Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het samenstellen van een nieuw BNL-bestuur heeft veel weg van het formeren van een nieuw kabinet. Halsstarrigheid troef bij tal van politieke partijen en het zelfde fenomeen doet zich ook voor bij de commissie van wijze mannen. Een aantal kandidaten ligt niet goed, dus die worden op een zijspoor gezet. Met mijn Sony-oren heb ik zelfs horen fluisteren dat Jos Nouwt weer in beeld zou zijn. Een bijzonder aardige man, maar nu niet bepaald de man die à la de Baron van Munchhausen onze bond aan de haren uit het moeras trekt. Mede onder de regeerperiode van Jos Nouwt zijn we nu juist in het moeras verzeild geraakt. Laat Clemens Wortel zijn eigen mensen uitzoeken, waaronder Paul Kleijn, en geef hem de kans er wat van te maken. Hoe moeilijk kan het zijn.

De voorbereidingen voor het seizoen 2017/2018 zijn binnen onze vereniging in volle gang. Met 18 jeugdteams nemen we deel aan de jeugdcompetitie en een viertal jeugdteams zal in de regio Centrum spelen. De overige jeugdteams spelen in de regio Noord Holland, waar Almere onder valt. Het zijn twee jeugdteams minder dan het afgelopen seizoen, maar er zijn veel jeugdspelers overgestapt naar de seniorencompetitie.
Aan de seniorencompetitie neemt onze vereniging deel met 21 teams, waarvan negen in de landelijke competitie en 12 in de regionale competitie Noord Holland. Op donderdag 8 juni worden de teams bekend gemaakt in de kantine van Sporthal Raggers.

De personele bezetting van AviAir Almere is geheel dan wel nagenoeg geheel rond. Wel is er een mutatie bij de organisatie rondom AviAir Almere. Onze ladyspeaker Jos Wu heeft jammer genoeg besloten om er na vele jaren mee te stoppen en we zijn dan ook driftig op zoek naar een nieuwe ladyspeaker al hoeft het nu ook weer niet perse een vrouw te zijn.

BNL heeft de eredivisieverenigingen verzocht om een bid uit te brengen om de kick-off in de eredivisie op 9 september 2017 te organiseren. Aanvankelijk was er sprake van een gematigd optimisme om de kick-off in Sporthal Raggers te organiseren, maar nadere bestudering van het programma van eisen leerde ons, dat alle financiële risico's bij de organiserende vereniging liggen. En daarom laten we deze beker maar aan ons voorbij gaan, want we zijn wel goed maar niet gek.

Aan de clubkampioenschappen nemen bijna 200 leden deel. We proberen er altijd een feestje van te maken en bijzonder leuk is dat er spelers zijn uit de hoogste drie teams die koppels hebben gevormd met oudere jeugdleden. En een leuke barbecue mag niet ontbreken.

Op maandag 12 juni 2017 wordt onze Voorjaars ALV gehouden met onder meer op de agenda de begroting en de (her)verkiezing van bestuursleden. Het is de laatste ALV van Vincent Festen als onze penningmeester. Dat zal even wennen zijn. Richard Schrijer wordt de opvolger van Vincent en is om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen al sinds januari 2017 aanwezig bij de bestuursvergaderingen.

Cock van Puffelen verdient een pluim voor zijn 'Zeven vragen interviews'. Inmiddels heeft hij vijf leden onder 'het fileermes' gelegd en het kan een succes worden genoemd. Onder interviews kunt u het allemaal nog eens teruglezen.

Onze jongste kleinzoon Jayden Henkie is gisteren vier jaar geworden. Hij heeft opnieuw een fiets gehad, want zijn 'oude' fiets had hij vakkundig met crossen gesloopt. Wellicht is deze BMX fiets een langer leven beschoren. Als hij later ook zo met zijn rackets om gaat, wordt het een dure aangelegenheid. Het was trouwens dubbel feest voor Henkie, want hij was ook nog eens de 900ste leerling van de school Het Drieluik. Heel opmerkelijk trouwens is het feit dat zus Sara de 700ste leerling was.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)