Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere begint goed

Niezing Almere heeft de wedstrijd van zaterdag 23 september naar voren gehaald. Zoals bekend houden wij ons jaarlijks trainingskamp in deze weken, en onze competitieleider is het gelukt om de toen geplande wedstrijd te vervroegen naar afgelopen zondag, 10 September. Nadeel is dat we nog zeer weinig hebben kunnen trainen, voordeel is dat dit ook geldt voor onze tegenstanders. Ik wil ’t Gooi bedanken voor hun soepele opstelling.

Nadat de competitie-indeling bekend was en we deze bekeken hadden, was het, zoals ieder jaar, weer even slikken. Weer een teampje lager als vorig jaar, nu zelfs team 20. Maar ja, natuurlijk ruimbaan voor de BVA jeugd, want zij moeten hogerop en wij spelen gewoon lekker onze potjes.
Toch, de tand des tijds is wel echt duidelijk zichtbaar. We merkte dat ook na afloop van de wedstrijd, als je tijdens de nazit met de tegenstander foto’s van de kleinkinderen gaat bekijken weet je dat het team in een nieuwe fase is beland.
Daarentegen zijn we op de baan natuurlijk nog steeds fanatiek, we willen zeker onze wedstrijden winnen. Ronald gaat hierbij het verst. Bij het bekijken van de competitie-indeling start Ronald met analyseren. Zo stuurde hij voor de wedstrijd al een app aan de overige teamleden dat onze tegenstander, ’t Gooi 4, hetzelfde team is dat we 2 jaar geleden in de competitie zijn tegengekomen.
Bij de start van de HD wist Ronald zelfs aan Bas en mij te melden, wat de sterke en zwakke punten van de tegenstander waren, en hoe we ze het beste konden bespelen. We hebben goed naar hem geluisterd (hij had het perfect onthouden) en dus vrij simpel gewonnen.
De sterkte bij onze tegenstander is wel zeer ongelijk verdeeld: in de meeste potjes was Almere de bovenliggende partij, behalve bij de partijen waar hun eerste dame bij betrokken was. Zij stak met kop en schouder boven hun team uit, en ook haar kwaliteiten waren te machtig voor ons. Gelukkig hadden ze drie dames, dus de goeie dame speelde slechts twee partijen. De snelle rekenaar weet nu dus al dat we een 6-2 overwinning hebben behaald.
Het mooie van deze situatie is dat we voorlopig dik bovenaan staan, 4 punten op de nummer twee (’t Gooi) en 6 punten op de rest. Laten we hier maar flink van genieten, want binnenkort kan dit natuurlijk compleet anders zijn.
Komend weekend spelen we uit bij De Treffers in Kortenhoef. Ineke en ik gaan dat niet meemaken. Wij gaan alvast het trainingskamp voorbereiden. We gaan de sportlokaties bezoeken, alvast pionnen uitzetten, shuttles prepareren en, het belangrijkste, zorgen dat de wijn op de juiste temperatuur is als de rest komt. Marjan (één van de betere recreanten dames van BVA) gaat bij ons invallen en wij wensen haar natuurlijk heel veel succes.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere begint goed ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)