Badminton Vereniging Almere

Algemene nieuwsbrief BV Almere

Hier zien jullie de eerste algemene nieuwsbrief van de badmintonvereniging. Naast nieuws op onze website www.bvalmere.nl en onze Facebook pagina willen we jullie een aantal keer per seizoen ook via e-mail op de hoogte houden van hetgeen er allemaal gebeurt binnen onze vereniging.

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

Algemeen

Uitnodiging AviAir Almere - Duinwijck, 4 november

Zaterdag 4 november 2017 speelt de koploper in de eredivisie, AviAir Almere om 18.50 uur thuis in Sporthal Raggers tegen de nummer twee in de eredivisie BC Duinwijck uit Haarlem.

AviAir is zeker van de eerste plaats en Duinwijck is vrijwel zeker van de tweede plaats. Beide teams kunnen dus vrijuit spelen en dat betekent dat er ongetwijfeld kan worden genoten van mooi badminton tussen deze twee topploegen.

En ook bij deze wedstrijd is de steun van het publiek voor AviAir Almere van groot belang.

Zie verder https://www.bvalmere.nl/nieuws/2017/10/aviair-almere-tegen-duinwijxk

Algemene ledenvergadering

Op maandag 13 november 19.00 uur zal de najaars algemene ledenvergadering worden gehouden in het cursuslokaal van Sporthal Raggers. Alle leden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Vergaderstukken zijn op te vragen bij de secretaris, conny.cashoek@bvalmere.nl. De agenda is reeds eerder gepubliceerd op de website en in de hal.

Vorige maand is er door een afvaardiging van het bestuur van de BVA en het bestuur van badminton Nederland een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit houdt onder meer in dat we de intentie hebben om in de toekomst te gaan samenwerken tijdens de Dutch Open die ieder najaar in het Topsportcentrum wordt gehouden.

Nieuw!! IT commissie

Met ingang van het nieuwe seizoen is de oude bestaande website commissie omgeturnd tot een nieuwe IT commissie. Jullie hebben het misschien al gemerkt, maar we proberen als BV Almere meer gebruik te maken van de social media. De facebookpagina wordt druk bekeken en we zullen het komende jaar gaan proberen ons op social media nog meer te profileren. Wat betreft topsport hebben we Ernst van Stenus bereid gevonden zitting te nemen in deze commissie, het wedstrijd senioren gedeelte komt voor rekening van Nienke Berkelmans, de jeugdafdeling wordt verzorgd door Radjes Rosiek en het recreantengedeelte staat onder de bezielende leiding van Geert Berghuis. Het algemene gedeelte valt onder de secretaris van de BV Almere, Conny Cashoek. Uiteraard kunnen we altijd verslaggevers, fotografen en mensen met andere goede ideeën gebruiken.

Badminton voor de mini’s

Voor de jongste jeugd, 4 tot 7 jaar, is er op woensdagmiddag de mogelijkheid om kennis te maken met badminton onder leiding van Emmy Vlaar De Badminitonjuf. Dus heb je een zoontje,dochtertje, broertje, zusje, vriendje, neefje of nichtje tussen de 4 en 7 jaar kom dan eens langs op woensdagmiddag in onze hal.

Voor meer informatie, lees het volledige bericht op de site, mail naar emmy.vlaar@bvalmere.nl of bel 06-52650068.

Jeugd

De competitie heeft inmiddels zijn 5de speelweek gehad en hopelijk gaat het allemaal goed. Inmiddels zijn we begonnen met de voorbereiding voor het pepernoten toernooi. Het heeft even geduurd voordat jullie deze nieuwsbrief zien maar dat komt doordat de nieuwe competitie indeling nogal wat extra werk geeft. Maar mogelijk hebben een aantal van jullie dat ook wel gemerkt.

Mocht je vragen hebben dan je altijd terecht bij je trainer of bij de jeugdcommissie: Edwin Gijsen, voorzitter, Eddy Odijk, team- en trainingszaken, of Erik Daalhof, contactpersoon voor competitie.

Doe mee aan de International Youth Games Almere 2018!

Stichting Partnersteden Almere (SPA) organiseert komend jaar van 23-26 juli de International Youth Games Almere 2018. Voor het sportonderdeel badminton zal BV Almere de organisatie voor haar rekening nemen. Ben je geboren in 2002-2003-2004 doe dan mee aan dit unieke sportevenement! Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, iedereen mag meedoen.

Alle informatie over de International Youth Games is te vinden op onze website!

Even voorstellen, Radjes Rosiek

Ik ben Radjes Rosiek en woon al 36 jaar in Almere. Dertig jaar geleden ben ik als recreant begonnen met badminton bij een vereniging in de Stedenwijk. Maar na 2 jaar stopte ik en ben ik gaan hardlopen en fitnessen. Door een clinic van Emmy Vlaar op de school van onze zoon Rahul in juni 2016, raakte hij geïnteresseerd in deze mooie sport. Vrij snel daarna kreeg ook ik de smaak weer te pakken. Na een oproep van de jeugdcommissie aan ouders om af en toe bij een activiteit te helpen, ben ik sinds april 2017 ook bestuurlijk actief binnen de BVA. Ik hou me met name bezig met ledenwerving en promotie.

Sinds enkele jaren werk ik als zzp’er. Naast het badminton breng ik mijn vrije tijd graag door met lezen en met het gezin door Azië te reizen. Omdat onze zoon naast de trainingen en competitie ook bij de BTF speelt, ben ik minimaal 4 keer in de week in de hal te vinden en ... altijd bereid om een shuttle te slaan!

Competitie informatie

Voor alle verenigingen is het wennen aan de nieuwe competitie vooral omdat een aantal teams van ons thuis met veren shuttles speelt in een “Nylon” competitie. Mocht je hier in de zaal vragen over krijgen, stuur deze mensen dan door naar iemand van de jeugdcommissie. Edwin, Eddy en ik staan ze dan wel te woord. Wij kunnen ze dan op de informatie en de afspraken wijzen. Ga niet in discussie.

Informatie over afmelden

Mocht je nu niet kunnen spelen en je weet dit van tevoren wil je dan het volgende doen:

 1. Probeer of je een ander kan vinden om in te vallen voor jou in je team.
 2. Uiterlijk de donderdag voor de wedstrijd een mail sturen naar erik.daalhof@bvalmere.nl met je naam, het team en de wedstrijddag. Dan kunnen we tijdig proberen om een invaller te regelen.

Mocht je onverwachts ziek worden dan kun je natuurlijk ook dat aangeven via de mail of even bellen naar 06-21183548. Omdat we veel teams hebben die in volle poules zitten met een minimale bezetting is het lastig om op het laatste moment voor invallers te zorgen. Als het na donderdag is, bel dan of loop zaterdag even langs bij de training, de trainers kunnen vaak ook wel helpen.

Pepernotentoernooi

De dagen beginnen weer korter te worden en dat betekent wintertijd.
En dus komen de dagen dat de sint weer door ons land heen rijdt.
Eerst is er 11 november nog Sint Maarten
Maar daarna in november komt hij weer binnen door verschillende vaarten.
Ja Sinterklaas met zijn ondersteunende mensen .
En voldoet aan een hoop kinderwensen.
Ook bij ons is er dan het pepernotentoernooi
Met een hoop plezier en gestrooi.

We gaan weer een hoop dingen doen maar daarvoor hebben we natuurlijk behalve veel kinderen ook ouders nodig die helpen, dus geef je op via de site. Of gebruik de inschrijfformulieren, die ook tijdens de trainingen zullen worden uitgedeeld.

Teamfoto’s

Willen jullie allemaal van jullie team een teamfoto maken, zodat we deze op de site kunnen zetten? Dan ziet het team overzicht er ook wat vrolijker uit.

Oproep tot het schrijven van verslagen

Om de site van de vereniging wat levendiger te maken willen we jullie vragen om regelmatig een wedstrijdverslag te schrijven. Bij deze nieuwsbrief zit een document met meer uitleg en een rooster per team om een wedstrijd te schrijven. We hopen op jullie medewerking zodat we iedere week twee verslagen op de site kunnen plaatsen.

We hebben het volgende schema gemaakt voor het schrijven van verslagen, hopelijk kunnen jullie de tijd vinden om dit te doen.

Speelweek Datum Thuiswedstrijd Uitwedstrijd
6 4-5 november J4 J6
7 11-12 november J8 J11
8 18-19 november J9 en J 17 J2
9 2-3 december J14 J4 enJ7
10 9-10 december J3 J10 en J5
11 16-17 december J6 J16
12 13-14 januari J12 J1
13 20-21 januari J13 J8
14 27-28 januari J2 en J 11 J18

We wachten vol enthousiasme op jullie verslagen. Doordat er inmiddels een aantal weken is verstreken is de verdeling niet helemaal gelijk. Maar mocht je niet op het rooster staan, een verslag is altijd welkom. Als vereniging vinden wij het belangrijk om deze sportieve ervaringen en resultaten met elkaar te delen. Liefst met een paar foto's, want soms zegt 1 beeld, meer dan vele woorden... Dit verslag kan door de meegereisde ouders, teamcaptain, teamspelers, opa, oma, broer, zus (dus iedereen die erbij was) gemaakt worden. Om deze verslaggevers een handje te helpen hebben we een formulier met enkele kopjes gemaakt. Als de kopjes met een * ingevuld worden, krijgen de lezers al een heel goed beeld van de wedstrijden. Meer invullen mag. Uiteraard mag je ook zonder dit formulier een ‘vrij-verslag’ maken.

TIP: Heb je een tablet/smartphone mee, vul het formulier ter plekke in! Op jouw teampagina staat een link naar het formulier. Wil je het verslag liever eerst op papier uitschrijven? Geen probleem: print het formulier uit, of neem na de kleurentrainingen een exemplaar mee. De trainers hebben een stapeltje liggen.

Net als brood geldt ook voor het wedstrijdverslag: hoe verser, des te beter!

Heb je het verslag online gemaakt, dan kan je het meteen insturen. Als je het verslag op papier hebt geschreven: schrijf het dan zo snel mogelijk over op het online formulier via de link op jouw teampagina.

Of stuur je eigen ‘vrij-verslag’ naar de jeugdcommissie: jc@bvalmere.nl.

Om de teams te stimuleren en te helpen: van de 1e ronde hebben Almere J17 en J18 voor de eerste verslagen gezorgd. De andere teams willen toch niet achterblijven? Over het hele seizoen gaat het maar om 2 verslagen: van een thuis- en een uitwedstrijd. Uiteraard mag je vaker een verslag maken en insturen!

Nadat je het wedstrijdverslag hebt ingestuurd zal de jeugdcommissie dit op website plaatsen.

Planning/Agenda

Toernooien bij andere verenigingen

Zodra ik een lijst heb met toernooien dan zal ik die via de mail, mededelingenbord in de hal en de nieuwsbrief bekend maken.

Wo 27 t/m Vr 29 December Vennewater Toernooi

Dit toernooi wordt gespeeld over drie dagen, verschillende leeftijdscategorieën per dag. Woensdag 27 december beginners onder 11 en onder 13 13:00 tot 17:00 uur

Zondag 4 februari 2018 BC Castricum dubbeltoernooi

Voor meer informatie zie het mededelingenbord in de hal.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 03-11-2017 om 15:35 uur

  Mailing zojuist verstuurd naar alle leden; idee is dus om niet zo vaak (meer) te mailen, maar eens in de zoveel tijd (het liefst op vaste momenten) een gecombineerde mail met belangrijke items van verschillende commissies rond te sturen (en die ook hier op de website te zetten).

  Eigenlijk zoals Aisha het 14 jaar geleden dus al deed :) https://www.bvalmere.nl/nieuws/2003/08/bv-almere-start-met-electronische-nieuwsbrief

 2. Daan op 03-11-2017 om 15:52 uur

  Kleine opmerking over de nieuwsbrief, voor de volgende keer is het wel handig om een volledige url in de link te zetten ipv de relatieve versie.
  Nu zijn URL's vanuit de mail niet te openen.
  Overigens is het vertrouwen in MailChimp wel erg groot :x

  Maar ik vind het initiatief heel erg goed!

 3. Krijn op 03-11-2017 om 17:10 uur

  Whoeps! Ik dacht al, ik ben iets aan het vergeten. Excuus!

  En suggesties voor een andere dienst welkom.

Reageer op dit bericht (“Algemene nieuwsbrief BV Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)