Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere tegen BC Duinwijck

Zaterdagavond 27 januari 2018 speelt AviAir Almere thuis in Sporthal Raggers om 19.00 uur tegen het Haarlemse BC Duinwijck. Triple A is de koploper in de kampioenspoule van de eredivisie met 46 punten uit zeven wedstrijden. Duinwijck staat tweede met 38 punten eveneens uit zeven wedstrijden. AviAir Almere heeft aan één wedstrijdpunt voldoende om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale op 10 maart in Den Bosch, want het is immers de laatste speelronde. Duinwijck kan zich ook nog rechtstreeks plaatsen voor de finale, maar moet dan wel met 8-0 winnen van AviAir.

AviAir
AviAir

De ruime voorsprong van AviAir op de ranglijst is allereerst de verdienste van de Almeerders zelf, doordat zij zaterdagavond met 7-1 wonnen van FZ Forza Amersfoort en dat kunststukje nogmaals herhaalden op zondagmiddag uit tegen Le Credit Sportif Velo. Tweemaal dus bijna een maximale score.

victor

Dat kan van Duinwijck niet gezegd worden. Ondanks het inbrengen van zwaar geschut in de vorm van Selena Piek en Jacco Arends tegen DKC trokken de Haarlemmers met een 3-5 nederlaag aan het kortste eind. Opvallend genoeg gingen de Haarlemmers vervolgens slechts met de lichte artillerie ten strijde tegen FZ Forza Amersfoort en behaalde Duinwijck slechts een nipte zege op de keistedelingen, die de rode lantaarn dragen in de kampioenspoule van de eredivisie.

Haje

DKC won dus van Duinwijck en staat nu derde met 34 punten en heeft een voorsprong van vijf punten op Le Credit Sportif Velo. Alleen als Velo komende zaterdag met 7-1 wint van DKC plaatsen de Wateringers zich alsnog ten koste van DKC voor de play-off, maar dat ligt niet erg voor de hand.

Voor de cijferfetisjisten verwijzen wij voor de volledige stand in de kampioenspoule naar toernooi.nl

Ook komende zaterdag 27 januari 2018 gaat AviAir Almere thuis tegen Duinwijck voor de volle winst en de spelers en de begeleiding van AviAir roepen de supporters op om ook in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018 de Almeerders te ondersteunen.

Voor de kinderen die voor 19.00 uur aanwezig zijn in Sporthal Raggers ligt er een verrassingszakje klaar en de senioren die voor 19.00 uur aanwezig zijn, krijgen op vertoon van de ledenpas gratis een kop koffie of thee. Dus blijf niet thuis achter de buis, maar moedig de spelers van AviAir aan!

Raggers

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere tegen BC Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)