Badminton Vereniging Almere

Afgevaardigden, volgens mij heeft Paul Klein toch een beetje gelijk?

Ik doe niet zo mee met wie is wie in het badmintonwereldje en wie wat schrijft of wie daar weer op reageert. Ik kijk naar de wedstrijden van mijn club en ik geniet van mijn eigen badmintonwereldje, mijn badmintonfamilie.

Een enkele keer moet je toch eens een mening hebben over wat ik hoor en wat ik lees dus schreef ik een artikel over de stand van zaken binnen Badminton Nederland en ik heb daar de apenheul aan toegevoegd.
Ik bied mijn excuses aan aan de afgevaardigden voor het gebruik van de apenheul-vergelijking, zij verdienen dit niet echt. Het was slechts bedoeld als beeldspraak omdat een enkele zelfbenoemde bokito op de apenheul het verdient om te weten hoe ik er over denk. Maar als de rest in slaap sukkelt na een broodje kroket en het laat gebeuren dan is het triest gestemd. Excuses, weer beeldspraak.

Maar Henk Staats heeft mij uitgedaagd dus heb ik mij laten verleiden om iets concreter te worden. Henk, oude reus, bedankt.

Paul Klein heeft het over Erik Bakker. Ik vroeg mij af wie is die Erik Bakker en pas na mijn artikel ben ik op google eens nagegaan wie die Erik is. Ben ik toch een journalist aan het worden?

Google maar eens op “Erik Bakker” en dan kom je bij Badmintonline al veel te weten over Erik Bakker. Forse belangen in de badmintonsport via zijn SBT en daarom in mijn ogen niet geschikt meer om op te treden als afgevaardigde en ook niet als voorzitter van welke vergadering dan ook. En dus helemaal niet geschikt als lid van de commissie van wijze apen binnen de apenheul, zelf benoemd als bokito met jammer genoeg toestemming van de rest.

Erik Bakker is blijkbaar vanwege zijn commerciële belangen afhankelijk van het bestuur van Badminton Nederland en nu kan hij als lid van de commissie bepalen wie er voorzitter wordt en wie in het bestuur mag zitten? Ik kan niet geloven dat dit in Nederland mogelijk is.
Mijn laatste oproep en dan stop ik met mijn bijdrage, het gaat werken of jullie als afgevaardigden willen blijkbaar niet anders.

Afgevaardigden, als we 15 of 20 handtekeningen bij elkaar krijgen die ook tijdens een vergadering de rug stijf houden dan stoppen wij die commerciële belangen. Dan sturen we de commissie naar huis want die commissie heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Commerciële belangen buiten en van daaruit weer gaan opbouwen. Wie van de andere leden aan mag blijven is aan jullie maar laten we eerst de discussie weer zuiver krijgen.

Waarom heeft Paul Klein maar een klein beetje gelijk? Omdat Bert van Loon in een reactie op mijn artikel heeft geschreven dat Paul Klein geen gelijk heeft.

Dus, als aankomend journalist, heb ik google gebruikt om artikelen van Bert op te zoeken. En dan lees ik een specifiek artikel dat gaat over “A clear future”. Bert spreekt Paul aan op deze ontwikkeling. Een ontwikkeling die binnen mijn badmintonfamilie en mijn regio totaal niet aanslaat. Ik ben naar een regiovergadering gegaan om het aan te horen en zag alleen maar badmintonliefhebbers om mij heen die het ook niet hebben begrepen.
Flagships, wie verzint de naam en wat horen we er verder van? Je hebt enthousiaste verenigingen en verenigingen die het wel goed vinden zo.

Het is tegenwoordig modern om alles in het Engels te benoemen dus laat ik het dan ook maar doen “to far in an unclear future”. Op dat punt heeft het bestuur in haar eigen voet geschoten en dat speelt ze parten. Bestuurders met de blik vooruit (waarschijnlijk ook Paul) hebben onvoldoende in de gaten gehad dat de badmintonwereld hen niet helemaal heeft gevolgd en zeker niet de andere bestuursleden op de achtergrond (ook kleine bikototjes) die er belang bij hebben dat het blijft zoals het was.

Dus twee zaken benoemen: eerst die commerciële belangen aan de kant en een schone discussie. En dan vanuit een goed bestuur nog eens rustig nadenken over hoe verder. Clear future moet simpel en concreet en geen wollige powerpointsheets waar niemand iets mee doet.

Afgevaardigden, verenigt u en aan de slag want dit geneuzel moet stoppen.

Pim Kwaks

Reageer op dit bericht (“Afgevaardigden, volgens mij heeft Paul Klein toch een beetje gelijk? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)