Badminton Vereniging Almere

Nĭ Hăo China

Afgelopen maandagavond bracht een groep van 15 Chinese badmintonners een bezoek aan de recreanten van BVA. Deze groep werd per email aangekondigd als wat oudere recreanten, maar in praktijk bleek het toch om jonge wedstrijdspelers te gaan. Ook de toegezegde tolk Engels-Chinees was vervangen door een tolk Duits-Chinees. Maar allemaal geen probleem want de badmintontaal is overal ter wereld hetzelfde.

In ieder geval moesten de BVA recreanten vol aan de bak. Ook werd er met veren shuttles gespeeld i.p.v. onder de recreanten gebruikelijke nylon shuttles. Hierdoor moesten vele spelers uit hun comfortzone treden. Gelukkig hadden we de gebroeders Koppen (Jasper en Dennis nog bedankt!!) bereid gevonden om de twee meter hoog springende Chinese smashspelers tegengas te bieden. De spelopzet was eenvoudig. Men trok uit een spel kaarten een kaart met nummer en kleur wat correspondeerde met nummer van de baan en partner van dezelfde kleur. Al met al was het een leuke, sportieve en interculturele ervaring wat zeker voor herhaling vatbaar is. Na ongeveer anderhalf uur spelen vertrok de Chinese badmintongroep weer om hun reis door Europa verder te vervolgen. Alle recreantspelers: bedankt voor jullie sportieve inzet !

Geen bestandsnaam opgegeven

De recreantencommissie
Raggers
Li-Ning

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-10-2017 om 20:25 uur

    Zonder meer erg leuk.

Reageer op dit bericht (“Nĭ Hăo China ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)