Badminton Vereniging Almere

Victor zomerweek 2017 Dag 3

Vandaag waren de kids en trainers weer helemaal klaar voor de derde dag van de zomerweek

Na een algemene warming-up, zoals het natuurlijk hoort, zette we deze voort met een leuk potje trefbal en een leuke oefening waarbij de kinderen continu over elkaar heen moeten duiken.

Na de warming-up was het tijd om aan de slag te gaan met wat techniek oefeningen. Vandaag stond de split-step voor de kinderen op de agenda. Looptechniek is belangrijk bij badminton dus dit kon natuurlijk niet overgeslagen worden deze week.
De opdrachten gingen in de ochtend terug naar de basis. De split-step is het belangrijk dat je een split-step kan maken in de richting waar je het heen wil dus dat is waar de training vanochtend begon.

Na de oefeningen hebben de kinderen wedstrijdjes tegen de trainers gespeeld waarbij elk kind telkens een slag sloeg en daarna achter in de rij aansloot. De bedoeling was natuurlijk punten scoren bij de trainers want dan moesten de trainers opdrukken.
Daarna was het tijd voor een lekker tussendoortje en dat was maar goed ook want er stond wat moois op het programma voor de kinderen.

Sinds kort is er een “boulderhal” achter de badmintonhal van BVA. De IMPACT Boulderhal stond vandaag voor de kinderen op het programma. Ze kregen de hele ruimte ter beschikking om onder begeleiding zoveel mogelijk muren te beklimmen. Ze kids hebben ervan genoten en ook de trainers hebben de kans gebruikt om een paar muren te beklimmen.

Nadat de kinderen een uur lang hebben geklommen was het helaas weer voorbij en was het tijd voor de lunch. We aten pasta dus het zal niet als verassing komen dat de kinderen hebben zitten smullen.

We hadden ook een jarige! Joost is veertien geworden dus natuurlijk hebben we voor hem gezongen.

De kinderen konden hun lunch wel gebruiken na het boulderen. Na de lunch kregen de kinderen even de tijd om uit te rusten zodat ze er daarna weer tegenaan konden op de baan.

Na de lunchpauze gingen we weer verder met de looptechniek waarmee we in de ochtend waren begonnen. De oefening gingen waren een stap verder op de oefeningen die de kinderen in de ochtend hadden uitgevoerd. Die intensiteit werd flink omhoog gegooid.

Na de looptechniek oefeningen gingen we verder met vastheid. De kinderen werden onderverdeeld in 3 groepen. TopJunior niveau, School niveau en Academy niveau. Zo kregen de kinderen van Academy niveau zwaardere opdrachten dan de kinderen van School en TopJunior niveau.

Na de oefeningen voor de slagvastheid hadden de kinderen een flinke pauze nodig om wat energie terug te krijgen. Na deze pauze stonden er namelijk wedstrijden op de planning. Er werden zoveel mogelijk mensen gemixt om leuke combinaties tussen jong en oud te krijgen.

Joely en Paul hadden er de kracht niet meer voor om nog wedstrijden toe doen. Dus nadat ze een paar rek en strek oefeningen hadden gedaan zijn ze daarna een internationale wedstrijd op de computer gaan analyseren onder begeleiding van Bas

Hierna was het nog even een cooling-down lopen, rekken en strekken en twee kinderen kiezen die deze dag de meeste vooruitgang hebben geboekt. Vandaag waren dat Anne en Tristan.

Reageer op dit bericht (“Victor zomerweek 2017 Dag 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)