Badminton Vereniging Almere

Zeven vragen interview Arjan Rodenburg

Een sportvereniging is een levende organisatie. Daar wil ik mee zeggen dat zij midden in de maatschappij staat en dus ook mee moet veranderen. De maatschappij moderniseert, dus een sportvereniging moet ook moderniseren om bestaansrecht te houden. Het is daarom absoluut noodzakelijk om in de besturen en commissies nieuwe en jonge mensen in te laten stromen. Zij komen met frisse nieuwe ideeën, hebben (meer) verstand van moderne zaken en kunnen dus zo de club op een hoger peil brengen. Ook bij BV Almere is dit het geval, verheugd constateer ik dat verjonging wel degelijk gebeurt bij onze mooie club. Een voorbeeld hiervan is Arjan Rodenburg, 29 lentes jong en nu al voorzitter van de wedstrijdcommissie en in deze hoedanigheid ook lid van het Algemeen Bestuur van BV Almere. Hoog tijd dus voor een zeven vragen interview met Arjan.

1) Stel je eens voor

Ik ben formeel geboren in Naarden, dat kwam omdat er nog geen ziekenhuis in Almere was, maar ik ben vanaf dag 1 in Almere opgegroeid. Mijn eerste jaren heb ik in de Molenbuurt in “Buiten” gewoond. Mijn moeder is daar lerares op een basisschool dus was het logisch dat ik daar mijn schoolcarrière begon. Na de middelbare school ben ik Commerciële Economie op de HBO InHolland gaan studeren.
Ik woon nu alweer 5 jaar op mezelf in Tussen de Vaarten. Mijn vriendin Manon woont in Ermelo, en wie weet gaan we in de nabije toekomst naar een huis zoeken voor ons beiden.
Tevens heb ik een (twee jaar jongere) broer, wat een hele goeie vriend van mij is. Hij speelt geen badminton maar tennis en golf.
Tijdens mijn eerdergenoemde studie heb ik stage gelopen bij de ING. Dat is wederzijds zo goed bevallen dat ik een baan aangeboden kreeg. Ik werk dus al sinds 2008 bij de ING op het hoofdkantoor in Amsterdam ZO. Ik ben Project Manager binnen betalingsverkeer & cash management voor groot zakelijke klanten. Ik help nieuwe klanten de processen op te zetten voor betalingsactiviteiten. Voorbeeld hiervan kan zijn: een incasso proces opzetten voor een zorgverzekeraar of een telefoonmaatschappij.
Het leuke aan deze functie is dat je veel bij de klant komt en ook bij hen in de keuken kan kijken. Ik vind het razend interessant om te zien hoe zij hun processen hebben ingericht.
Sporten ben ik begonnen bij een voetbalclub, maar toen ik 11 jaar was, was ik het enthousiasme een beetje kwijt. Ik ben toen met een vriend mee gaan badmintonnen bij BV Almere Buiten (nu ABC ’14) en na een paar trainingen bleek dat ik het spelletje best goed kon. Later ging ik competitie spelen bij de Senioren en daarnaast gaf ik training aan de jeugd.
Suus gaf ook training bij BV Almere Buiten, en nadat zij was overgestapt naar BVA heeft zij mij gevraagd om ook naar BVA te komen als trainer. Er was een trainer nodig voor de recreanten, en ik ben daar begonnen samen met Rick (Blok).
De club BVA vond ik erg leuk en ik ben toen overgestapt naar training geven aan de jeugd op zaterdag (met o.m. Esther, Jos, Sabine en Eddy).
Tevens zat ik qua wedstrijdspeler niveau aan het plafond van Almere Buiten, dus ben ik ook bij BVA gaan spelen. Ik speel nu al een aantal jaren 4de divisie.
Naast badminton speel ik al 3 jaar golf met veel plezier. Ik doe dit vaak met Joost en Bas Berkelmans. De combinatie badminton – golf is perfect. Als badminton stopt wordt het vaak mooier weer en kan je buiten golfen, zodra het wat minder weer wordt stopt het golfen en kan je “binnen” badmintonnen.
Momenteel heb ik handicap 24,3 (red: Arjan heeft mij exact uitgelegd wat dit betekent, maar het gaat te ver om dat hier op te schrijven. Vraag dus maar aan Arjan), en dat gaat zeker nog naar beneden dit jaar.

2) Waar kan je ’s nachts voor uit je bed worden gehaald

Nou, ik ben altijd wel in voor een lekker biertje, vooral een speciaal biertje. Natuurlijk niet als ik net wakker ben, maar dan hebben we ook even tijd om naar een terras, lekker in de zon, te gaan, … prima toch?

3) Je hebt al heel wat wedstrijden gespeeld en gezien, welke staat je nog steeds bij

Drie jaar geleden speelde Justin tegen Marc Caljouw in de halve finale van de play-offs in de eredivisie. BVA was nog nooit doorgedrongen tot de finale en Justin speelde fenomenaal en versloeg Marc. Het was ook gelijk het beslissende punt en Almere was geplaatst. Direct een groot feest dus.
Ik ben in het seizoen 2010/2011 kampioen geworden in de Hoofdklasse. Mijn teammaten waren Johan, Sylvia, Marit en Krijn. Eigenlijk kan ik me geen speciale wedstrijden uit dat jaar herinneren, maar kampioen worden is op zich al iets speciaals, toch?

4) Je bent voorzitter van de Wedstrijdcommissie: kan je je rol en je activiteiten daarin uitleggen

De wedstrijdcommissie is verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk laten verlopen van de competitie van en voor alle seniorenteams. Een aantal activiteiten hierbij zijn: het plannen van de thuiswedstrijden, contact met andere verenigingen voor een goed competitieverloop, de barbezetting tijdens de competitiewedstrijden en niet te vergeten de organisatie van de clubkampioenschappen (tezamen met de recreanten- en de jeugdcommissie).
Als voorzitter ben ik ook lid van het bestuur van BV Almere en ik vertegenwoordig BV Almere ook in het bondsoverleg van eredivisie en eerste divisie verenigingen.

5) De kabinetsformatie is zojuist weer opgestart, stel jij wordt Minister-President, wat zou jij het eerste in Nederland willen veranderen

Normen en Waarden!! Ik vind dat we in Nederland afglijden wat dit onderwerp betreft, met andere woorden: Nederland wordt steeds a-socialer. We zouden veel meer voor elkaar over moeten hebben. We hebben het in Nederland hartstikke goed, waarom dan al die agressie naar elkaar toe, ik kan dat echt niet begrijpen.
Het kabinet, denk ik, moet beginnen met de opvoeding. Niet alle kinderen direct naar de kinderdagverblijven, maar ouders moeten hun kinderen zelf opvoeden. Mijn moeder ziet dat van dichtbij als lerares. Naar mijn mening hebben al die kinderdagverblijven minder aandacht voor de kinderen, zij kunnen nooit de opvoeding geven die de echte ouders wel kunnen geven.

6) Terug naar BV Almere, wat zou jij anders willen zien binnen onze vereniging

Ik wil absoluut meer betrokkenheid van de jongeren voor het reilen en zeilen binnen BVA. Verjonging en vernieuwing is een absolute must. Ook van andere leden zou ik graag meer betrokkenheid zien.
Een goed voorbeeld is de ALV: We hebben een heleboel leden die allemaal toch een behoorlijke contributie betalen. Bovendien speelt er heel wat bij BVA. Als lid wil je toch weten waar je club naar toe gaat en of ze je contributie goed besteden. Daarom bij deze mijn oproep: Kom op BVA leden help onze vereniging verder en lever je bijdrage daaraan door iets te doen of door alleen maar kritisch te zijn is ook goed (maar dan tijdens de ALV en niet aan de bar).

7) Wat wil je nog meer kwijt aan de BVA lezers

We hebben een mooie vereniging. We moeten ons best doen om dat zo te houden, want vanzelf gaat dat niet.
Iedereen die iets voor de vereniging doet is een vrijwilliger die dit belangeloos doet. Ik vind dan ook dat iedereen daarin moet worden gerespecteerd. Soms is het goed, soms ben je het niet eens met wat een ander doet/beslist, maar het is en blijft een vrijwilliger die z’n vrije tijd voor de vereniging opoffert.

Reageer op dit bericht (“Zeven vragen interview Arjan Rodenburg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)