Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere begint tijdens Kick-Off met 7-1 overwinning

De Kick-Off in Sporthal Raggers, die BV Almere samen met Badminton Nederland heeft georganiseerd, is succesvol verlopen. Voor AviAir Almere was de start prima en deed wat verwacht mocht worden: Winst tegen BC Smashing uit Wijchen en wel met 7-1. Helaas heeft BC Victoria zich op het laatste moment afgemeld en daarom was er voor regerend landskampioen Le Credit Sportif VELO geen wedstrijd. Van 12.00 uur tot 17.15 uur vonden ook de 3 andere wedstrijden plaats.

Dit bestand bestaat niet

AviAir trad met een bijna voltallig team aan. Alleen Dave Khodabux was niet van de partij. De nieuwe aanwinst Jelle Maas boekte een relatief makkelijk zege in het herendubbel met Léon Nottelman. Tegenstanders Roy Reijbroek en Yannic Smeets werden met 21-17 en 21-11 verslagen.

Tamara Ilse

Hetzelfde gold voor het damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen zetten met 21-17 en 21-16 Milou en Ella Peters opzij.

Aram Mahmoud beleefde een makkelijke avond. Hij won zijn partij eenvoudig met 21-12 en 21-7 van Brandon Bessem.

Manon Sibbald kende een stroeve start en kwam bij aanvang van de eerste game op een vrij ruime achterstand. Eenmaal op stoom walste ze over haar tegenstandster Denise Hall heen en won met 21-11. De tweede game liep toch weer wat moeizamer maar met 21-19 was de winst voor Manon.

Sebastiaan Li

Ook Sebastiaan Li boekte een eenvoudige overwinning op Yannic Smeets. Met 21-17 en 21-12 was er voor hem ook een 2-0 overwinning.

Madouc Linders leek op een simpele overwinning af te gaan tegen Maureen Zewald. Maar dat liep toch anders. De eerste game won Madouc nog ruim met 21-14, maar in de tweede game liet Maureen bepaald niet over zich heen lopen en leek de speelster uit Wijchen nog de winst te pakken. Zover kwam het net niet want Madouc won benauwd met 21-19.

Maar was het dan allemaal zou eenvoudig? Nee. En dat kon zeker gezegd worden van de eerste gemengd dubbel tussen Léon Nottelman/Tamara van der Hoeven en Roy Reijbroek/Milou Lugters. De eerste game werd pas gewonnen na een stand van 27-25 door Roy en Milou. De tweede was met 21-15 in het voordeel van Léon en Tamara. In de derde game kwamen de Almeerders op een vrijwel kansloze 18-12 achterstand en bij 20-15 was de nederlaag nabij. Maar met uiterste inspanningen en er toch in blijven geloven overleefden Léon en Tamara 5 matchpoints en sloegen zelf op hun tweede matchpoint toe: 23-21 en een 7-0 voorsprong.

autoradam

Sebastiaan Li en Ilse Vaessen moesten na een 14-8 voorsprong de eerste game met 23-21 laten aan Brandom Bessem en Ella Peters. In de tweede game stelden ze alsnog orde op zaken en pakten die simpel met 21-14. In de derde game leidde teveel eigen fouten tot de enige verliespartij van AviAir. Winst zat er die game niet meer in. Brandon en Ella bleven simpel overeind en wonnen met 21-12.

Ondanks een verliespartij wel een mooie 7-1 overwinning.

Mark Caljouw

Ook boekte DKC BC een verwachte overwinning. Met de teruggekeerde Mark Caljouw werd het tegen KEMBIT Roosterse BC 6-2 in het voordeel van de ploeg uit Den Haag al was de zege niet zo gemakkelijk als de stand doet vermoeden.

TSF Barendrecht speelde een goede partij en maakte het Duinwijck BC nog knap lastig. Maar met o.a. Debora Jille in de ploeg van Duinwijck kon Barendrecht niet stunten en wonnen de Haarlemmers met 5-3.

Zijderveld

Amersfoort trad aan tegen Van Zijderveld BV. Hoewel het krachtsverschil niet heel groot was keerde de ploeg uit Amersfoort met een 5-3 zege naar huis.

Roosterse

Het is nog even afwachten wat de gevolgen zijn van het afzeggen van Victoria BC voor de wedstrijd tegen Le Credit Sportif VELO. Voorlopig staan beide ploegen op 0 punten.

Volgende week zaterdag speelt AviAir Almere weer in Sporthal Raggers. Om 19.00 uur is dan KEMBIT Roosterse BC de tegenstander.

raggers
Roosterse
beround
Jelle Leon

Voor alle uitslagen en de stand kijk je hier

victor

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere begint tijdens Kick-Off met 7-1 overwinning ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)