Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

AviAir Almere heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale in Den Bosch op 10 maart 2018. Een formidabele prestatie van de spelers en de begeleiders van ons eerste team. AviAir Almere sloot de eerste fase van de eredivisie af met een riante voorsprong van 13 punten op Duinwijck. En ook in de zogenoemde kampioenspoule was AviAir de koploper met opnieuw een grote voorsprong van tien punten op de nummer twee Duinwijck. Vandaar de directe plaatsing voor de finalewedstrijd. Ondanks de enorme voorsprong mag AviAir zich geen landskampioen noemen, want er is nog één wedstrijd te gaan en dat is echt een wedstrijd op zich, waarvan de uitslag niet te voorspellen is. En die andere finalist komt uit de winnaar van de play-offwedstrijden tussen Duinwijck en DKC.

Natuurlijk gaan we ook deze finale met de bus naar Den Bosch. Eén dezer dagen berichten we u daarover op onze site, hou de site dus in de gaten.

John Silvertand heeft op badmintonline een artikel geplaatst over de eredivisiecompetitie, zie
JohnSilvertand Ik zal daar één dezer dagen mijn persoonlijke visie over geven, maar wat John voorstelt is te veel geknutsel en veel te gekunsteld. Ik moet overigens bij John Silvertand steeds aan Goldfinger denken, maar dat zal wel aan mij liggen.

Ook dit seizoen kan de kampioensvlag voor een aantal jeugd- en seniorenteams worden gehesen. Knappe prestaties van deze teams en opvallend is dat bij de seniorenkampioenen de teams veelal bestaan uit jeugdleden.

In de vaderlandse geschiedenis kennen we twee stadhouderloze tijdperken en bij onze bond kennen we een voorzitterloos tijdperk. In november 2017 hield demissionair voorzitter Clemens Wortel het terecht voor gezien en nu, na bijna een jaar, dient zich een nieuwe voorzitter aan, te weten de burgemeester van Rijswijk de heer Michel Bezuijen, geen badmintonner, hooguit een campingtonner. Dat hoeft op zich geen nadeel te zijn, maar ik vraag mij wel af, hoe de heer Bezuijen er toe gekomen is het voorzitterschap van ons bondje, want dat zijn we inmiddels met hooguit 25.000 leden, te aanvaarden, na eerder te zijn afgewezen als voorzitter van de zwembond. In dit kader verwijs ik nog even naar een open brief van Ron Daniëls op badmintonline RonDaniëls en de reacties daarop van met name een afgevaardigde namens de regio Noord Holland, Stephan Melein en Pim Kwaks. Meer dan de moeite waard om kennis van te nemen.

De reparatie van de WTW-installatie stond gepland op 19 januari 2018, maar een nieuwe motor is verkeerd bezorgd en was zoek. Inmiddels is de motor geïnstalleerd, maar is de storing niet verholpen. Woensdag 31 januari komt er opnieuw een monteur om de zaak op te lossen. Je zou bijna zeggen dat de Wet van Murphy van toepassing is. Ook zijn er terechte klachten over lauwe douches en dan met name bij de dameskleedkamer. Al voor de afgelopen kerst zou er een monteur komen, maar die is zeker verdwaald in het kerstbomenbos.

Henk Folmer kwam voor de uitwedstrijd tegen Velo langs bij Erik en Shirley Staats en toen vroeg Jayden Henkie aan Henk Folmer of hij even een spelletje met hem wilde spelen. Een gamewedstrijdje, wel te verstaan en voor Henk het wist zat hij met een stuurtje in zijn hand te gamen. Wel, een rol als Max Verstappen is niet weggelegd voor Henk, want onze vierjarige kleinzoon passeerde Henk links en rechts. Nog een rondje zat er voor Henk gelukkig niet in, want de plicht riep.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)