Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere zet landskampioen VELO met 6-2 aan de kant

AviAir Almere heeft opnieuw goede zaken gedaan in de kampioenspoule. Landskampioen Le Credit Sportif VELO werd met 6-2 aan de kant gezet. Bij de eerst 2-0 opgelopen achterstand leek winst er even niet in te zitten maar de zes daarop volgende partijen werden allemaal gewonnen. Duinwijck won met 7-1 van FZ Forza Amersfoort waardoor de voorsprong van koploper Almere 7 punten bedraagt. Duinwijck is op 6 januari in Haarlem de volgende tegenstander op weg naar een finaleplaats om het landskampioenschap.

Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven speelden hun dubbel tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Constant tegen een achterstand aankijkend ging de eerste game verloren. Na 9-11 werd deze met 21-17 gewonnen door dames uit Wateringen. In de tweede game hetzelfde beeld. Steeds de achterstand en na 9-11 werd ook een gaatje geslagen. Ilse en Tamara kwamen nog wel terug tot 17-18 maar Myke en Dorien speelden ook deze game met 21-17 gedegen uit en verdienden de zege.

Dave Leon

Bij de heren dubbel stonden de duo’s Dave Khodabux met Léon Nottelman en Jim Middelburg met Alex Vlaar tegenover elkaar. Nu moet je sowieso van goeden huize komen om dit Wateringse koppel te verslaan. De “Buks” en de “Nottel” kwamen er in de eerste game echter niet aan te pas. Tot 9-11 bleven ze aardig in het spoor van Jim en Alex maar daarna liepen ze snel door naar de alleszeggende 21-11. Ook in de tweede game was het betere van het spel voor VELO. Hoewel er iets meer partij werd geboden ging ook deze game verloren en wel met 15-21. En dan sta je zo ineens met 2-0 achter en lijkt het een zware middag te gaan worden.

Dit bestand bestaat niet

Sebastiaan Li kende een prima partij en oogde superfit. Tegen Ewout Beukers kende hij geen problemen en speelde aanvallend en verdedigend uitstekend. De eerste game werd dan ook via 11-7 met 21-12 gewonnen. In de tweede game deed hij er nog een schepje bovenop en dwong daarbij Ewout de fouten te laten maken. Na 11-3 won Sebastiaan met speels gemak de game met 21-9.

Autoradam

Madouc Linders trad voor haar enkelpartij aan tegen Marleen Kuipers. Ondanks haar goede begin was het verschil bij de rust slechts een punt. Maar Madouc vergrootte haar voorsprong puntje bij puntje en won de game met 21-15. In de tweede game kon Marleen het tot 11-7 nog wel bijbenen maar daarna was het snel gedaan. Madouc schakelde nog even een tandje bij en met 21-10 was de zege dik verdiend. En inmiddels was de stand met 2-2 weer gelijk getrokken.

Aram

Aram Mahmoud mocht het weer eens opnemen tegen Alex Vlaar. In de vorige ontmoeting moest Alex nog geblesseerd opgeven. Aram speelde een fantastische eerste game. Hij speelde bekeken en gevarieerd. Alex kon geen vat krijgen op het spel van Aram en stond halverwege met 11-7 achter. Aram echter bleef zijn punten scoren en pakte de game met 21-13. Ook in de tweede game was Aram hard op weg om de winst binnen te halen. Na 11-6 kwam hij op 18-14 en leek de zege binnen handbereik. Maar Alex kwam terug tot 18-17 en toch kwam Aram bij 20-18 op matchpoint. Het onverwachte gebeurde. Alex greep de laatste strohalm en scoorde vier maal achter elkaar en dwong Aram na de 20-22 tot een derde game. Aram liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Al ging de derde game eerst nog gelijk op tot 11-11 daarna liep hij snel uit naar 21-14 en bekroonde daarmee zijn goede spel. Inmiddels wel een 3-2 voorsprong.

Haje

Manon Sibbald speelde tegen Dorien Lups. Manon zou toch uit een ander vaatje moeten tappen dan de avond ervoor om van Dorien te kunnen winnen. En dat deed ze. In het eerste deel van de game nam ze afstand maar liet Dorien toch tot 11-10 terug komen. Daarna bouwde ze haar voorsprong toch weer verder uit en won met 21-15. In de tweede game liep het zoals in de eerste en ook die eindigde met 21-15 in het voordeel van Manon. Ze zette daarmee Almere op 4-2.

Dave Tamara

Tamara en Dave gingen de strijd aan met het sterke koppel Jim en Myke. Een zware opgave maar niet onmogelijk om tot winst te komen. Daar leek het in het begin niet op maar Almere herstelde zich knap in het tweede deel. Na 11-9 stond er ineens een 15-13 voorsprong op het bord. Het goede spel bracht hun zelfs op 18-14 en die voorsprong van vier punten werd op 21-17 vastgehouden. Het goede begin in de tweede game konden Tamara en Dave geen vervolg geven. Na een 6-3 voorsprong stond er ineens een 6-8 en 8-11 achterstand op het scorebord. Maar een sterke periode bracht toch weer de voorsprong in Almeers voordeel. Keihard werken en door alles te geven bracht de 21-18 en de 2-0 zege en dat was een prima prestatie.

Ilse en Léon speelden de afsluitende mix tegen Ewout Beukers en Wandy Slaats. De eerste game waren ze zeer aan elkaar gewaagd. Na 10-11 stond het met 21-21 gelijk. Bij 23-23 waren Ilse en Léon net iets alerter en pakten de game met 25-23. In de tweede game was AviAir oppermachtig. Na 11-5 was de winst met 21-9 voor de Almeerders.

Een 6-2 overwinning op Le Credit Sportif VELO. Daar kan en moet je tevreden mee zijn. En dat zijn de coaches Erik Staats en Joris van Soerland natuurlijk ook. Zij moeten hun team nu weer klaar stomen voor de belangrijke uitwedstrijd op 6 januari in Haarlem tegen BC Duinwijck. Natuurlijk zullen ook daar weer voldoende Almeerse supporters aanwezig zijn om team 1 aan te moedigen.

Victor

Voor de uitslagen en de stand in de kampioenspoule klik je hier en voor de handhavingspoule klik je hier.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 17-12-2017 om 18:52 uur

  Met het behalen van 14 punten was het weekend prima de luxe! Grote klasse van AviAir.

 2. Jos K. op 17-12-2017 om 19:07 uur

  Ik wil graag een plaatsje in de feestbus naar Den Bosch reserveren :9~

 3. Geert op 17-12-2017 om 19:12 uur

  En ook in de feestbus terug

 4. Erik op 19-12-2017 om 09:49 uur

  Mensen denk aan de beer en de huid voordat we volop gaan plannen.

 5. Stephan op 19-12-2017 om 10:04 uur

  Uiteindelijk is er maar 1 wedstrijd belangrijk; namelijk de laatste, die moet je winnen en dan ben je landskampioen. Een eventuele finale staat helemaal opzichzelf en resultaten uit de eerdere wedstrijden (tegen dezelfde tegenstander) dit seizoen geven geen enkele garantie. Eerst maar Den Bosch halen!

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere zet landskampioen VELO met 6-2 aan de kant ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)