Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere op koers

U zult zeggen: ” Mooie kop maar dat zegt niets: Op koers waarnaartoe dan?”. Nou, we zijn op weg naar weer een heel leuk en gezellig seizoen, we hebben nu vier tegenstanders gehad en alle vier zijn het leuke sportieve tegenstanders waarbij het plezier in het badmintonspel voorop staat, en zo hoort het.

….. en ik wil dat zo graag voor mezelf ook, maar ik moet bekennen dat lukt me niet altijd. Op één of andere manier sluipt er een enorm fanatisme in me als ik een wedstrijd moet spelen. Als er dan iets mis gaat (en geloof me dat gebeurt geregeld), loop ik te schelden en tieren op mezelf, niet normaal. Gelukkig is het vijf minuten na de wedstrijd weer over, maar toch. Ons team bestaat uit louter 55+ spelers dus wat kan het resultaat ons toch schelen, toch?
De laatste wedstrijd speelde we tegen Swish uit Krommenie en we hebben wel mooi met 7-1 gewonnen. We blijven zodoende bij de top drie staan en zijn dus wellicht ook op koers voor een medaille (plaats).
En om eens een cliche te gebruiken: De 7-1 uitslag doet een makkelijke wedstrijd vermoeden, maar het was verre van dat. Een aantal potjes waren inderdaad een gemakkelijke Almeerse prooi, maar voor een aantal wedstrijdpunten moest zeker heel hard geknokt worden.
Weliswaar was de enige verliespartij ook nipt (26-28 en 19-21) maar zeker ook drie andere partijen werden voor de poorten van de hel weggesleept. Zo viel mijn eigen mix met 18 -21, 21-19, 21-19, maar net de goeie kant op, waarna een iets te harde kreet “YES” klonk.
Nog aardig om te vermelden is dat Bas slechts één wedstrijd kon spelen. Bas was de hele zaterdag bezig geweest met het slopen van een schuurtje en was ´s avonds dus ernstig vermoeid. Maar Bas ging gewoon door met slopen, alleen dit keer zijn tegenstander.
De komende wedstrijd mogen we naar UVO Spirit, de huidige koploper met zes punten voorsprong op ons. We gaan er alles aan doen om dit gat te verkleinen, en lukt dit niet so what (zie je, ik begin het al te leren)

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere op koers ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)