Badminton Vereniging Almere

Diner bij Hajé

Vrijdag 29 september 2017 was er om 19.00 uur tijdens een diner als het ware sprake van een gezamenlijke vergadering van BVA en de BSAO in het Restaurant Hajé van het meer dan mooie Natuurpark Lelystad. Er was slechts één onderwerp en dat was het afscheid van Vincent Festen als penningmeester van de BVA en de BSAO. Speciale gasten waren de vrouw van Vincent, Linda Festen en onze bondsvoorzitter Clemens Wortel.

Het werd een oergezellig samenzijn en het diner werd gelardeerd met anekdotes. Voorzitter Henk Staats hield een speech waarin hij ondermeer het aantreden van Vincent als bestuurslid van BVA aanhaalde.

" De Badminton Vereniging Almere was nog maar nauwelijks opgericht, om precies te zijn op 13 juni 1988, en ik zocht iemand voor de jeugdcommissie. We hadden wel een jeugdcommissie maar die bestond uit louter vrouwen en dat vond ik niet gewenst, waarmee ik overigens direct wil zeggen dat ik niets tegen vrouwen heb. Toen ik nog directeurtje speelde hadden drie van mijn vijf afdelingen een vrouwelijk hoofd.
Ik zocht Vincent aan of hij wilde toetreden tot de jeugdcommissie. Ik zag hem namelijk nogal eens in Sporthal Waterwijk, waar zijn talentvolle zoon Edsel bij de jeugd speelde. En Vincent, van ontwikkelingsmedewerker omgeschoold tot serieuze bankman, wilde dat wel eens proberen. Zowel Vincent als ik wisten overigens niet dat de jeugdcommissieleden in de eerste vergadering Vincent tot voorzitter bombardeerden. En zo was Vincent niet alleen commissielid geworden, maar tevens lid van het algemeen bestuur".

Na de realisatie van ons sportcomplex in 1april 1994 werd Vincent Festen penningmeester van de BSAO en niet veel later werd het voorzitterschap van de jeugdcommissie ingeruild voor het penningmeesterschap van BVA. En het verloop kennen we, Vincent bleef tot 1 augustus 2017 penningmeester van BVA en is nog drie maanden penningmeester van de BSAO. Ons conglomeraat van vereniging en stichtingen is wel gevaren met bij wijze van spreken de CFO Vincent Festen.

Namens de besturen overhandigde Henk Staats aan Vincent Festen een glasservies voorzien van het BVA-logo in een fraaie rieten mand, hetgeen zeer in de smaak viel bij Vincent en Linda. Kunnen ze samen fijn pimpelen. En om daadwerkelijk te pimpelen ontvingen Linda en Vincent eveneens ieder twee flessen rode, witte en roséwijnen. Kunnen ze even voort.

Bondsvoorzitter Clemens Wortel reikte Vincent de BNL-erepenning in brons uit voor zijn verdiensten voor de badmintonsport hetgeen niet alleen door de 'gedecoreerde' zeer op prijs werd gesteld, maar eveneens door de besturen van BVA en BSAO.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Stephan op 02-10-2017 om 09:05 uur

    De BNL-erepenning is een meer dan terechte onderscheiding voor Vincent zoals het ook terecht is dat Vincent eerder al de Koninklijke onderscheiding ontving. Vincent, we gaan je zeker missen maar als erelid zul je altijd aan de vereniging verbonden blijven!

  2. Henk Staats op 02-10-2017 om 09:17 uur

    Dat heb je goed gezegd Stephan!

Reageer op dit bericht (“Diner bij Hajé ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)