Badminton Vereniging Almere

Niezing Almere : wederom subtop

De eerste seizoenshelft is bijna ten einde, dus we weten redelijk hoe de hazen lopen in onze klasse. UVO Spirit en De Treffers gaan samen uitmaken wie kampioen wordt. Daarna komen op respectabele afstand De Shuttle en Niezing Almere, dus, zoals ieder jaar, zullen wij weer in de subtop eindigen. De overige vier clubs komen in het rechterrijtje terecht.

Vorige week woensdag speelden we tegen UVO Spirit en het niveauverschil was duidelijk, met als gevolg een pijnlijke 7-1 nederlaag. Het was echter minder dramatisch als de uitslag doet vermoeden: Monique ging al in de dames dubbel door haar rug, hetgeen derhalve drie verliespunten opleverde, waar Monique altijd wel goed is voor 1 of meer punten. Bovendien gingen een aantal partijen nipt verloren (zelf verloor ik een set met 28-26 en zelfs een set met 30-29) maar toch, de 7-1 staat.

Opmerkelijk feit is wel dat na de wedstrijd de sporthal kantine gesloten was. Geen nood, de UVO spelers weten een kroegje op de hoek, dus na afloop naar de kroeg. Hoewel dit een heel gezellig samenzijn was, raad ik dit, als nieuwbakken penningmeester van de BSAO, ten zeerste af voor BV Almere teams te kopiëren in Almere. Bij ons is de kantine altijd open, zeker tijdens een competitieronde en wij hebben de (competitie) baromzet veel te hard nodig om het onbderhoud aan ons mooie complex te bekostigen.

Afgelopen weekend gespeeld tegen De Shuttle uit Beemster., dus een wedstrijd om de derde en vierde plaats in de poule. Met een 4-4 uitslag is deze beslissing nog even uitgesteld. Gezien de krachtverhouding tussen beide teams vind ik dit wel een terechte uitslag, waarbij, als we nog iets scherper kunnen worden, we wellicht in de uitwedstrijd een kleine overwinning kunnen boeken.

Opmerkelijk feit uit deze wedstrijd: Voor de wedstrijd zat ik in de kleedkamer met de heren van Smash Hoogeveen, toen ik een (ingehouden) kreet hoorde. Een van de spelers was namelijk zijn schoenen vergeten. het is wel een heel eind terug naar Hoogeveen om je schoenen te halen en de schoenen waren vrij nieuw, dus de speler vond het zonde om nieuwe te kopen.
Nu wil het toeval dat deze speler exact dezelfde schoenmaat heeft als ik en ik altijd 2 paar schoenen bij me heb. Kortom ik heb mijn reservepaar schoenen aan hem uitgeleend, met als gevolg dat mijn schoenen nu derde divisie hebben gespeeld. Nu ikzelf nog (denk niet dat dat ooit zal gaan gebeuren)

Komend weekend spelen we tegen US, een tegenstander uit het rechterrijtje. Kansen te over dus voor een goed resultaat. Of ons dat is gelukt leest u volgende week.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 10-11-2017 om 10:18 uur

    Moet het Niezing Almereteam toch vaker op trainingskamp.

  2. Cock op 10-11-2017 om 20:46 uur

    EWr was maar een klein stukje van mijn verslag op de site gekomen. Bij deze hersteld.

Reageer op dit bericht (“Niezing Almere : wederom subtop ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)