Badminton Vereniging Almere

Triple A wint ook de vierde wedstrijd

AviAir Almere heeft vandaag tegen Van Zijderveld BV hun zegereeks kunnen voortzetten. In Amstelveen werd het 7-1 voor de koploper van de eredivisie. Broer en zus Sibbald wonnen beiden hun wedstrijd. Maar Thomas speelt voor Van Zijderveld en bracht het enige punt voor de Amstelveeners op het scorebord door knap Sebastiaan Li te verslaan. Manon won haar enkel tegen Linda Chen. Volgende week zaterdag om 19.00 uur komt regerend landskampioen Le Credit Sportif Velo op bezoek in Sporthal Raggers.

Manon Thomas

Manon en Thomas Sibbald

raggers
Ilse

In sporthal De Meerkamp kenden Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen geen probleem met Ieva Pope en Sabrina Angehm. Het krachtsverschil was te groot en dat werd ook duidelijk in cijfers uitgedrukt. Met 21-12 en 21-11 werd het dus een simpele overwinning voor Almere.

Het herendubbel Léon Nottelman/Jelle Maas kende een dramatische start. Binnen de kortste keren stonden ze met 7-1 achter tegen Elwin Wu en Maikel Spruyt voor ze het zelf in de gaten hadden. Ze kwamen nog wel terug tot 8-11 maar daarna liepen Elwin en Maikel toch weer uit naar 16-11. Maar toch knokten ze zichzelf weer terug in de game en kwamen langszij. Het moest van ver komen maar na 18-17 werd de game met 21-19 nipt binnen gehaald. In de tweede game was het niet geweldig maar via 11-8 en 21-16 een degelijke overwinning voor Léon en Jelle. 2-0 voor AviAir Almere.

Autoradam
Sebastiaan

Sebastiaan Li, die gisteren zo verdienstelijk speelde tegen Mark Caljouw, stond nu tegenover Thomas Sibbald. Het was Thomas aan alles gelegen deze partij te winnen maar Sebastiaan nam een 11-6 voorsprong. Na de aanwijzingen van vader/coach Max Sibbald trok Thomas de stand gelijk naar 15-15. Toch kwam Sebastiaan met een schitterend punt op een 20-17 gamepoint en leek de game winnend te gaan afsluiten. Daar dacht Thomas anders over en scoorde 5 punten op rij en pakte met 20-22 de game. Ook in de tweede game stond Sebastiaan bij de break op voorsprong (11-10). Maar Thomas stond gewoon erg goed te spelen en pakte ook de tweede game met 21-18. Hiermee scoorde hij tevens het enige punt voor Van Zijderveld.

aviair

Zus Manon speelde een heel solide partij tegen Linda Chen. Zowel aanvallend als verdedigend speelde Manon sterk. Soms met wel haast onmogelijk lijkende verdedigende acties hield zij de shuttle in het spel. De eerste game was met 21-16 een prooi voor Manon en de tweede won ze met 21-15. Daarmee bracht Manon Almere op 3-1.

Aram

Aram Mahmoud behaalde een eenvoudige overwinning op Maikel Spruyt. De eerste game kwam Aram met 6-0 voor en won afgetekend met 21-7. Hij kwam hij in de tweede game op een 11-5 voorsprong. Hoewel Aram zichtbaar niet altijd even tevreden was over zijn spel won hij ook deze game vrij gemakkelijk met 21-13.

Een mooie spannende partij vochten Tamara van der Hoeven en Ieva Pope uit. Drie games die in 21-17 eindigden. De eerste was voor Tamara. In de tweede game leidde Ieva met 11-10 en liep snel uit naar 17-11. Tamara verkleinde nog wel de achterstand maar de gamewinst voor Ieva kwam niet meer in gevaar en pakte de game met 21-17. Ook in de beslissende derde game nam Ieva een voorsprong. Met 11-6 leek zij op weg de game binnen te halen maar Tamara vocht voor wat ze waard was en kwam weer terug tot 15-15. Daarmee leek het verzet van Ieva gebroken. Tamara pakte knap via 17-15 en 19-16 de winst in de derde game met 21-17.

Jelle Cheryl
haje

Over de twee gemengd dubbelpartijen kan ik, net als de wedstrijden duurden, kort zijn. Dat Jelle en Cheryl tot de sterkste mixkoppels van Nederland behoren was gisteravond tegen DKC al te zien. Met 21-5 en 21-7 werden Thomas en Sabrina overdonderd.

Dat zelfde geld voor Linda en Elwin. Léon en Ilse hadden weinig te duchten van de Amstelveeners.
Met 21-12 werd de eerste game gewonnen. In de tweede namen zij een 8-0 voorsprong. De langste rally van de partij leverde Linda en Elwin hun eerste punt op in de tweede game. Maar daarna was snel afgelopen. Met 21-7 werd ook de tweede game gewonnen en was een 7-1 zege op Van Zijderveld BV een feit.

victor

Voor alle uitslagen en de stand klik je hier
Zaterdag 30 september om 19.00 uur speelt AviAir Almere in Sporthal Raggers tegen de huidige Nederlandse kampioen Le Credit Sportif VELO met de Almeerder en voormalig BV Almerespeler Alex Vlaar in de gelederen.

Reageer op dit bericht (“Triple A wint ook de vierde wedstrijd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)