Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere opnieuw door de geluidsbarièrre

AviAir Almere heeft ook zijn 7e wedstrijd in de badminton eredivisie gewonnen. In toeschouwersaantal was het een gelijkspel maar de wedstrijd in en tegen Amersfoort eindigde in 8-0 overwinning voor Almere. De bij de uitwedstrijden steeds maar groeiende supportersschare zag AviAir Almere weliswaar de maximale score behalen maar daarbij waren wel 4 wedstrijden waarbij de winst pas in de derde game werd binnen gesleept. In de selectie ontbraken Aram Mahmoud, Léon Nottelman, Cheryl Seinen en Madouc Linders.

AviAir
Autoradam

Inmiddels na middernacht dus tijd om weer een verslag van team 1 op de website te zetten en zoals altijd werd er weer begonnen met de dubbels. Manon Sibbald en Ilse Vaessen namen het op tegen Meike Versteeg en Thirza Latupeirissa. Daar valt weinig over te zeggen want het krachtsverschil was vrij groot. De eerste game werd dan ook makkelijk gewonnen met 21-10. In de tweede game konden Meike en Thirza wat meer tegenstand bieden maar winst zat er nooit in. Manon en Ilse wonnen ook deze tweede game en wel met 21-15.

publiek

Een deel van de Almere-aanhang

Beround

Bij de mannen ging de dubbel tussen Dave Khodabux/Jelle Maas en Koen Ridder/Vincent de Vries. Ook hier ging de winst afgetekend naar de Almeerders. De eerste game werd via 11-5 met 21-12 gewonnen door Dave en Jelle. De tweede game verliep in het begin toch wat moeizaam. Koen en Vincent konden bijblijven tot 11-10. Daarna liepen Dave Jelle rap weg naar 21-14 en maakten er dus 2-0 van voor Almere.

Sebastiaan Li boekte een eenvoudige winst in de eerste game tegen Harald Hiemstra. Na 11-5 liep hij snel uit naar 21-12. In de tweede game was het een ander verhaal. Harald kwam vlot op 11-6 en kon die voorsprong vasthouden om uiteindelijk de game met 21-16 te winnen. Dus moest een derde game de beslissing brengen. Hierin ging het tot de break gelijk op maar daarna speelde Sebastiaan de game soepeltjes uit met 21-12.

Manon Sibbald leek een makkelijke partij te gaan spelen. Ze walste in de eerste game met 21-6 over haar tegenstandster Kelly van Buiten heen. De tweede game leek een formaliteit te worden maar niks was minder waar. Kelly nam een 11-6 voorsprong en het grote krachtsverschil uit de eerste game was verdwenen. Manon kwam nog wel terug en nam een 18-16 voorsprong. Toch rook Kelly kansen en benutte die op de belangrijke momenten. Op 19-19 scoorde ze 2 punten op rij en haalde daarmee de tweede game binnen. Ook in de derde game kon het nog alle kanten op. Manon scoorde veelvuldig met cross-slagen en ging de rust in met 11-10. Pas in het laatste kwart van de derde game kon Manon het verschil maken en scoorde meerdere punten op rij. Met 21-17 besliste ze partij in haar voordeel.

Tim

Tim Vaessen liet zien dat ook hij in de eredivisie kan meedraaien. Hoewel Tim tegen Vincent de Vries snel tegen een 1-6 achterstand aankeek knokte hij zich knap terug. Na 8-11 kwam hij op 13-13. Toch kon Vincent weer een gaatje slaan maar Tim gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij kwam weer terug tot 20-20 en kwam op gamepoint. Die benutte hij direct. In de tweede game was het Tim die een grote voorsprong pakte. Na 7-0 kende de break een 11-3 stand. Vincent probeerde nog wel terug te komen maar Tim scoorde de punten. Met 21-9 bracht hij Almere op een 5-0 voorsprong.

Raggers

Zoals de partij van Manon verliep was het bijna net zo met Tamara van der Hoeven. Via 11-4 een simpele winst in de eerste game op Thirza Latupeirissa met 21-11. In de tweede ging het gelijk op maar na 9-11 pakte Thirza de tweede game met 22-20. De beslissende derde game verliep weer zoals de eerste. Tamara liet er nu geen twijfel over bestaan wie hier de sterkste was en won eenvoudig met 21-9. AviAir Almere op een 6-0 voorsprong.

Jelle Tamara

Jelle Maas en Tamara van der Hoeven hadden weinig te duchten van Harald Hiemstra en Kelly van Buiten. In het begin boden de Amersfoorters nog wel tegenstand maar daarna was het snel gedaan. Na 11-8 ging de turbo erop en was de winst met 21-9 voor de Almeerders. Ook in de tweede game kenden Jelle en Tamara weinig problemen met hun tegenstanders. Via 11-8 en 21-11 werd de 7-0 voorsprong op het scorebord gezet.

Dave Khodabux en Ilse Vaessen speelden de eerste mixpartij tegen Koen Ridder en Meike Versteeg. Ook hier leek een simpele winst in het vooruitzicht. Na 11-6 werd het ene na het andere punt snel gescoord en werd de eerste game met 21-9 gewonnen. Maar ook hier verliep de tweede game erg moeizaam. Koen en Meike maakten gebruik van de mindere periode van de Almeerders en pakten de game met 21-19. Ook in de eerste helft van de derde game was het verloop niet te voorspellen. Dave en Ilse stonden met 10-11 achter en konden pas aan het einde van deze game afstand nemen om uiteindelijk met 21-17 te winnen. Daarmee kwam Almere op een maximale score van 8-0.

Jelle
Victor

Voor alle uitslagen en de stand klik je hier

Zaterdag 28 oktober speelt AviAir Almere in Sporthal Raggers om 19.00 uur tegen het nog puntloze Victoria BC. Een andere interessante wedstrijd is die van Duinwijck tegen Le Credit Sportif VELO.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos wi op 22-10-2017 om 08:59 uur

  Goed verslag geert. Bedankt dat je ook na de wedstrijd hiermee bezig bent. En het geheel voorziet van foto's. Op naar 28 oktober voor de volgende wedstrijd.

 2. Geert op 22-10-2017 om 10:43 uur

  Dank je Jos, Naast o.a. het badminton(nen) nog een hobby: fotograferen.

 3. Henk Staats op 22-10-2017 om 10:58 uur

  Goed verslag en een mooie uitslag. Zonder ook maar iemand te kort te willen doen, Tim Vaessen speelde een geweldige singlepartij. Klasse, zonder meer. Nog twee thuiswedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie, te weten tegen Victoria en Duinwijck.

 4. Erik Staats op 22-10-2017 om 11:14 uur

  Namens spelers en staf bedankt voor de geweldige opkomst bij deze uitwedstrijd. Dit heeft ons absoluut geholpen 🙌

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere opnieuw door de geluidsbarièrre ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)