Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere - BC Victoria: Een sneue vertoning

De tijd die ik nodig had om te bedenken wat ik over de wedstrijd AviAir Almere tegen BC Victoria moest schrijven kostte meer tijd dan het schrijven zelf. Het treffen tussen de beide teams was eredivisie-onwaardig en eens te meer bleek dat de beslissing van de LCW (Landelijke Commissie Wedstrijdwezen) de competitie geen goed doet. Alle respect overigens voor BC Victoria en haar spelers en speelsters die bijna 4,5 uur moesten reizen om na 65 minuten spelen terug naar Hoensbroek te keren met een 8-0 nederlaag.

Raggers
Autoradam

In de artikelen "Van de voorzitter" en van Badmintonline meer rond de ontstane situatie van BC Victoria. De wedstrijd begon overigens al met een 2-0 voorsprong voor Almere omdat BC Victoria niet voldoende dames in de selectie had en daarom de dames dubbel en een dames enkel niet gespeeld konden worden. Over de wedstrijden zelf valt niet veel meer te vertellen dan de uitslagen.

Dave Khodabux en Léon Nottelman

De heren dubbel werd gespeeld door Dave Khodabux/Léon Nottelman en Tom van de Berg/Dimitri Schrijnemakers. Na 11-2 ging de eerste game naar met 21-5 naar Dave en Léon. De rust werd bij 11-1 in de tweede game overgeslagen want die was blijkbaar niet nodig. De game werd gewonnen met 21-3.

Manon Sibbald

Manon Sibbald kende ook weinig moeite met haar tegenstandster Nadia Kelkboom. Na de ruststanden van 11-1 en 11-2 stonden de gamestanden 21-5 en 21-6 op het scorebord.

Tim Vaessen

De eerste partij herenenkel was die van Tim Vaessen tegen Joshua Pierlo. Ook hier valt weinig over te melden. Na de ruststanden 11-4 en 11-2 stapte Tim met 21-4 en 21-3 winst van het veld.

AviAir
Sebastiaan Li

Ook Sebastiaan Li hoefde geen bovenmatige inspanning te leveren om zijn partij tegen Tom van de Berg winnend af te sluiten. Via 11-1 en 11-2 won Sebastiaan beide games met respectievelijk 21-2 en 21-5.

Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux

De “spannendste” partij was die tussen Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven en Dimitri Schrijnemakers/Sonja Willems. Maar als alles zo gemakkelijk gaat wil je de concentratie wel eens verliezen overigens zonder tekort te doen aan hun tegenstanders want die boden toch behoorlijk partij. Tot de rust in de eerste game ging het met 11-9 nog gelijk op maar daarna was het snel gedaan en wonnen Dave en Tamara de game met 21-13. Na de 11-7 in de tweede game konden Dimitri en Sonja goed bijblijven maar de winst ging met 21-17 naar de Almeerders

Beround
Léon Nottelman en Ilse Vaessen

Makkelijker verging het Léon Nottelman en Ilse Vaessen die met 11-4 in de rust met 21-11 de eerste game wonnen van Ronnie Hartman en Nadia Kelkboom. De tweede game verliep nog makkelijker na een 11-3 ruststand werd de tweede game met 21-6 gewonnen.

Na 65 minuten was de wedstrijd alweer voorbij en zal AviAir Almere als eerste eindigen in de kampioenspoule. Directe achtervolger Duinwijck BC speelde met 4-4 gelijk tegen Le Credit Sportif VELO en bedraagt de voorsprong op de Haarlemmers 11 punten. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen Duinwijck BC op het programma. Aanvang 19.00 uur in Sporthal Raggers.