Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen: Teus van Egdom

Voor dit interview heb ik gekozen voor een recreant pur sang: Teus van Egdom. Teus speelt vaak twee keer in de week op de recreantenavonden en, zoals een echte recreant betaamd, is een trouw bezoeker van de wedstrijden van team 1. Helaas is Teus momenteel geblesseerd en dus hij kan het seizoenslot niet actief meedoen. Teus is echter erg sportief en heeft het badmintonnen tijdelijk vervangen door zwemmen. Voordeel van zijn blessure is dat hij nu alle tijd heeft om een goed interview aan mij af te geven.

Teus

Geen bestandsnaam opgegeven

1) Stel je eens voor

Ik ben in 1960 geboren (red: dat is een heel goed bouwjaar) en heb mijn jeugd doorgebracht in Ederveen (tussen Ede en Veenendaal).
Mijn schoolprestaties waren in het begin matig, met een moeizame start na de lagere school (school met de bijbel) ben ik naar de MAVO gegaan, ik behaalde daar het eerste jaar allemaal vieren, behalve voor psalmversjes, daar haalde ik een 10 voor. Daarna wel de MAVO gehaald, vervolgens MBO analytische chemie en daarna afgestudeerd (HBO) als Analytisch Chemicus.
Ik heb hier ook werk in gevonden, ik werk bij Mylan (farmaceutisch bedrijf) in Weesp. Ik houd me daar bezig met technologietransfer. Onderdeel hiervan is om meerdere leveranciers te vinden voor de werkzame stof in een medicijn om goedkoper te kunnen produceren. Als we een leverancier gevonden hebben moet dit geimplementeerd worden waarbij de produkten worden getest met heel veel controle (vaak papierwerk). Bij sommige stoffen ben ik weleens projectleider geweest, wat ik erg leuk vind. Mijn werk is ook de reden dat ik in Almere ben komen wonen. Ik reed heen en weer tussen Ederveen/Ede en Weesp, maar ik vond mijzelf een keer bijna in de vangrails terug door de vermoeidheid. Toen heb ik besloten om te verhuizen naar Almere.
In Ede heb ik kort samengewoond en samen zijn we naar Almere verhuisd, dat werd geen success, ik moest daarna wel wennen aan het alleen wonen. Daarna ben ik 10 jaar vrijgezel geweest en ik heb in die tijd enorm genoten. Ook op de badmintonclub werd behalve gesport ook veel feest gevierd , er waren veel leuke meiden, erg leuke periode. Het gebeurde vaak wel dat we op vrijdag tot twee uur ’s nachts in de sporthal bleven en daarna nog een aantal uren naar “de stad” gingen met een grote groep. Ik had veel vrije tijd dus ik “hielp” soms ook de dochter van een bestuurslid met haar huiswerk.
Een ander leuk verhaal uit die tijd is dat ik met de voorzitter van de Deense delegatie tijdens de Almeerse partnerspelen op zaterdag ’s nachts naar de Kamikazebar ben geweest en we kwamen om zes uur thuis, de bus vertrok rond zeven uur. Ik kon toen naar bed, maar arme Leo moest om zeven uur met de bus naar Denemarken en hij was al niet meer zo helder.
Daarna heb ik mijn huidge vrouw Bouchra leren kennen , wij hebben 2 kinderen, mijn oudste dochter Saskia 24 jaar, was een relatiegeschenk en mijn zoon Luca is net 14 jaar geworden. In tegenstelling tot mijn slow start op school gaat Luca als een speer op school. Hij heeft net 2 VWO gehaald met alles voldoende. Sakia is klaar met haar HBO hotelmanagement en gaat nu een MBA Finance doen.
Ik heb best veel hobby’s: vooral veel sporten, zo heb ik 37 jaar gevoetbald op het veld en soms speel ik nog in de zaal, ik ben al 25 jaar lid van BV Almere en ik doe ook nog aan zwemmen en hardlopen.
Maar lekker rustig met een boek kan mij ook zeer bekoren, ik houd erg van muziek, dus een mooi muziekje op de achtergrond en mijn avond is geslaagd. We hebben een chalet op een camping en daar hebben we ook regelmatig een feestje. Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, dus campinglife bekoort mij ook zeer.
Tenslotte ben ik gek op andere culturen. Ik heb hele veel goeie vrienden in Italië. Onlangs zijn ze nog bij ons geweest en hebben we weer een prachtige tijd beleefd.

2) Waar kan je ’s nachts voor worden wakker gemaakt

Eerlijk gezegd, laat mij maar lekker slapen. Alleen mijn vrouw mag me ’s nachts wakker maken…… echter dat doet ze helaas nooit.

3) Je bent heel vaak bij ons eerste team, welke wedstrijd is voor jou het meest legendarisch

Dat is de singlepartij van Yung Yung Wu tegen Dicky Palyama. Ik heb Yung Yung een cross backhand smash zien slaan die ik daarna nooit meer heb gezien. Dicky werd in deze partij dan ook compleet naar huis gespeeld.

4) Stel je wordt gevraagd in een commissie van BVA plaats te nemen. Welke zou dit dan zijn en waarom.

Ik ben ooit door Margo in de recreantencommissie gehaald en ik ben een aantal jaren voorzitter hiervan geweest, een ander commissielid toen was Henk Smit. Als voorzitter was ik ook bestuurslid. Ik vond het een uitdaging om met Henk Staats te besturen, zeer capabele man maar ook een vos en die verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik werd nog wel eens in de maling genomen maar ja ik ben zelf ook niet zo verlegen. Wel ergerde ik me wel eens aan mijn mede bestuursleden als die hun zaakjes niet op orde halen want als je iets doet moet je het ook goed doen.
Na een aantal jaar had ik dit wel gehad en eigenlijk heb ik geen behoefte meer om in een commissie plaats te nemen, dit is een gepasseerd station.

5) Er is een kabinetsformatie gaande, stel je komt in het kabinet, wat wil jij als eerste veranderen in Nederland

In Nederland zijn we goed in het rondpompen van geld. Mensen moeten belasting betalen en houden dan niet genoeg over en krijgen zodoende weer subsidie. Hier wil ik een einde aan maken door het invoeren van een simpel belastingstelsel naar draagkracht. Begrijp me goed: mensen die het financieel nodig hebben moeten worden geholpen, maar dat kan volgens mij veel eenvoudiger.

6) Terug naar BV Almere, wat zou je anders willen zien bij onze vereniging

Allereerst: dit is een geweldige vereniging en ik ben zeer blij en tevreden hier, je krijgt echt waar je geld. Als ik een punt van aandacht mag noemen dan is dat: als er bij onze club dingen stuk zijn in de kleedkamer duurt het soms lang voor deze weer zijn gemaakt. Bovendien weet ik dat we hebben geïnvesteerd in een duur klimaatbeheersingssysteem maar in de winter is het in de hal altijd koud en in de zomer bloedheet. Wellicht moeten de deskundigen hier nog eens naar kijken.

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de lezers

Nogmaals wil ik zeggen dat ik dit een hele prettige vereniging vind. Ik kom hier dan ook al 25 jaar met heel erg veel plezier.

Teus Cock

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 18-07-2017 om 17:44 uur

    Altijd leuk.

  2. Suus op 20-07-2017 om 16:27 uur

    Leuk stukje Teus! Ik weet nog goed onze eerste kennismaking bij de recreanten! En inderdaad, wat een leuke tijd was het toch aan de bar en in de stad.. Dat doen we nu niet meer na hahahahaha :9

  3. Jacob op 14-08-2017 om 20:09 uur

    Leuk interview Teus. Leuk pm wat meer van je achtergrond te kennen. :o: Je liefde voor de club was al wel bekend.

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen: Teus van Egdom ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)