Badminton Vereniging Almere

Purple Sunday voor Almere 15

Na de eerste vrije competitieweek door een lege plek in de poule en vorige week zaterdag de eerste wedstrijd thuis, ging team 15 vanochtend op pad naar Amsterdam om tegen UVO Spirit 1 te spelen. Het voelde nog een beetje als nacht, zo op de zondagochtend vroeg, maar daar was rekening mee gehouden: de door Robert geleende bus had voor de spelers achterin aan één kant geblindeerde ramen, zodat ze rustig in het schemerduister onderweg wakker konden worden. Voorin werden we daarentegen wreed getrakteerd op een uitbundig doorkomend zonnetje, waar we dapper tegen zaten te knijpen.

De rit ging naar de Laan van Spartaan, bij spelers beter bekend als ‘de groene hal’. Wij waren er keurig op tijd, maar vonden er onze tegenstanders nog niet. Een poosje later werden we opgehaald in de kleedkamer door Madelon van UVO Spirit, die meldde dat we in de paarse hal gingen spelen. Leuk, die kenden we nog niet! Zo groen als de groene hal is, zo paars is de paarse hal. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk beter vond dan dat oogverblindende, bijna fluorescerende groen. Een fijne verende vloer, extreem geluiddempende muren en heerlijk rustig. Twee banen (drie mogelijk), gewoon een privé halletje dus, helemaal goed! In de herenkleedkamer was de catering neergezet: een thermosfles koffie, hete melk en thee(water). Lekker!! De koffie bleek een straffe bak, die het bekertje nog nét niet deed oplossen, maar veel scheelde het niet :). Goed om WAKKER te worden en zo het veld op te kunnen stuiteren. (Nou hebben een paar uit ons team daar helemaal geen koffie voor nodig, om te stuiteren, maar een kniesoor die daarop let.)

Na even overgeslagen te hebben, begonnen we aan de dubbels, op beide banen tegelijk. Daar ik de damespartij telde, heb ik van de herendubbel van Andrew en Robert niet veel meegekregen. Van horen zeggen en afgaande op de eindstand (20-22 13-21), waren er in de eerste set nog wat opstartproblemen, die in de tweede set geheel verdwenen waren. Het eerste punt was binnen en dat was fijn!

Ook de dames waren nog niet helemaal wakker in de eerste set, die met 21-17 naar de tegenpartij ging, maar er was een excuus: Anne en Liviëna hadden natuurlijk in het halfduister gesudderd onderweg en hadden geen koffie gedronken. De tweede set pakten onze dames netjes terug met 18-21. De derde werd aan het einde nog even spannend gemaakt, maar werd gelukkig nog net voor een verlenging met 19-21 gewonnen door Almere.

Evenals de dubbels werden de eerste heren- en damessingle tegelijk gespeeld. Robert ging met schrapende hoeven van start en meteen vol in de aanval, maar zijn tegenstander leek dit felle spel eigenlijk wel fijn te vinden. Ondanks grote inzet en enthousiasme van Robert, ging de eerste set naar UVO Spirit. Dat was natuurlijk niet de bedoeling… Na een paar goede tips van Andrew veranderde Robert zijn spel, nam wat gas terug en gooide dat er weer op op de juiste momenten, zodat er al snel 11-21 op het scorebord stond. Derde set! Lange ralleys, hele mooie ralleys! Prachtige dropjes, goed gevangen smashes, mooie pot om te zien! Veel van die lange slagenreeksen eindigden in een punt voor ons. Toen de strijd eindelijk gestreden was, zat er een druppelende, hijgende Gaspard van UVO Spirit op de grond en kwam er een druppelende, hijgende Robert met een brede smile naar zijn teamies om de felicitaties in ontvangst te nemen. Met 12-21 had hij de partij gewonnen. 0-3 voor Almere!

Op de baan ernaast had ik de andere single gespeeld. Trof ik vorige week tot mijn grote verrassing een tegenstander die vorig seizoen nog derde divisie speelde (maar van club was gewisseld en helaas voor haar was eerste klasse het hoogste wat ze hier hadden), waardoor winst toen ronduit onmogelijk was, dit keer was winnen wel degelijk een mogelijkheid. Ondanks dat mijn tegenstander echt heel veel haalde en mooie ballen sloeg, verloor ze met 13-21 en 14-21 en was ook deze partij voor het Almeerse team 15.

Andrew was de volgende die de baan op mocht. Hij speelde tegen een leeftijdgenootje (jaartje jonger), dat minstens zo graag wilde winnen als hij. Andrew was daar totaal niet van onder de indruk en vond 7 punten wel genoeg om weg te geven. Die eerste set was zo gemakkelijk gegaan, dat zijn focus in het begin van de tweede set een beetje weg was. Foutjes van Andrew en een jongetje aan de overkant dat er alles aan deed om er een derde set uit te slepen, zorgden ervoor dat het bij de rust 11-3 voor UVO Spirit stond. Een paar slokken water, bemoedigende en aanmoedigende tips en peptalk van teamgenoten was wat nodig was. Puntje voor puntje kwam Andrew terug, ging steeds beter spelen en maakte het netjes af met 16-21.

Anne was tegelijkertijd ook lekker bezig. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar dat was al snel niet meer het geval. Mooie services strak op de lijn, goed opgebouwde ralleys, keurig teruggespeelde dropjes en felle streepsmashes zorgden voor een uitslag van 13-21 11-21, waarmee het zesde punt voor Almere in the pocket was.

De mixen werden na elkaar gespeeld. Robert en ik namen de eerste partij voor onze rekening. Na een eerste gewonnen set met 16-21 werd het de tweede nog een beetje spannend, toen er meer foutjes in slopen, waardoor het toch ineens 20-20 stond. Daar we allebei geen zin hadden in een derde set, hebben we het maar afgemaakt en werd er 20-22 genoteerd.

Andrew en Liviëna speelden de laatste partij. De tegenstanders speelden een dubbel, wat toch altijd lastig spelen is. Over en weer werden wat foutjes gemaakt en schitterende ballen geslagen, prachtige services nét over het lijntje van Andrew, venijnige smashes van Liviëna als ze de kans kreeg. Met twee keer 17-21 was het achtste punt voor Almere een feit. 8-0 gewonnen, yes!!

Behalve getrakteerd op de koffietafel in de kleedkamer, werden we ook nog door onze tegenstanders verwend met zelfgebakken appelcake, hoe leuk is dat?! Ook zij hadden ondanks het verlies lekker gespeeld en waren toch wel tevreden. Dat waren wij uiteraard ook!

Thuis hebben we snel een screenshot gemaakt van de poulestand, voordat de uitslag Topflight-Velsen ingevuld werd, want há! Nu stonden we gewoon op 1! Daar moet je simpelweg even van genieten, toch? :)

Reageer op dit bericht (“Purple Sunday voor Almere 15 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)