Badminton Vereniging Almere

Eerste dag NK regio teams

Dit weekend stonden 2 van onze jeugdteams, Almere J1 en Almere J4, op het NK Regio teams. Beide teams hebben in de competitie hun regio (regio Noord-Holland) gewonnen en mochten het dit weekend tegen de winnaars uit de andere regio’s opnemen.

De spelers van Almere J1 dit seizoen waren Tristan Eshuis, Roel Odijk, Sam Lange en Dominique Webbers. Dominique kon dit weekend helaas niet spelen doordat ze geblesseerd is maar natuurlijk is het ook aan haar te danken dat de J1 vandaag hier staat. Anne Kok en May Dangkesi hebben in de J1 voor haar ingevallen.
De spelers van Almere J4 dit seizoen waren Noah Haase, Joost Gijsen, Andrea Brahimi en Iris Wilting. Als extra heer en omdat Joost last heeft van zijn enkel is Victor van der Ploeg mee om het team aan te vullen

De J1 moest zaterdag in de U19 tegen 2 ander teams spelen. Om 10 uur moesten ze tegen GO! BC J1 en om 6 uur moesten ze tegen BV Onder Ons J1.
De J4 moest zaterdag tegen 3 andere teams spelen. Om 10 uur konden ze het opnemen tegen Castellum J3, om 2 uur tegen FST en tot slot om 6 uur tegen Nijenveen J1.

De teams zaten in een poule waarin tussen elk team 5 wedstrijden werden gespeeld. De herendubbel, damesdubbel, herenenkel, damesenkel en de gemengd dubbel.

Beide teams hebben hun eerste wedstrijd op zaterdag gewonnen.
De J1 heeft met 4-1 gewonnen. Er zaten een paar spannende wedstijden tussen. Tristan had last van zijn knie, maar slaagde er toch in om in 2 sets een punt voor zijn team te halen met 22-20 en 21-18. Ook May maakte het spannend. In haar eerste set ging ze gelijk op, maar won met 24-22. Haar tweede set begon ze met een 0-4 achterstand maar draaide dat al snel om naar een 11-4. Haar tegenstander kwam nog een stuk terug, maar May won de tweede set met 21-16. De heren Tristan en Roel hadden 3 sets in hun dubbel. De eerste set wonnen ze met 21-15, maar de tweede verloren ze helaas met 17-21. Ook hun derde set verloren ze helaas, dit keer met 12-21. In de damesdubbel hadden Sam en Anne in de eerste set de wind in de rug. Deze ging namelijk naar hun met 21-5. De tweede set kregen ze net wat meer tegenstand, maar ook deze set wonnen ze, namelijk met 21-14. Sam en Roel hadden ook een spannende wedstrijd. Toch gingen beide sets redelijk overtuigend naar hun met 21-16 en 21-15.

De J4 won hun wedstrijd met 3-2. Noah had in zijn enkel een sterke tegenstander in een jongen die toevallig ook Noah heette, maar in het laatste gedeelte van de eerste set wist onze Noah de winst naar zich toe te trekken met 21-18. In de tweede set kende hij zijn tegenstander en was mentaal ijzersterk. En zo ging ook de tweede set naar onze Noah met 21-12. Andrea won haar enkel in de eerste set redelijk gemakkelijk met 21-8. De tweede set verliep iets moeizamer, maar ook die ging met 21-16 naar haar toe. Noah en Joost hadden samen een spannende dubbel. De eerste set verloren ze met 15-21, maar wonnen vervolgens de tweede met 21-16. De derde set ging gelijk op, maar ging helaas op het laatst naar de tegenstanders en dus verloren de heren de laatste set met 17-21. Iris en Andrea speelden samen een sterke dubbel en wonnen deze ook in 2 sets met 21-7 en 21-11. Iris en Victor begonnen erg sterk en wonnen hun eerste set met 21-10. De tweede set verloren ze vervolgens jammer genoeg met 16-21. Het kwam toen aan op de derde set. Het was een bloedstollende strijd die helaas op het laatst naar de tegenstander ging met 23-25.

Om 2 uur was het voor de J4 weer tijd om de baan op te gaan. Ook nu ging de overwinning weer naar onze jeugd. Dit keer wonnen ze met 4-1. Noah stond er weer voor de enkel en door goed bij zijn eigen spel te blijven wist hij de winst overtuigend naar zich toe te trekken met 21-12 en 21-9. Ook Andrea stond weer sterk op de baan. Net als in de wedstrijd daarvoor wist ze de eerste set overtuigend naar zich toe te trekken en won met 21-9. Een herhaling van de vorige wedstrijd waarin ze de tweede set met 21-18 won stond ze in haar tweede set niet toe. Met volle overtuiging won ze de tweede set met 21-4. Toen was het tijd voor Iris en Victor om hun mix te spelen. De eerste set zaten ze er niet lekker in en verloren met 9-21. De tweede set kwamen ze sterk terug en trokken de winst naar zich toe met 21-18. De derde set ging gelijk op maar uiteindelijk ging de winst toch naar de tegenpartij met 21-23. Erg jammer maar Iris en Victor gingen beiden hun dubbel in voor een revanche, en met succes. Victor speelde samen met Noah een leuke dubbel en pakten de winst in 2 sets met 21-10 en 21-18. Iris pakte gemakkelijk de winst in haar dubbel met Andrea. Samen speelde de dames 2 overweldigende sets met 21-9 en 21-11.

Om 6 uur was het voor beide teams tijd voor de laatste wedstrijden van de dag.

De J1 kon beginnen met de gemengd dubbel van Sam en Roel. De eerste set trokken ze naar hun kant met 21-11. Helaas ontglipte de tweede set hun net aan met 22-24. Het lukte hun om zich te herpakken en wonnen de derde set met 21-15. Ondertussen was May begonnen aan haar enkel waarvan ze de eerste set won met 21-16. De tweede set zat ze echter niet lekker in haar spel en naar de pauze liep haar tegensander op haar uit. May verloor de tweede set met 21-10. In de derde set kon May zich herpakken en het ging lang gelijk op. Helaas liep haar tegenstander langzaam op haar vooruit en verloor May de laatste set met 17-21. Tristan was ondertussen ook aan zijn enkel begonnen en had het zeker niet gemakkelijk. Uiteindelijk wist Tristan de eerste set beet te pakken met 22-20. De tweede set ging beter bij Tristan en deze won hij met 21-16.
Anne en Sam hadden samen een spannende dubbel waarvan je moe werd door er alleen maar naar te kijken. De smashes en kapslagen bleven maar heen en weer gaan, maar toch wisten de dames met succes de wedstrijd in 2 sets te winnen met 21-15 en 21-12. Met de winst zeker en alleen nog de dubbel van Tristan en Roel te gaan werd besloten deze wedstrijd op te geven. Tristan had nog een klein beetje last van zijn knie en moest de volgende dag kunnen knallen. Daarom werd besloten geen risico te nemen.

Ook de J4 begon met hun gemengd dubbel. Iris en Victor die tot op dat moment hun wedstrijden samen net aan verloren in de derde set waren vastbesloten de winst deze keer naar zich toe te trekken. Je zou kunnen zeggen driemaal is scheepsrecht want dat is ze met overtuiging in 2 sets gelukt met 21-14 en 21-8. De enkel van Noah en Andrea waren ook nu weer geen probleem. Noah nam in 2 sets de winst met 2 keer 21-9 en Andrea won in 2 sets haar wedstrijd met 21-10 en 21-3.
In de mannendubbel wisten Noah en Victor de winst te pakken in 2 sets met 21-17 en 21-19. In de damesdubbel hadden Iris en Andrea het even zwaar maar na een motiverende speech van één van de aanwezige coaches wisten ze zichzelf te herpakken en pakten de winst in 2 sets met 21-15 en 21-14. Weer winst voor de J4!

En daarmee was de dag tot een einde gekomen. Beide teams zijn winnaar van hun poule geworden en kunnen morgen (zondag 25-6) terug komen om te strijden voor de kampioenstitel in hun leeftijdscategorie!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Floor op 25-06-2017 om 00:58 uur

Zet m op jongens!!!!

2. Henk Staats op 25-06-2017 om 08:27 uur

Alexander, mijn complimenten voor dit fraaie verslag! Een voorbeeld voor velen! Ik heb de tweede wedstrijd van de J4 gezien en het was zo spannend als je schrijft. Vandaag, zondag de kruisfinales. Veel succes J1 en J4.

3. Henk Staats op 25-06-2017 om 12:04 uur

Zowel de J1 als de J4 winnen hun 10.00 uur wedstrijd en bereiken de finale!

4. Erik Daalhof op 25-06-2017 om 16:58 uur

Zowel j1 als j4 kampioen gefeliciteerd allemaal :)