Badminton Vereniging Almere

International Youth Games in juli 2018 in Almere!

Van maandag 23 juli tot en met donderdag 26 juli 2018 vinden voor de zevende keer de International Youth Games Almere plaats (aankomst zondag 22 juli, vertrek vrijdag 27 juli).

Ruim 350 jeugdige sporters in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar (geboren in 2002,2003 en 2004) en hun begeleiders uit onze partner- en vriendschapssteden Aalborg (DK), Rendsburg (D), Lancaster (GB), Rathenow (D) en Racibor (PL) komen naar Almere om vier dagen lang de strijd aan te gaan met andere sporters uit verschillende sporten. Gestreden wordt in de volgende disciplines: atletiek, badminton, golf, handbal, judo, roeien, tennis, triatlon en zwemmen.

Om de gasten wat van de Nederlandse cultuur mee te geven, worden de deelnemers en hun begeleiders ondergebracht bij gastgezinnen. Iedere deelnemer is verplicht om twee sporters uit dezelfde discipline bij zichzelf in huis onder te brengen. Natuurlijk kunnen er meer sporters opgenomen worden in dat gastgezin en dat mag ook van andere disciplines zijn.

Van een gastgezin wordt verwacht dat zij de deelnemers een slaapplaats aanbiedt en een ontbijt, lunch/lunchpakket en avondmaaltijd verzorgt. Natuurlijk zullen er vanuit de club ook activiteiten georganiseerd worden zoals een bbq, een uitje naar … etc.

Zeer waarschijnlijk krijgen de deelnemers een buskaart voor het openbaar vervoer om zo naar de diverse locaties te komen. Natuurlijk kunnen de gastouders de sporters ook brengen naar de locatie met de fiets of met de auto en blijven om de wedstrijden mee te maken. De meeste sporten vinden plaats in en om het Topsportcentrum in Almere Poort, zo ook badminton. Gastouders kunnen en mogen bij allerlei activiteiten aanwezig zijn. Zo is er een openings- en sluitingsceremonie in het topsportcentrum, een disco-avond voor de deelnemers waar ook de kinderen van de gastouders aan deelnemen (afhankelijk van de leeftijd).

Als je na dit stukje nog niet overgehaald bent dan kun je bij ons op de club veel jeugd- en seniorenspelers, die mee hebben gedaan aan de Youth Games of als gastouder hebben gefungeerd, vragen hoe het was. Voor een korte impressie zie https://www.youtube.com/watch?v=usHKLsEDhjY

Tevens hebben wij in deze drukke week heeeeeel veeeeel hulp nodig van vrijwilligers, want zonder de vrijwilligers kunnen we het toernooi niet tot stand laten komen. Dus, heb je geen kinderen die deelnemen, maar ben je wel een fan van het spel en wil je graag helpen. Mail mij dan ook J. Alle hulp is welkom.

Je kunt je vanaf heden aanmelden, mail naar Joostvgelder@hotmail.nl

Reageer op dit bericht (“International Youth Games in juli 2018 in Almere! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)