Badminton Vereniging Almere

AviAir Almere uit tegen BC Duinwijck

De maand januari is een cruciale maand voor de teams in zowel de Kampioenspoule als de Handhavingspoule van de Nederlandse badmintoneredivisie. AviAir Almere is de koploper in de kampioenspoule met, inclusief de vijf bonuspunten, totaal 25 punten uit drie wedstrijden en AviAir speelt op zaterdag 6 januari 2018 om 19.00 uur uit in Haarlem tegen de Nederlandse recordkampioen, BC Duinwijck. Duinwijck staat tweede in de kampioenspoule met 18 punten uit eveneens drie wedstrijden.

AviAir
AviAir

Een wedstrijd om de knikkers derhalve, want Duinwijck zal proberen de achterstand van zeven punten op AviAir te verkleinen en daar zijn de Almeerders bij voorbaat op tegen. In de eerste fase van de competitie eindigde de wedstrijd AviAir Almere tegen Duinwijck in een 5-3 overwinning voor AviAIr. Maar het is al eerder gezegd, dat zegt helemaal niets over de komende wedstrijd.

victor

De stand in de kampioenspoule is als volgt

AviAir Almere 3-25 punten
BC Duinwijck 3-18 punten
Le Credit Sportif Velo 3-17 punten
BC DKC 3-16 punten
FZ Forza Amersfoort 4-03 punten
Beround

In het dubbelweekend van 6 en 7 januari worden de volgende merendeels op voorhand spetterende wedstrijden gespeeld, waarbij de wedstrijden van Duinwijck tegen AviAir, DKC tegen Velo en Duinwijck tegen Velo er zonder meer uitspringen

zaterdag 6 januari Duinwijck - AviAir Almere
zaterdag 6 januari DKC - Le Credit Sportif Velo
zondag 7 januari FZ Forza Amersfoort - DKC
zondag 7 januari Duinwijck - Le Credit Sportif Velo

Zoals de zaken er nu voorstaan, kan gesteld worden dat het voor FZ Forza Amersfoort een tour de force wordt om de play-offs nog te halen. De andere vier teams staan er goed voor, maar het team dat uiteindelijk vierde wordt valt alsnog buiten de play-offs-boot. De nummer één plaatst zich rechtstreeks voor de finale, de nummers twee en drie spelen twee play-offwedstrijden.

AviAir Almere heeft na 6 januari de volgende wedstrijden nog voor de boeg

Zaterdag 13 januari uit tegen DKC
Zaterdag 20 januari thuis tegen FZ Forza Amersfoort
Zondag 21 januari uit tegen Le Credit Sportif Velo
Zaterdag 27 januari thuis tegen Duinwijck

Waarschijnlijk niet eerder dan zaterdagavond 27 januari 2018 zal er duidelijkheid zijn welk team zich rechtstreeks plaatst voor de finale in Den Bosch op 10 maart 2018 en welke teams er 'veroordeeld' zijn tot het spelen van play-offwedstrijden.

Het zal u duidelijk zijn, de spelers en de begeleiding van AviAir Almere kunnen de steun van de supporters goed gebruiken in de komende thuis- maar ook uitwedstrijden.

Raggers

Reageer op dit bericht (“AviAir Almere uit tegen BC Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)