Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview, Lida Staats

Een vereniging bestaat meestal uit een aantal individuen met hetzelfde doel (bijvoorbeeld sporten). Vaak vind je ook hele families bij (sport)verenigingen, omdat kinderen aangestoken worden door hun ouders om dezelfde sport te doen en zo op dezelfde vereniging te gaan. Bij onze BV Almere is het niet anders. De bekendste familie bij ons is wel de familie Staats en daar wilde ik wel eens meer over weten. Omdat vader Staats (voorzitter BVA) en zoon Staats (trainer team 1) al voldoende publiciteit krijgen heb ik Lida (moeder Staats) uitgenodigd voor mijn 7 vragen interview. En ook Lida is heel actief voor BV Almere, met name in de kantine. Voor haar lange tijd van werkzaamheden is zij zelfs gedecoreerd als erelid van BV Almere en benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

1) Stel je eens voor:

Ik ben geboren in Amsterdam Nieuwendam en heb daar 5 jaar gewoond. Daarna zijn we verhuisd naar 'de grote stad' over het IJ waar ik heb gewoond totdat ik met Henk weer in Amsterdam Noord ben gaan wonen. Tenslotte zijn we in ’83 verhuisd naar Almere Haven waar we nog steeds met erg veel plezier wonen.
Ik heb Henk leren kennen op kantoor. Ik ging altijd op de fiets naar kantoor en voor de Heinekenbrouwerij was wel eens een fietsopstopping. Ik kwam daar een hele leuke jongen tegen, die, bleek later, op hetzelfde kantoor werkte. De vonk sloeg over en we zijn nog steeds gelukkig samen.
We zijn verhuisd naar Almere omdat onze flat in Amsterdam Noord te klein werd. Toen Erik werd geboren hadden we 3 kinderen (naast Erik ook dochter Mariska en zoon George). Er ontstonden praktische problemen, zoals de twee zoons moesten samen op één kamer slapen, het leeftijdsverschil tussen hen was daar toen te groot voor.
Amsterdam zelf was toen al peperduur en bovendien hadden we geen zin in erfpacht betalen, dus we zijn in een aantal plaatsen rond Amsterdam gaan kijken. Toen we het huis in Almere Haven zagen wisten we gelijk: dit wordt het, en hebben we het gekocht.
Mijn baan op kantoor was van algemene aard, ik deed secretaresse werkzaamheden, maar ik deed ook werkzaamheden op de administratie. Toen ik zwanger was van Mariska moest ik stoppen op kantoor, je mocht niet werken als je zwanger was, en parttime werken was ook niet mogelijk. Dat kan je je tegenwoordig toch niet meer voorstellen hè.

2) Waar kan je ’s nachts voor worden wakker gemaakt:

We gaan al een aantal jaren naar een heel leuk hotel in De Lutte in Twente. Als iemand mij wakker maakt om een paar dagen naar dat hotel te gaan vind ik dat zeker niet erg

3) Je hebt al heel veel badmintonwedstrijden gezien, wat vind je tot nu toe de het hoogtepunt:

Ik vond het heel speciaal dat Erik Nederlands jeugdkampioen in de mix is geworden (met Claudia Saleming, ook oud BVA-speelster). Deze wedstrijden zijn voor mij het hoogtepunt.
Dan lachend…..wedstrijden van team 1 zijn natuurlijk ook memorabel, echter die zie ik nooit. Met eerst Erik als speler en nu als coach is de spanning voor mij te veel, ik kan gewoonweg niet kijken. Ik ben wel altijd aanwezig bij de wedstrijden van team 1, maar ik vlucht altijd naar de kantine.

4) Je doet de kantine van BVA ….. maar wat betekent dit nu precies:

Ik doe de inkoop in de breedste zin van het woord, dus het plaatsen van de bestellingen bij de leveranciers, het bij- en in de gaten houden van de voorraden en ook assortimentbeleid. Ik luister veel naar onze klanten en probeer te filteren waar behoefte aan is en wat we dus moeten veranderen in ons assortiment. Soms pakt dat goed uit, zoals recent de Radler 0% en de Panini's, maar soms kleunen we ook wel eens mis, zoals onlangs met Rivella, dat halen we dan weer uit het assortiment.
Ik maak ook iedere week voor de penningmeester een overzicht van de kantine inkomsten. Dat geeft mij ook een beeld hoe het met de kantine gaat, zeer interessant. __(Lida heeft mij ook verzekerd hiermee door te gaan, is goed voor de nieuwe penningmeester, red)

5) Er is nu een kabinetsformatie gaande, stel je doet hieraan mee, wat wil je als eerste in Nederland veranderen:

Direct en met klem: De zorg!! Die is zo erg uitgehold door alle bezuinigingen. Ik denk hierbij aan de zorg in het algemeen en in het bijzonder de ouderenzorg. Er moet echt meer geld naar handen aan het bed, niet naar managers in de zorg, die zijn er al genoeg. We moeten het denken in budgetten in de zorg loslaten, we moeten kijken wat er nodig is voor de mensen.

6) Terug naar BVA: wat zou je beter willen bij willen bij onze vereniging:

Lachend: dat is natuurlijk een moeilijke vraag voor de vrouw van de voorzitter, maar als ik dan iets mag aanstippen is het de communicatie. Als er evenementen zijn moet ik eigenlijk op de hoogte gesteld worden van het aantal mensen dat komt. Ik kan met deze gegevens de bestellingen in orde maken, zodat we voldoende voorraad van alles hebben. Ik besef dat het niet doorgeven van het aantal mensen niet bewust gebeurt, maar dat dit gewoon vergeten wordt in de drukte van de organisatie van het evenement, dus daarom deze oproep: Mensen denk alstublieft om het doorgeven van het aantal personen dat op je evenement komt, het helpt me enorm in het bestellen van de juiste aantallen voorraden!!

7) Wat wil je verder nog kwijt aan de lezers:

Ik vind het ontzettend leuk dat de Staats-badmintongenen worden doorgegeven. Eerst wij, daarna onze kinderen en nu zien we dat onze kleinkinderen ook gaan badmintonnen.
Ik vind het geweldig om naar hen te kijken en ik kan met trots zeggen dat ze erg veel talent hebben. Iris zit op de badmintonacademie en Sara zit bij de badminitonners, maar het talent kan je nu al zien.
Kleinzoon Kingston voetbalt en ook naar hem ga ik regelmatig kijken en ook hier geniet ik heel erg van.
Tenslotte vind ik dat de vereniging het erg goed doet en ik ben erg blij met zoveel gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Tom op 05-05-2017 om 12:31 uur

  weer een leuk stukje

 2. tini wessels op 01-06-2017 om 12:30 uur

  wat een leuk artikel.Weer veel aan de weet gekomen.

 3. Wil reemst kohlinger op 28-08-2017 om 18:30 uur

  Zo trots op mijn nichtje en haar leuke familie Zij gaan voor deze badmintonsport en beleven het in hsrt en nieren Met hun enthousiasme geven ze dit door aan de kinderen en kleinkinderen. En die genieten op hun beurt weer van hun ouders en grootouders. Wij hopen dat ze nog heel lang mag doorgaan met haar hobby en Henk als voorzitter is toch gewoon te gek Lieve nichtje en neef ga door en blijf zo lang mogelijk genieten.

 4. Ingrid van Leeuwen op 31-08-2017 om 22:28 uur

  Wat een leuk interview. Mooi om te lezen dat het badminton en de vereniging zo'n familiegebeuren is. Nog veel badmintonplezier gewenst

 5. Ingmar Wessels op 01-09-2017 om 12:31 uur

  Lida het is een leuk Verslag na aanleiding van een Intervieuw over de Badmintonclub te Almere.
  Groetjes Ingmar Wessels

 6. Riki den Dikken op 01-09-2017 om 13:46 uur

  Leuk stukje dit interview.
  Veel plezier met kinderen en kleinkinderen bij het badmintonnen.

 7. Mariska op 01-09-2017 om 16:54 uur

  Leuk verslag!

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview, Lida Staats ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)