Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

AviAir Almere presteert het schier onmogelijke en gaat na vijf wedstrijden ongeslagen aan kop in de eredivisie. Een knappe prestatie en AviAir lijkt op weg naar de kampioenspoule en dat is wat wij als BVA-ers allemaal vurig hopen.

Wat de eredivisie betreft frons ik de wenkbrauwen hoe de LCW is omgegaan met de wens van Victoria om in de eerste divisie uit te komen in het seizoen 2017/2018. De Hoornse BV zou dan de plek van Victoria in de eredivisie hebben kunnen overnemen. Een eredivisionist in de kop van Noord Holland is, zou ik zeggen, zo gek nog niet. Maar het kan allemaal niet volgens de regels en daarom hebben we nu een eredivisiecompetitie in het rechter rijtje waar de degradant al bij voorbaat vaststaat. Verkeerd gehandeld naar mijn mening door de LCW. De LCW had de regels moeten ´omzeilen´. De bondsvergadering had het bestuur vervolgens op de vingers kunnen tikken, maar dat had geen ramp geweest, want demissionair is het bestuur toch al.

Inmiddels oud-penningmeester Vincent Festen hebben wij vrijdag 29 september een onverwacht afscheid aangeboden. Waarschijnlijk dacht Vincent dat het om een eenvoudig etentje ging bij Hajé, maar het was meer dan dat. De grootste verrassing voor Vincent en zijn vrouw Linda was ongetwijfeld de aanwezigheid van bondsvoorzitter Clemens Wortel en het uitreiken van de erepenning in brons van BNL.

Een aantal jeugdteams speelt in de regio Centrum en dat is even wennen voor onze jeugdcommissie voor wat het doorgeven van de uitslagen betreft. Ik bied hier de regio Centrum onze excuses aan voor onze omissies.

Voor het organiseren van de kick off hebben we complimenten gekregen en dat is voor de vrijwilligers die er druk mee zijn geweest fijn om te lezen en te horen. Eén journalist meende te moeten schrijven dat het heel erg rommelig was en dat de enige winnaar de uitbater van de kantine is. Dat is wel heel erg kort door de bocht.
Ten eerste zijn er nog nimmer zoveel toeschouwers op een kick off afgekomen en omdat de toeschouwers in onze hal dicht op de wedstrijden zitten geeft dat een drukte van belang. Maar nog altijd lijkt mij deze situatie te prefereren dan met je verrekijker een wedstrijd te moeten volgen van een afstand van tientallen meters.
En wat het uitbaten van de kantine betreft zou ik de journalist willen vragen eerst eens informatie op te doen alvorens maar wat te roepen.

Op 25 september zijn BNL en BVA een samenwerkingovereenkomst aangegaan. De quotes van Remon Verbeek en Henk Staats zijn als volgt:

Rémon Verbeek, penningmeester Badminton Nederland: "BV Almere is geen onbekende voor ons en een zeer actieve, betrokken vereniging. We zijn blij dat zij samen met Badminton Nederland de komende zes jaar willen helpen aan de verdere groei en promotie van de badmintonsport.”

Henk Staats, voorzitter Badminton Vereniging Almere: "Er is meer dat ons bindt, dan dat ons scheidt, dat is het uitgangspunt. Dat laat onverlet dat ik onverminderd kritisch zal blijven ten aanzien van het handelen van Badminton Nederland".

En dan de soap rondom de benoeming van nieuwe bestuursledenvan BNL. Ik denk dat het verstandig is dat er een bijeenkomst komt van een aantal badmintonners in hart en nieren die met de zelfbenoemde commissie van wijze mannen rond de tafel gaat zitten. In het belang van de badmintonsport moet daar toch een oplossing komen voor de soap waarin we nu helaas verkeren.

Ik badmintonde na de kick 0ff met mijn kleindochter Sara, die sinds kort met haar zeven jaar de TopJunioropleiding volgt. Alvorens we begonnen zei zij terloops tegen mij dat ik op de grip van mijn racket moest letten..........Tegen mijn zoon Erik zei juffrouw Bijdehand later dat opa ook kon badmintonnen, dus dat viel al weer mee. Kleinzoon Jayden probeert met zijn vier jaar ook de shuttle over het net te krijgen hetgeen hem soms goed lukt. Toen ik een shuttle miste zei hij tegen mij: "Opa je moet wel goed opletten...."

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. john silvertand op 29-10-2017 om 12:43 uur

    Wat de bcbreuer betreft; die gijzelt de eredivisie badminton, de meest belachelijke competitie in héél Nederland. En de lamzakken van de lcw gaan maar wat graag met breuer mee, bang of ze zijn voor het eindejaarstoernooi(?). Maar die willen maar niet snappen dat ze de lulletjerozewaters van het land zijn. je zou je bijna moeten schamen om in de eredivisie uit te komen....

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)