Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Met 200 deelnemers bij ons Trofea Junior Mastertoernooi, mochten we beslist niet klagen, zeker in het licht gezien van het feit dat er andere Junior Mastertoernooien zijn die het met 70 deelnemers moeten doen en er dan maar een eendaags toernooi van maken. Dat is een slechte ontwikkeling en dat toont aan dat we er als sport slecht voor staan. Twee jaar terug telden we als Almere nog meer dan 300 deelnemers en speelden we op de zaterdag in drie hallen. Wellicht heeft het er mee te maken dat de toernooien niet meer verplicht zijn. Ook hebben we al gehoord dat er deelnemers niet komen omdat de Denen te sterk zijn en alles winnen. Dat zou toch helemaal erg zijn, want de Denen die deelnemen behoren nog niet tot de allerbeste Deense jeugdspelers.

We laten ons als Almere echter niet uit het veld slaan en trachten het volgende Trofea Junior Mastertoernooi weer voller te krijgen met niet alleen Denen en Luxemburgers, maar ook met Duitsers en Vlamingen.

Het AviAir Mastertoernooi dat in het weekend van 8 en 9 april wordt gehouden in onze Sporthal Raggers telt 155 deelnemers, waarbij met name in de categorie Master we niet te klagen hebben over het aantal inschrijvingen.

De ouders van twee jeugdleden uit de regio Zuid-West hebben gevraagd of hun kinderen bij ons mogen deelnemen aan de Jeugdcompetitie. Dat is wat ons betreft geen bezwaar, maar het vergt nog wel wat geregel, maar het zou wel een stap zijn in de goede richting.

Morgen, 2 april is al weer de laatste ronde van de Champions League, de opstapcompetitie voor jeugdspelers. Dan worden de prijzen verdeeld. Het was weer geslaagd met drie teams van Zeewally, één van Weesp, een team van De Treffers en drie Almeerse teams.

Op zondag 23 april 2017 wordt het OuderKindtoernooi gehouden en dat toernooi is zonder meer een aanrader. De ouders kunnen dan aan den lijve ervaren hoe goed hun nazaten het badmintonnen al onder de knie hebben.

Cock van Puffelen wordt per 1 januari 2018 de nieuwe penningmeester van de BSAO, onze beheerstichting van Sporthal Raggers en daar zijn we maar wat blij mee. Hij volgt onze huidige penningmeester op, Vincent Festen, die vanaf het stichten van ons sportcomplex in 1994 de financiën heeft gedaan van de BSAO. Ruim 20 jaar dus!

De bestuurscrisis in badmintonland is nog niet ten einde en het lijkt er op dat een oplossing voorlopig ook niet in zicht is. Clemens Wortel schrijft op 31 maart via badmintonline vanuit Praag, waar hij aanwezig is bij een jubileumvergadering van Badminton Europe, dat hij niet uit is op een baantje bij de BWF en dat hij maar één belang kent en dat is het belang van Badminton Nederland.
Dat geloof ik graag, maar het badmintonbelang is er ook mee gediend dat er duidelijkheid komt over de situatie die is ontstaan tijdens de laatste bondsvergadering van 11 maart en het niet-opstappen van het bestuur. Duidelijkheid schept immers comfort voor alle partijen en dan weet een ieder waar hij aan toe is. Want hele volksstammen maken zich nu ongerust over het voortbestaan van onze sport en zij houden hun badmintonhart vast over hoe het nu verder moet. Ik vind het niet correct dat Clemens deze mensen als azijnzeikers typeert, want deze badmintonners maken zich terecht ongerust over onze sport met een stuurloze bond.
Het is overigens naar ik weet een eerste publieke reactie van Clemens en daar is bijna drie weken over heengegaan en dat acht ik een lange periode. Clemens moet het rotsvaste vertrouwen uitstralen dat het in orde komt en afscheid nemen van de non-bestuurders binnen BNL.

Tijdens de wekelijkse oppasdag hebben Sara en Jayden kikkers gevangen in onze postzegel van een tuin, maar wel met een vijver. Jayden Henkie voelt zich helemaal in zijn element met het schepnet en wilde op een gegeven moment het schepnet terug van Sara onder de woorden: "Sara, geef mij het schepnet, want ik ben de baas". Waarop Sara zei: "Je bent helemaal niet de baas, opa is de baas". En dat deed mij glimlachen, want dat heb ik de laatste jaren niet meer gehoord........

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)