Badminton Vereniging Almere

Tweede dag NK Regioteams

Afgelopen zondag 25 juni stonden Almere J1 en Almere J4 weer in Zutphen op het NK Regio teams. Dit keer om te strijden voor de eerste plek! Beide teams begonnen om 10:00 met de wedstrijden voor een plaats in de finale. De J1 mocht het opnemen tegen BC Alouette J1 en de J4 kreeg ABC Swindregt J1 tegenover zich. Omdat Joost helaas te veel last van zijn enkel bleek te hebben werd besloten dat zijn wedstrijden door Victor werden gespeeld. Na een paar spannende wedstrijden wisten beiden teams een plaats in de finales te garanderen.

De J1 wist de winst met 4-1 te pakken. Sam en Roel begonnen met hun gemengd dubbel en wisten in 2 sets met 21-13 en 21-17 de winst te pakken. Toen was het aan Tristan de beurt om de mannenenkel te spelen. Tristan gaf zijn tegenstander weinig kans en won de wedstrijd overtuigend met 21-5 en 21-11. Anne scoorde bijna gelijke resultaten in haar damesenkel. Dankzij haar goede spel won ze in 2 sets met 21-11 en 21-12. Toen was het voor Roel en Tristan tijd voor de herendubbel. Deze verliep moeizaam en daardoor verloren ze de eerste set ook maar net met 19-21. Gelukkig wisten ze in de tweede en derde set door een paar knap gespeelde rally’s de winst te pakken met 21-18 in de tweede- en 21-16 in de derde set. Als laatst was het tijd voor Anne en Sam om de baan op te gaan voor de damesdubbel. Het was een spannende wedstrijd die elke kant op had kunnen gaan. Helaas was het toch niet in het voordeel van onze dames. Ze verloren de eerste set met 17-21. Ze wonnen de tweede set met 21-17, maar Jammer genoeg wisten hun tegenstanders de derde set weer met 21-17 te winnen.

J 1

Ook de J4 won hun eerste wedstrijd met 4-1. Iris en Victor waren vastbesloten om hun gemengd dubbel te winnen en dit lukte hun in twee bloedstollende sets, die ze wonnen met 21-17 en 21-19. Vervolgens ging Noah de baan op voor zijn enkel en won deze overtuigend in 2 sets met 21-12 en 21-11. Andrea won de eerste set van haar enkel met 21-17. Daarna had ze het spel van haar tegenstander door en won de set met 21-10. Vervolgens gingen Noah en Victor de baan op voor hun dubbel. Het was een leuke wedstrijd om te zien en de winst ging duidelijk naar onze jongens. Ze wonnen in 2 sets met 21-14 en 21-15. Ook voor de dames Andrea en Iris was het tijd voor hun dubbel. De dames zaten er niet lekker in en hadden ook niet de makkelijkste tegenstanders. De eerste set ontglipte hun net aan met 22-24. In de tweede set wisten ze zich redelijk goed te herpakken en wonnen deze met 21-12. De meiden wisten hun spel het grootste gedeelte van de derde set vast te houden maar verloren het bij de tussenstand 17-17, waarna ze de set met 17-21 verloren.

Alsnog hadden beide teams een plaats in de finale vastgesteld en om half 2 konden onze toppers hun rackets weer oppakken voor de laatste strijd.

De J1 kon het in de finales weer opnemen tegen BV Onder Ons waar ze in de voorrondes met 3-2 van hadden gewonnen. Sam en Roel wisten in hun gemengd dubbel het eerste punt te pakken door in 2 sets te winnen met 21-18 en 21-10. Daarna was het de beurt aan Anne, in haar damesenkel, om het tweede punt binnen te halen. Ze wist haar eerste set te winnen met 21-12, wat een knappe prestatie was aangezien haar tegenstandster als een bezetene de hele baan over kiep en veel shuttles terug over het net kreeg. Dit zorgde er ook voor dat Anne de tweede set helaas net aan verloor met 21-19. De derde set was bloedstollend spannend. Sommige mensen zaten met klamme handjes naast de baan maar Anne wist zich halverwege de set te herpakken en won vervolgens met 21-14. Het tweede punt was binnen. Nu was het de beurt aan Tristan om het derde en winnende punt binnen te halen. De jongen tegen wie hij voor de tweede keer mocht spelen stak 2 koppen boven Tristan uit, maar door slim en aanvallend spel wist Tristan zijn tegenstander het grootste gedeelte van de wedstrijd te overmeesteren. Hij won in 2 sets met 21-13 en 21-14. Het winnende punt was binnen en de J1 kon zichzelf al kampioen noemen!
Toch waren er nog 2 wedstrijden te spelen. De dames Anne en Sam gingen er ondanks hun verzekerde winst vol tegenaan en wonnen de wedstrijd overtuigend met 21-13 en 21-12. De mannendubbel werd door de tegenstanders opgegeven vanwege een blessure bij een van hun heren. Dit betekende dat de J1 hun finale won met een score van 5-0.

J 4

De J4 kon het in de finale weer opnemen tegen Castellum J3. Het team waarvan ze op de zaterdag de grootste tegenstand kregen en met 3-2 van hadden gewonnen. Victor en Iris beten het spits af met hun gemengd dubbel. Het was een wedstrijd om je nagels bij af te bijten. In de eerste set had de tegenpartij voor het grootste gedeelte de leiding maar tegen het einde van de tweede helft kwamen Iris en Victor terug naar een gelijke stand van 19-19. Alle teamleden zaten op het puntje van hun stoel en Iris en Victor wisten door te pakken en de eerste set met 22-20 binnen te halen. Ook de tweede set ging weer erg gelijk ook maar ook hier kwamen Iris en Victor als de sterkere naar boven en wonnen met 21-19. Het eerste punt voor de J4 was binnen.
Het tweede punt was aan Andrea om binnen te halen. En dat deed ze. Op de zaterdag won Andrea van dezelfde dame met 21-8 en 21-16, maar dit was de finale en Andrea liet zien waar ze van gemaakt is door in 2 sets te winnen met 21-6 en 21-5. Het tweede punt was binnen.
Daarna mocht onze Noah het in de single weer opnemen tegen de Noah van Castellum J3. Het ging hier voor onze Almeerder om het winnende punt. Beide jongens lieten een sterk spel zien waardoor de wedstrijd een genot was om naar te kijken. Uiteindelijk was het weer onze Noah die de sterkere bleek. Hij trok de winst naar zich toe met 21-15 en 21-11. Hiermee pakte Noah het derde en winnende punt voor zijn team. Almere J4 was Kampioen!
Het was echter nog niet voorbij want onze dames, Iris en Andrea, konden de baan op voor hun dubbel en hebben daar een ijzersterk spel laten zien. Ze lieten de aanval geen moment gaan en pakten overtuigend de winst met 21-12 en 21-8.
Tot slot was het aan de Noah en Victor om de laatste wedstrijd te spelen. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden want de twee heren waar ze het tegen opnamen waren sterke spelers. Het was een spannende eerste set waarvan de winst naar onze 2 heren leek te gaan. Echter kwam de tegenpartij op het laatste moment sterk terug en wisten de winst net aan beet te pakken. Noah en Victor verloren de eerste set met 21-23. De tweede set ging in het begin erg gelijk op, maar Noah en Victor zaten niet meer lekker in hun spel. Door kleine foutjes kwamen ze er op het laatst net niet meer bij en verloren de tweede set met 21-15. De J4 won hun finale met 4-1.

Beide teams mochten zich kampioenen noemen en het was tijd om het te vieren! Er werd al meteen een feest van gemaakt. Vlak voor de prijsuitreiking werd de overwinning al gevierd met gebak en heerlijke champagne (appelsap met bubbels voor de echte smaakkenners) dat klaarstond dankzij de geweldige ouders van onze toppers. Er werden een paar leuke overwinningsfoto’s genomen en één van de coaches (uw verslaggever van dit weekend) kreeg, gepaard met dikke pret bij onze overwinnaars, een halve fles water over zijn hoofd leeggegooid. Al met al, de lol zat er dik in. Toen was het tijd voor beide teams om hun bekers in ontvangst te nemen en voor de ouders om zoveel mogelijk foto’s te nemen.

Nadat alles in Zutphen was afgerond hebben de spelers zichzelf opgefrist en dit geweldige weekend met z’n allen op een gepaste manier afgesloten met een heerlijk diner bij restaurant Breed in Almere Buiten.

Ik denk dat ik namens alle spelers, ouders en coaches spreek als ik zeg dat we een onwijs gezellig weekend hebben gehad en dat we ongelofelijk trots zijn op wat onze toppers hebben gepresteerd. Het gebeurt ten slotte niet zomaar dat niet 1, maar 2 teams van dezelfde club met een kampioenstitel naar huis gaan op het NK regio teams.

Wellicht dat we volgend seizoen weer spelers hebben die in de voetsporen van onze toppers kunnen treden, maar na dit weekend gaat alle eer naar Tristan Eshuis, Roel Odijk, Sam Lange, Dominique Webbers, May Dangkesi, Anne Kok, Noah Haase, Joost Gijsen, Iris Wilting, Andrea Brahimi en Victor van der Ploeg. We zijn trots op ze!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 26-06-2017 om 16:19 uur

Weer een heel leuk stuk over twee teams die fantastisch hebben gepresteerd! Met deze prijzen kun je thuis komen!!

2. EdwinGijsen op 26-06-2017 om 22:09 uur

Gefeliciteerd J1 en J4. Alexander bedankt voor het coachen en het leuke stukje.

3. Ernst op 27-06-2017 om 06:04 uur

Goed stukje Alex, leest lekker weg. J1 en J4 , van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

4. Jeanet op 27-06-2017 om 08:13 uur

De damesdubbel van Sam en Anne tegen BC Alouette werd in 3 sets gewonnen, dus ook 5-0. Super weekend, nogmaals gefeliciteerd allemaal.