Badminton Vereniging Almere

AviAir op koers na 8-0 uitzege op Amersfoort.

AviAir Almere is goed op weg naar een finaleplaats om het landskampioenschap. In en tegen Amersfoort werd met 0-8 gewonnen en de concurrenten DKC en Duinwijck speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. In het eerste deel van de competitie waren er nog 4 wedstrijden waar een derde game beslissing moest brengen, nu was het er maar 1. Morgen staat de topper tegen regerend landskampioen Le Credit Sportif VELO op het programma. De vorige ontmoeting eindigde in een 7-1 overwinning in Almeers voordeel. Zo makkelijk zal het morgen niet worden. Uw steun is vanaf 14.00 uur in Sporthal Raggers zeker nodig.

AviAir

Voor de eerste keer speelden Tamara van der Hoeven en Madouc Linders samen. In de eerste game ging de dubbel tegen Ilja Bakker en Meike Versteeg dan ook wat stroef. Ondanks een moeizame start wisten ze de eerste game wel met 21-17 binnen te halen met hard werken. In de tweede game waren de dames goed warm en beter op elkaar ingespeeld waardoor de tweede game gemakkelijk met 21-12 werd gewonnen.

Tamara

Voor de heren Léon Nottelman en Dave Khodabux stond een pittige dubbel op het programma tegen Koen Ridder en Vincent de Vries. De eerste game ging met 21-13 echter vrij gemakkelijk. De mannen speelden aanvallend waardoor Amersfoort de fouten maakten. In de tweede game wisten Koen en Vincent beter in te spelen op het spel van Léon en Dave. Deze game werd daarom ook spannender. De Almeerders kwamen op achterstand maar trokken met 25-23 toch aan het langste eind.

Autoradam
Aram

Aram Mahmoud speelde tegen Harald Hiemstra een sterke heren singel. In de eerste game ging hij na de 11 als een speer naar 21-12. Door gewoon de rally aan te houden maakte de tegenstander veel fouten. De tweede game verliep vrijwel identiek en werd met 21-14 gewonnen. Inmiddels een 3-0 voorsprong voor Almere.

Sebastiaan Li speelde een goede wedstrijd waarin hij weinig tegenstand kreeg van zijn tegenspeler Remco Pots. Helaas werd zijn service meerdere keren afgekeurd door de scheidsrechter. Maar dat heeft hem niet uit zijn spel gehaald en kon de wedstrijd makkelijk met 21-14 en 21-9 winnen.

Haje

De wedstrijd van Manon Sibbald ging erg moeizaam. Ze was minder snel en vast dan normaal. In het verloop van de eerste game keek ze vrijwel constant tegen een achterstand aan. Na een aantal fouten van de tegenstandster Meike Versteeg, wist ze weer bij te komen en door hard werken en rustig te blijven in de verlenging te winnen. De tweede game was bijna gelijk aan de eerste. Weer keek Manon tegen een flinke achterstand aan. Door aanvallend te spelen wist ze uiteindelijk toch de wedstrijd te winnen met 26-24 en 23-21.

Manon

Madouc Linders zette het goede spel van de dames dubbel goed voort en de eerste game was dan ook binnen no time gespeeld. Door aanvallend spel won ze die van Kelly van Buiten met speels gemak: 21-8. De tweede game was een groot verschil met de eerste. Ze begon gelijk met een grote achterstand. Door goed spel wist ze terug te komen en ging het gelijk op. Uiteindelijk trok Madouc met 22-20 aan het langste eind en won de partij en zette de 4-0 voorsprong voor AviAir op het scorebord.

Madouc

Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux speelden een spannende mix. De eerste en tweede game gingen allebei gelijk op. In de wedstrijd wisselden mooie punten af met simpele fouten waardoor het verschil klein was. De eerste en tweede game werden daarom ook verdeeld: De eerste game met 21-19 voor Tamara en Dave de tweede ook met 21-19 maar dan voor Ilja Bakker en Vincent de Vries. In de derde game wisten Tamara en Dave zich goed te herpakken. Er werd goed druk gelegd op de dame van Amersfoort waardoor de derde met 21-14 gemakkelijk voor Almere was.

Dave

Léon Nottelman en Ilse Vaessen raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Door slim en aanvallend spel wisten ze de eerste game vrij gemakkelijk met 21-15 van Koen Ridder en Kelly van Buiten te winnen. In de tweede had de tegenstander een beter antwoord op het spel van Leon en Ilse en liep het in het begin van de tweede game gelijk op. Maar na de 11 namen Léon en Ilse weer het voortrouw en speelden deze game vervolgens ook vrij gemakkelijk uit met 21-14.

Ilse

Een 8-0 overwinning dus. Een avond met wisselvallige partijen waar ze met zijn allen voor hebben gevochten. Een mooi resultaat. Op naar morgen waar ze weer fris aan de start moeten verschijnen. Het zal een totaal andere wedstrijd worden, maar zullen er in gaan met dezelfde mentaliteit en dat is vechten voor elk punt!

Victor

Team 1 wil ook nog extra benoemen dat het erg gaaf is om te zien hoeveel supporters er vanuit Almere zijn om naar hen te kijken en aan te moedigen. Dat helpt echt! Morgen dus (zondag) om 14.00 uur in Sporthal Raggers de wedstrijd tegen Le Credit Sportif VELO. Voor alle uitslagen in de kampioenspoule klik je hier en voor de handhavingspoule hier.

Reageer op dit bericht (“AviAir op koers na 8-0 uitzege op Amersfoort. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)