissie. Ik zou graag zien dat dit besef in de hele vereniging voorop staat. Tenslotte is de vereniging bij voorkeur meer dan alleen een sportclub. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, vindt bij BVA een groot deel van hun sociale leven plaats.

7. Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers.

Badminton is een geweldig leuke sport. Ik vind dat we dat als club wel meer mogen en moeten uitstralen. Dat geldt voor ons als BV Almere maar ook de badmintonbond moet hier een voortrekkersrol in spelen. Ook hier geldt dat ik natuurlijk begrijp dat de topsport veel aandacht krijgt, want dat zijn onze uithangborden, maar een hoge top heeft een stabiele en brede basis nodig.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Arjan Rodenburg op 13-03-2017 om 17:43 uur

  Leuk verhaal Cock! Goede start van de reeks :)

 2. Erik Staats op 14-03-2017 om 11:13 uur

  Absoluut een leuk verhaal en ik weet nog dat we zeer verheugd waren dat Eddy in team 1 kwam spelen tussen alle jonkies. Een van de eerste spelers die van buiten Almere voor onze vereniging kwam spelen :)). En niet zonder succes ;).

 3. Cindy op 15-03-2017 om 23:21 uur

  Leuk!! Verheug me al op de volgende aflevering:)

 4. Cock op 16-03-2017 om 09:36 uur

  Afspraak voor het volgende interview is gemaakt. As maandag met .....????
  Houd de site dus in de gaten!

 5. Ronald op 18-03-2017 om 10:48 uur

  Wat een leuk stuk. Erg leuk om Eddy wat beter te leren kennen.
  Ik ben zeer benieuwd wie de volgende is. Ik denk dat ik maandag maar even naar de hal kom. :)

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview; Eddy Odijk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)