Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere wint met 8-0 van Roosterse BC

Na de 7-1 overwinning van AviAir Almere op Smashing BC tijdens de kick-off boekten de Almeerders nu een 8-0 overwinning op KEMBIT Roosterse BC. Vaak toch een lastige tegenstander maar nu ging het toch wel erg gemakkelijk. Eerlijkheidshalve is het wel zo dat Roosterse niet in hun sterkste opstelling kon aantreden. Maar dat neemt niet weg dat AviAir Almere aan kopt blijft in de eredivisie. Volgende week dient zich een eerste echte krachtmeting aan als Almere op bezoek gaat bij het sterke DKC in Den Haag.

aviair
Tamara Ilse

De eerste partij was het dames dubbel tussen Tamara van der Hoeven/Ilse Vaessen en Anne Vievermans/Kirsten Gennes. Hier kunnen we kort over zijn want het krachtsverschil was erg groot.
Met 21-10- en 21-9 Stond er al heel vlotjes een 1-0 voorsprong op het scorebord.

autoradam
Jelle Leon
beround

Hetzelfde kan gezegd worden van de heren dubbel tussen Jelle Maas/Léon Nottelman en Nico Hermans/Rick Steuten. De Almeerders hadden weinig tegenstand en dat drukte zich ook uit in de cijfers. Twee maal 21-11 en een 2-0 voorsprong tegen het Limburgse team.

De eerste mannen enkelpartij werd gespeeld tussen Aram Mahmoud en Frank Vermeesch. De eerste game ging heel simpel met 21-12 naar Aram. In de tweede game ging het in het begin redelijk gelijk op maar daarna nam Aram weer duidelijk het heft in handen. Hij liep snel uit om deze game duidelijk met 21-9 te winnen. En dat was dus 3-0.

Madouc

Madouc Linders leek niet helemaal bij de les in haar enkelpartij tegen Birthe van den Berg. Birthe nam een 13-8 voorsprong. Maar beetje bij beetje kwam Madouc beter in haar spel en zette de achterstand om in een voorsprong van 17-14 om uiteindelijk de eerste game met 21-17 te winnen.
In de tweede game ging het nog beter. Via 11-5 en 21-9 werd de Almeerse voorsprong uitgebouwd naar 4-0

Manon Sibbald kende geen enkel probleem tegen Kirsten Gennes. Met speels gemak maakte Manon het ene punt na het andere en binnen no time was de eerste game binnen met 21-7. Door het gemak leek de concentratie even wat minder want in de tweede game kon Kirsten nog bijblijven door wat slordigheidjes van Manon. Maar ze pakte de draad na een 7-5 voorsprong weer op en vergrootte de voorsprong snel. Met 21-11 bracht Manon de tussenstand op 5-0.

raggers
Sebastiaan

Het tweede heren enkelspel werd gespeeld tussen Sebastiaan Li en Rick Steuten. De verhoudingen veranderden niet en Almere bleef de boventoon voeren. Ook nu weer een simpele overwining. In de eerste game had Sebastiaan met 21-9 weinig te duchten van Rick. In de tweede game echter kon de Limburger nog even bijblijven maar na de break liep Sebastiaan eenvoudig uit naar 21-11. En dat was 6-0.

Het duo Léon Nottelman/Ilse Vaessen maakte het in het gemengd dubbel tegen Frank Vermeesch/Anne Vievermans toch wel even spannend. Hoewel de eerste game relatief eenvoudig met 21-14 werd gewonnen kende de tweede game een ander verloop. Bij de break stonden Léon en Ilse met 11-4 achter. Maar na 16-10 in Limburgs voordeel werd de inhaalrace ingezet maar dat bleek net niet genoeg. Bij 19-20 benutten Frank en Anne hun vierde gamepoint en dat betekende het eerste gameverlies voor AviAir Almere. De beslissende derde game was toch weer voor Almere en werd de stand op 7-0 gebracht.

Jelle Tamara

Jelle Maas/Tamara van der Hoeven brachten de eindstand op 8-0. Tegen Nico Hermans/Birthe van den Berg was het krachtsverschil overduidelijk in het voordeel van de Almeerders. Met 21-10 en 21-11 was de volle winst binnen en was de wedstrijd voorbij.

Volgende week wordt het zogenaamde dubbelweekend gespeeld. Op zaterdag 23 september om 19.00 uur wordt er uit gespeeld tegen het Haagse DKC en zondag 24 september in Amstelveen is om 13.00 uur Van Zijderveld de tegenstander.

victor

Voor alle uitslagen en de stand klik je hier

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere wint met 8-0 van Roosterse BC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)