Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview Maren Lanzl

Mijn eerste twee interviews heb ik gehouden met heren, het wordt dus hoog tijd om een BVA dame aan het woord te laten. Ik heb daarom Maren gevraagd om mee te doen, hetgeen geresulteerd heeft in een uiterst leuk gesprek.

Maren is een competitiespeler bij BV Almere en heeft afgelopen jaar derde divisie gespeeld. Ook is ze dit jaar toegetreden tot het bestuur van de BSAO, waarbij ze de barbezetting van de kantine door de week coördineert. Vanaf volgend jaar word ikzelf penningmeester van de BSAO (zie “Van de Voorzitter”), dus we worden bestuurcollega’s.

Kortom, voldoende redenen om nader kennis te maken met Maren.

1) Stel je eens voor:

Ik ben 27 jaar en afgestudeerd in Applied Food Safety aan de Universiteit van Wageningen. De Bachelor heb ik in Duitsland behaald, de Masterstudie in Wageningen. Ik ben nu voedselmicrobioloog, deze studie houdt zich bezig met onderzoek van ziekelijke bacteriën in levensmiddelen. Hoe werken deze, hoe vermenigvuldigen ze zich, enz. Als je dit weet kan je ook betere bestrijding ontwikkelen met zo min mogelijk aantasting van structuur (en dus smaak en geur) van het product zelf.

Hierin wil ik verder studeren d.m.v. een promotieonderzoek. Momenteel ben ik bezig om een promotieplaats te veroveren.

Nadat ik gepromoveerd ben wil ik het liefst gaan werken bij een overheidsinstantie of de universiteit zelf. Je bent dan verzekerd van het feit dat je onafhankelijk en objectief onderzoek kan doen. Dit in tegenstelling tot het onderzoek bij een groot levensmiddelenconcern (bv Unilever). Dit kan natuurlijk ook, maar zo’n concern heeft toch andere belangen en stel dat de uitkomst van een onderzoek niet gunstig is voor een product van hen.

In Duitsland is er altijd tijdens de Pinksteren een toernooi in Speyer. Ik speelde regelmatig op dat toernooi met een aantal vrienden, en er was ook een grote delegatie van BV Almere. Ook Gijs (Berkelmans) speelde daar mee en al snel bleek dat we een klik hadden. We hebben daarna veel geskypet, en nadat we besloten dat we samen verder wilden was het het beste dat ik naar Nederland zou komen. De Universiteit van Wageningen is één van de beste ter wereld op het gebied van mijn studie. En ik moet zeggen dat ik tot nu toe absoluut geen spijt heb van deze beslissing.

2) Waar kan je ‘s nachts voor uit je bed worden gehaald

Voor noodgevallen (maar dat heeft natuurlijk iedereen), en voor een mooie duik.

3) Je bent nu een aantal jaren in Nederland, dus jij kan goed het verschil aangeven tussen Duitsland en Nederland:

Het was in het begin echt een cultuurschok om te merken hoe direct Nederlanders zijn, soms dacht ik weleens als iemand iets zei: meen je dat nou, hoe durf je dat zo te zeggen. Inmiddels ben ik hier wel aan gewend en kan ik zelf ook wel direct zijn.

Ook is Duitsland veel hiërarchischer, ik zal een voorbeeld geven: als ik op de universiteit in Duitsland een mail naar de professor zou sturen zonder al zijn titels te noemen, zou ik waarschijnlijk niet eens antwoord krijgen.

Dan zijn er nog heel andere eetgewoonten: ik vind bijvoorbeeld bitterballen heerlijk en als ik naar mijn familie in Duitsland ga, moet ik altijd stroopwafels meenemen.

Minder vind ik drop, hoe kan je dat nou lekker vinden en van die vissen die je op z’n kop moet eten gruwel ik (redactie: Maren, je bent niet de enige, ook ik vind haring afschuwelijk).

Ook bijzonder is dat in Nederland om een uur of vijf de mensen aan wijn met kaas en worst gaan, terwijl in Duitsland meer koffie met taart op deze tijd wordt geserveerd.

4) Je zit nu in een commissie bij BVA, hoe zie je je rol:

Mijn functie heet barcoördinator. Ik regel dus dat de bar in de kantine door de weeks bemand is. Ik ben wel van plan om meer activiteiten op me te nemen. Zo heb ik recent ook de coördinatie van de reanimatielessen op me genomen. Ik wil nog wel meer, maar ik begrijp ook dat ik nog maar pas in de commissie bezig ben en eerst maar eens de club goed moet leren kennen.

5) We zitten nu in een kabinetsformatie: wat moeten ze daar als eerste veranderen in Nederland:

Allereerst: Ik ben erg tevreden over dit land, het is een open land, waarin iedereen zichzelf mag zijn, dat vind ik veel waard. Wel moet de woningmarkt anders worden geregeld, als je hier een huis(je) wilt huren moet je je inschrijven en kom je wel 6 jaar op een wachtlijst. Als je dan aan de beurt bent ben je al aan het werk en verdien je teveel om een huis te huren. In Duitsland is alles vrij, gewoon huren van particulieren, en het is daar dan ook veel goedkoper om een huis te huren.

6) Terug naar BVA, wat zou je anders willen binnen onze vereniging:

Ik houd erg van gezelligheid. Dat kan wel beter bij deze club. Er zou veel meer interactie kunnen zijn tussen verschillende groepen bij BVA. Ik waardeer jullie initiatieven om dit te bevorderen (redactie K&B), maar er zouden meer mensen dit soort dingen kunnen organiseren. Zelf gaan we ook iets doen: we gaan proberen om op de zaterdag van de clubkampioenschappen het eindejaarsfeest te houden.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de BVA-lezers:

Nogmaals ik voel me hier nu erg thuis, maar je kan je voorstellen dat het een grote stap voor me was om hierheen te komen. Ik ben hier erg goed opgevangen, dank aan iedereen hiervoor.
Ook nu nog, mijn badmintontechniek is niet de meest verfijnde, het is meer hard dan technisch. Tijdens de training word ik altijd enorm geholpen door spelers die tips geven hoe ik dat kan verbeteren, zo heb ik het gevoel dat ik nog steeds iedere week een betere speelster word.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Smit op 07-04-2017 om 13:06 uur

  Heel leuk stukje. Zo leer je Maren beter kennen. Leuk was dat ik Maren een kus gaf op een nieuwjaarsreceptie. Ze vroeg meteen aan Gijs of dat normaal was in Nederland. Ja, ja, ja.

 2. Henk Staats op 07-04-2017 om 14:00 uur

  Het is inderdaad weer een leuk interview. Alle interviews worden verzameld onder de rubriek interviews.

 3. Cindy op 08-04-2017 om 23:02 uur

  Leuk stuk weer!! Maar kan ook bijna niet anders, allemaal leuke mensen bij BVA ;)

 4. cock op 21-04-2017 om 09:20 uur

  U moet nog even geduld hebben voor de volgende interviews. Wegens zakelijke drukte en familieomstandigheden van mijn interview-kandidaten heb ik de interviews even moeten uitstellen. Maar van uitstel zeker geen afstel!!

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview Maren Lanzl ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)